Připravte si originální velikonoční ozdoby již nyní

13.03.2019 Kristína Volný čas Sdílet
Připravte si originální velikonoční ozdoby již nyní

Přichází jaro a s ní i velikonoční svátky. Krásně barevné období, kdy vše kvete a přicházejí na svět jehňátka a kuřátka. Tyto symboly Velikonoc můžete přinést i do svých příbytků pomocí vlastnoručně vyrobených dekorací. Jsou velmi snadné.



Papírové pampelišky


Srolovaný žlutý krepový papír si nastříháme na přibližně 5-centimetrové pásy. Každý pás rozvineme a nůžkami vytvoříme třásně. Stonek si vyrobíme pomocí špejle, kterou obalíme do zeleného krepového papíru. Na vrch stonky naneseme lepidlo a postupně pomaličku lepíme žlutý roztřepený papír tak, aby vytvořil květ pampelišky. Ze zeleného papíru doděláme lístky a kytičku z pampelišek máme hotovou.



Zdroj: i-creative.cz
 

Velikonoční ovečka


Pro přípravu velikonoční ovečky potřebujeme polystyrénovou kouli, kterou si rozřízneme na poloviny. Polokoule představuje tělo ovečky. Vlnu si připravíme z odličovacích tampónku. Nastříháme je na spirálky, ze kterých vytvoříme tvar růže a špendlíkem připevníme na tělo ovečky. Hlavu a ouška si vystřihneme z tvrdého papíru nebo z kartonu. Na přilepení používáme tavnou pistoli nebo vteřinové lepidlo. Dokreslíme nebo nalepíme očka a čenich a nakonec dozdobíme mašličkou.
 


 
Srdíčko z proutí


Krásná ozdoba ve tvaru srdce z přírodních materiálů, kterou si můžete pověsit na dveře. Potřebujeme proutí, které lze snadno vytvarovat - nejvhodnější je proutí například z břízy nebo vrby. Aby srdíčko drželo tvar, upevníme jej motouzem nebo drátem. Dekorujeme libovolně například mechem, senem, ozdobenými vajíčky nebo květinami. V případě, že by ozdoby dobře nedržely, použijeme lepidlo. Srdíčko vynikne nejen zavěšené na dveřích, ale i na okně.
 
 
 Zdroj: V dielničke


 
Ozdoby z těsta


Velikonoční ozdoby si můžete připravit i z těsta. Na přípravu těsta potřebujeme půl kila hladké mouky, jednu polévkovou lžíci octa a 100 ml vody. Těsto vymícháme do hladka, neprodyšně uzavřeme a dáme na 6 hodin odležet do chladničky. Potom těsto vyválíme a vykrajujeme ozdoby ve velikonočním stylu. Dozdobit kořením, hřebíčkem či mletou paprikou. Brčkem si uděláme dírky, abychom ozdůbky mohli zavěsit. Poklademe na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme vyschnout a před pečením opět potřeme. Pečivo sušíme v troubě při 50 stupních 3 hodiny.
 


 
Králíky


Milá dekorace, která je rychlá na přípravu a nenáročná na materiál. Potřebujeme rolky z toaletního papíru, tvrdý bílý papír, hnědou barvu, lepidlo a sešívačku. Z papíru si vystřihneme kruhový podstavec a ouška. Z jedné strany si sešívačkou spojíme rolku a druhou stranou ji přilepíme na podstavec. Ouška nalepíme do vzniklých mezer po sešívačce. Celého zajíčka vybarvíme na hnědo (nejlépe temperou). Když zaschne, dokreslíme očka a nos a máme hotovo. Podobným způsobem si můžete vyrobit i jiná zvířátka.

 
Věříme, že jsme vás inspirovali a na Velikonoce si tento rok připravíte vlastní originální dekorace. Nejen, že ušetříte peníze, ale i čas běháním po obchodech. Při jejich tvorbě zapojte děti či jiných rodinných příslušníků a přátel a užijte si velikonoční svátky. Ve fantazii se meze nekladou, tak směle do toho.
 
A pokud přece jen na tvorbu velikonočních dekorací nemáte čas, chuť nebo talent, pořiďte si je v různých specializovaných obchodech z našeho portálu. Využijte slevové kupóny a získáte krásné velikonoční dekorace za výhodné ceny.