Řetízek s křížkem jako skvělý dárek: Který potěší nejvíc?

31.01.2024 Eva Nakupování na internetu Sdílet

Nadčasovým a pořád trendy doplňkem z kategorie šperků je řetízek s křížkem. Jak vybrat ten správný řetízek a pořídit vkusný dárek se slevou, který potěší?

Právě teď se těšíme, až překvapíme svou lásku krásným dárkem ke Dni svatého Valentýna. Připravili jsme pro tebe spoustu valentýnských slev, díky kterým pořídíš úžasné dárky a za skvělé ceny.

krizky-privesky
Zdroj: Canva.com

 

 Co všechno se může skrývat za symbolem kříže

 

Kříž není jenom symbolem, který používají křesťané. V tomto případě jde symboliku víry v ukřižování Ježíše Krista. Je to vyjádření oběti, vykoupení a víry. Kříž ale známe i z egyptské mytologie. Tady byl „e“, tedy „egyptský kříž“ symbolem života a nesmrtelnosti. U hinduistů může být kříž spojován s různými bohy. No a v astrologii symbol kříže představuje znak planety Země. Je také spojován s alchymií a hermetismem. Na základě jeho vizuálního vyjádření nám může evokovat rovnováhu a stabilitu.

Interpretace nošení řetízku s křížkem tedy může být hodně subjektivní. V různých kulturách může mít kříž různé významy.

Hledáš dárek ke Dni svatého Valentýna? Určitě si přečti náš článek plný valentýnských tipů a slev.

U kterých osobností můžeš vidět řetízek s křížkem

 

Mnoho lidí i osobností nosí řetízek s křížkem. Důvodem může být náboženská víra nebo vyjádření osobního stylu. V tom případě jde pouze o módní doplněk bez hlubšího významu. Hlava katolické církve, Papež František nosí kříž jako součást svého oděvu. Právě tato osobnost je známá svým závazkem k náboženským symbolům. Otevřeně o své víře hovoří i zpěvák Justin Bieber. Často nosí náboženské symboly, včetně kříže. 

Mnoho módních ikon nošení kříže vnímá jako stylový doplněk. Ne vždy dokážeme určit, jestli jde pouze designový prvek, nebo o vyjádření hlubších myšlenek a víry. Kříž nosí i David Backham, který v roce 2011 pro magazín Vanity Fair uvedl, že i když je trochu zmatený v otázce náboženství, věří v Boha. Zpěvačka Madonna často během své kariéry využívá různé symboly, včetně křížků. Může to být způsob, jak provokovat, vyvolávat diskuzi nebo vytvářet určitý umělecký dojem.

Využij slevové kupóny na nákup valentýnského dárku nebo potěš sebe. Vždyť takovéto malé radosti dělají život hezčím.

 

krouceny-zlaty-krizek
Zdroj: Canva.com

 

Řetízek s křížkem jako skvělý dárek

 

Šperk je moc hezkým vyjádřením lásky a náklonnosti. Právě vztahy a přátelství oslavujeme v den sv. Valentýna. Řetízek s křížkem může potěšit mnoho lidí. Když už víš, že křížek je ten správný symbol, stačí vybrat ten, který se bude líbit nejvíce. Křížek sám o sobě má velmi výrazný, i když jednoduchý design.

Tradičně je to dárek, který dostávají dívky u prvního svatého přijímaní nebo biřmování. Šperk ale můžeš darovat kdykoliv. K narozením, svátku, jako valentýnský dárek nebo prostě jenom tak. A to je největší překvapení.  Hezkou bižuterii pro dívky nakoupíš na Answear a řetízky pro teenagerky a ženy v různých stylech také.

Váháš, jestli se takovýto řetízek hodí konkrétní dívce, ženě či dámě? Nebo je to dárek pro muže? Jednoduchý tvar tohoto motivu má výhodu v univerzálností. Řetízek s křížkem pro muže může být decentní nebo robustnější. Takové oblibují například rapeři a muži s výraznějším stylem. Trefou do černého může být i pánský řetízek z kategorie doplňků AboutYou.

minimalisticky-stribrny-krizek
Zdroj: Canva.com

 

Pro malou holčičku bude odpovědí jemný řetízek s malým křížkem. Takovýto něžný doplněk malou slečnu jistě potěší.

Největší oblibu má ale u žen.  Jak nosit a kombinovat takovýto doplněk? Ty nosí řetízek v minimalistickém stylu -  v jednoduché provedení zdobí dekolt samostatně. Nebo ho dokonce kombinují s jinými řetízky, a to i v různých barevných provedeních kovu. Stříbro, bílé zlato, žluté nebo růžové zlato. Všechny tyto variace mohou tvořit nápaditý a kompaktní celek. Prohlédni si nabídku dámských řetízků od Vivantis a vyber ten, který se ti bude k obdarované hodit nejvíce.

 

dekolt-vice-retizku
Zdroj: Canva.com

Které jsou vaše nejoblíbenější šperky? Získejte je se slevou díky slevovým kódům:

Přemýšlíš, které provedení a barva kovu bude nejlepší? Tady jsou tipy, které ti prozradí, jak působí jednotlivé kovy šperků:

__check

Bílé zlato – vyjadřuje eleganci, čistotu, luxus. Bílé zlato je o něco modernější volbou než klasické žluté zlato, má ale chladný barevný odstín.

__check

Růžové zlato – působí romanticky, žensky a může symbolizovat lásku. Jeho teplý odstín působí velmi jemně a romanticky. 

__check

Žluté zlato – symbolizuje tradici, bohatství a slunce. Je spojováno s tradičním klasickým elegantním vzhledem.  

__check

Stříbro – vyjadřuje čistotu, jednoduchost a moderní přístup ke šperkům. Jeho odstín má chladný tón a bývá spojován s jednoduchým designem.

__check

Chirurgická ocel – toto provedení má největší oblibu u pánských řetízků s křížkem, evokuje sílu a pevnost, stabilitu

 

krizek-v-krabicce
Zdroj: Canva.com

 

Při výběru dárku je dobré vědět, jestli obdarovaná preferuje konkrétní kov a barevné provedení.  Také to, jaké šperky oblibuje a nosí. My doporučujeme řetízek se dvěma křížky ze žlutého zlata s bílými zirkony nebo dámský minimalistický stříbrný řetízek s jednoduchým křížkem.

Jestli tohle všechno víš, můžeš nakupovat a vybrat dárek od srdce. Pokud si ještě pořád nejsi jistý, zvol dárkový poukaz na nákup šperku.

Ať už bude darovaný řetízek v jakémkoliv odstínu a provedení, jistě bude ozdobou dekoltu a možná i hezkou vzpomínkou na nezapomenutelný moment.

 

banner-valentynska-kampen