Kdy je Den otců a který ze 4 dárků mu vybereš?

otec-syn-na-ramenach

O významné roli otce v rodině není pochyb. Je velikou autoritou při výchově i člověkem, který tě vždy chrání. Víš, kdy je Den otců a jaký dárek koupíš tomu tvému?

Kompletní rodina s oběma rodiči je v současnosti vzácná. Podobně jako máma, i otec má ve tvém životě nezastupitelnou a velmi důležitou úlohu. Jak by si popsal toho svého? Věříme, že ho vnímáš jako obětavého, inspirujícího a pracovitého člověka. Zároveň jako toho, který pro tebe udělá všechno na světě, ochraňuje tě za každých okolností a chce tě vidět šťastného.

Možná jsi si to jako dítě až tak neuvědomoval. No dnes mu můžeš věčnost za všechno vyjádřit různými způsoby. Kromě milých slov mu daruje ke Dni otců dárek a potěš ho.

Nedokážeš nic vymyslet? Možná tě inspirují naše nápady.

„Otcovství je nejúžasnější věc, která se kdy mohla stát. Nemůžete to nikomu vysvětlit, dokud se mu to nestane. Je to jako kdybyste někomu řekli, jaké je to cítit vodu předtím, než v ní vůbec plaval.“
- Michael Bublé, kanadský zpěvák a herec

S dárkem na poslední chvíli ti pomůže e-shop AboutYou se svojí širokou nabídkou oblečení a doplňků. Rychle doručení a bezproblémová výměna jsou skvělými bonusy.

rodina-priroda-mic

 

Den otců 2023

 

Na který den připadá tento svátek? Podobně, jako Mezinárodní Den matek i Den otců oslavujeme každý rok v jiný den. Jeho oslavy připadají na 3. červnovou neděli. Letos je to 18. červen.

Zajímá tě, kdy se začal slavit? Za jeho iniciátorku a zakladatelku se pokládá Sonora Smart Dodd. Velmi si vážila svého otce, který ji dlouhá léta vychovával úplně sám. A tímto dnem mu chtěla vzdát úctu. A nejenom jemu. Byla přesvědčená, že speciální den by měl patřit nejenom matkám, ale také otcům.

V roce 1966 prezident Lyndon Johnson vydal prezidentské vyhlášení, kterým uznal 3. neděli v červnu na oslavu Dne otců. O 6 let později, v roce 1972, určil prezident Richard Nixon Den otců za oficiální státní svátek.

 

otec-dcera-objeti

 

Tipy na dárky ke Dni otců

 

Svého otce znáš nejlépe. Zamysli se, co by se mu mohlo líbit nebo popřemýšlej, jestli něco nezmiňoval jako ideální dárek. Pokut tě nic nenapadlo, spolehni se na naše univerzální nápady.

 

Užitečná elektronika

 

Mezi skvělé dárky ke Dni otců patří zboží z řadu elektroniky. V této kategorii máš rozhodně z čeho vybírat.

Je tvůj otec sportovně založený? V tom případě jsou našim tipem smart hodiny. Zaznamenají všechny důležité hodnoty, které při vykonávání sportovních aktivit ocení.

Zálibu ve fotografování mu prohloubíš fotoaparátem nebo vhodným příslušenstvím. Novější model Smart fónu je ke Dni otců dalším oblíbeným dárkem. A určitě ho neurazí ani bezdrátová sluchátka nebo kvalitní holící strojek či zastřihovač fousů.

 

muz-dite-mobil

 

Splnění cestovatelských snů

 

Jaký dárek Den otců nejvíce zdůrazní? Podle nás je to dovolen. Je pravděpodobné, že tvůj otec nemá u pracovních povinností moc času na oddech. Splň mu jeho cestovatelské sny právě v tento den. Určitě si to bude vážit.

Naplánuj pro něj jednodenní výlet nebo setkání s dávnými přáteli. Má rád dobrodružství? Mohlo by se mu líbit svobodné cestování karavanem. Nebo pro všechny členy domácnosti zorganizuj rodinnou dovolenou.

 

muz-vyhled-more

Spolehni se na Booking – ověřený portál s ubytováním a vyber to nejlepší.

Pro vášnivé zahrádkáře

 

Tráví tvůj otec hodně času na zahradě a potrpí si na jejím vzhledu? Potěší ho dárky z oddělení zahradních potřeb. Možná by se mu hodila nová sekačka nebo motorová pila. Sada zahradního nářadí je mimořádně praktickým dárkem. Velmi užitečný může být i kompostér.

Na druhé straně mu můžeš připomenout, že zahrada není jenom o práci, ale také trávení pohodových chvil. Kup mu nový gril. Je to úžasný dárek ke Dni otců.

 

muz-zena-gril

 

Nezapomenutelné zážitky

 

Říká se, že na zážitky nikdy nezapomeneme. Proč je tedy nedát jako dar Ke Dni otců tomu svému? Možností máš hodně. Může to být degustační večeře či lahodná ochutnávka vína, piva nebo rumů.

Má rád adrenalin? Kup mu seskok z letadla, bungee jumping nebo zážitkovou jízdu autem. Mile ho překvapíš a velmi potěšíš.

 

bile-sportovni-auto

Pokud jsi si nebyl jistý, jaké vybrat ke Dni otců dárky, věříme, že jsme ti poradili. Kromě nich mu daruj ještě jednu důležitou a nehmotnou věc – tvůj čas. Například pro vás vymysli společnou aktivitu, kterou budete dělat pravidelně.