Máte nového pejska? Pak byste měli vědět, že ...

30.07.2018 Kristína Rodina Sdílet
Máte nového pejska? Pak byste měli vědět, že ...

Máte doma nového člena rodiny? První dny, někdy dokonce týdny, bývají náročné, zejména, pokud jste nikdy pejska neměli. Nabízíme vám několik tipů, díky kterým na nic nezapomenete. Pokud navíc využijete skvělé Zoohit slevy, určitě něco i ušetříte.

 

První noc se štěňátkem většinou nikdy není jednoduchá, a proto je třeba se na ni předem důsledně připravit. Určitě uvažujete, co všechno je třeba nakoupit nebo připravit. V následujícím článku vám poradíme, čemuž se první dny vyvarovat a dozvíte se i to, jak při nákupu ušetřit.

zoohit slevovy kod vasekupony.cz

 

# 1 Stanovte mu jeho místo

 

Pejsek, kterého si přivedete domů bude nejdříve zmatený, koneckonců, není se ani čemu divit. Nové prostředí, noví lidé a pachy, stres je v tomto případě naprosto na místě. Právě proto byste se měli co nejdříve pro pejska vytvořit jasnou strukturu. Už víte, kde bude trávit nejvíce času? Z důvodu snadné údržby je obvykle ideální volbou právě chodba nebo hala, kde podlahu pokrývá dlažba. Pozor, pelech by také neměl být umístěn v průvanu a ani na příliš rušném místě.

Pelech patří k základnímu vybavení každé domácnosti, v níž se nachází pejsek. Poskytuje mu nejen místo na spánek, ale i pocit bezpečí a jistoty. Proto by měl být pohodlný a pejsek by měl mít v něm dostatek místa. Pro štěně nedoporučujeme kupovat příliš drahé pelechy, je to zbytečné. Štěňata totiž rady koušou a trhají, a proto je více než pravděpodobné, že nezůstanete jen při jednom. Při koupi je také vhodné myslet i na to, že pelíšek bude třeba čas od času vyčistit. Vybírejte proto takové, které budete moci jen jednoduše vhodit do pračky.

pelisky slevy vasekupony.cz

»Náš tip: Internetový obchod Zoohit nabízí obrovské množství pelíšků, které jistě poskytnou vašemu miláčkovi pohodlné místo na lenošení. Chcete-li při jeho nákupu ušetřit, tak rozhodně nezapomeňte využít Zoohit slevový kupón a vaše peněženka se vám poděkuje.


 

# 2 Krmivo a misky

 

Pes potřebuje minimálně dvě misky - na krmivo a vodu. Na trhu je nespočet materiálů a typů, na každodenní požívání však rozhodně nedoporučujeme ty z umělé hmoty. Při nevhodné manipulaci se snadno převrátí a často s nimi pejsek doslova pochoduje po celé místnosti. Při výběru vsaďte spíše na nerezové, kameninové či keramické misky.

»Náš tip: Chcete vašemu pejskovi nakoupit krmivo, ale obává se, zda mu bude chutnat? V internetovém obchodě Zoohit to není žádný problém. Klikněte na speciální kategorii s názvem Akce na vyzkoušení a objednejte si malé balení krmiva za akční ceny.


 

# 3 Obojek a vodítko

 

Obojek a vodítko jsou nezbytnou součástí každé povinně výbavy. Zatímco malým plemenům se doporučují nylonové obojky, které jsou lehké a pružné zároveň, krok vedle neuděláte ani koupí těch kožených, při větších plemen se zvyknou využívat například ty stahovací.

Výběru vodítka věnujte extra pozornost. To by mělo být dostatečně pevné, aby psa udžalo, a zároveň i kvalitní. Štěňata zvyknou při procházkách dost táhnout. Pro menší plemena jsou v tomto případě nejlepší alteratívou flexi vodítka, při větších plemen můžete sáhnout i po těch kovových řetízkových, které štěně žvýkat. Zlatou střední cestou jsou například kožené vodítka.


 

# 4 Hygienické pomůcky

 

Nesmíme zapomínat ani na hygienické potřeby. Zvířátka žijící v interiéru si totiž vyžadují každodenní hygienu a v závislosti na plemene byste si měli pořídit i konkrétní pomůcky jako:
 

Šampon
Hřeben
Nůžky na drápky
Plenky


 

# 5 Hračky



Hračky jsou vhodně nejen na zábavu, ale i na výcvik pejska. Vždyť nakonec, který pes nemiluje míčky? Ty by měly být dost malé, aby ji dokázali přenést, a zároveň ne tak malé, aby ji spolkli. Velmi oblíbené jsou i gumové hračky nebo také žvýkací kosti, které jsou mimo jiné vhodné i na odstraňování zubního kamene.