Hledáte nejlepší pelíšek pro psa? Nakupujte na Superzoo

11.10.2018 Kristína Volný čas Sdílet
Hledáte nejlepší pelíšek pro psa? Nakupujte na Superzoo

I vy byste pro svého domácího mazlíčka udělali cokoliv? Vytvořte pro něj ve své domácnosti útulné místo, kde se bude cítit jako v bavlnce a připravte pro něj ten pravý pelíšek. Tedy, samozřejmě pokud ho neplánujete mít na svém gauči nebo v posteli ;-).





Při výběru pelíšku pro vašeho čtyřnohého miláčka byste měli zvažovat několik faktorů. Poradíme vám, které jsou to a kde můžete nakupovat se slevou.
 

 


 

Proč potřebuje váš pes pelech?


 
Každý, kdo má v domácnosti čtyřnohého štěkajícího miláčka, by mu měl zajistit pohodlný psí pelíšek. Pelech poskytuje psovi nejen místo pro spánek a lenošení, ale i místo ochrany a bezpečí, kde se nemusí ničeho obávat. Pohodlný a útulný pelíšek je pro vašeho psa stejně důležitý jako pohodlná postel pro vás. Pelíšek je zkrátka JEHO MÍSTO. Existence takového místa je také důležitá i při výcviku. Když od vás uslyší povel "na místo!", Měl by vědět, že jeho místo je právě na psům pelíšku.
 

 

Podle čeho vybírat pelíšek pro psa?


 
Pokud kupujete pelíšek poprvé, pak byste měli vědět, že existuje množství tvarů, velikostí a barev pelíšků. V široké nabídce pelíšků se věru orientuje jen těžko. Jak si tedy vybrat ten pravý tak, abyste byli spokojeni nejen vy, ale hlavně váš čtyřnohý kamarád?
 
# 1 Zvažujte umístění
Vše by se mělo odvíjet umístění pelíšku. Nedávejte ho na místo, kde se hodně pohybujete, pelíšek by vám v žádném případě neměl překážet. Nejlepším místem bývá roh místnosti, kde si může váš chlupáč odpočinout, a zároveň má přehled o tom, co se kolem něj děje. Pokud máte pejska už déle, ale dosud neměl vlastní pelíšek, umístíte pelíšek na jeho oblíbené místo.
 
# 2 Vyberte si materiál
Právě od plánovaného umístění pelíšku se bude odvíjet i výběr materiálu. Bude váš pejsek na verandě? Potom zvolte jednoduše omyvatelný materiál. Možností je například plastový pelíšek, který doplníte polštářem nebo dekou. Pokud budete mít pelíšek v domě nebo v bytě, můžete sáhnout i po textilních materiálech. I v tomto případě však vybírejte pelíšek s potahem, který se dá snadno sejmout a vyprat.
 
# 3 Ani velký, ani malý - zkrátka, takový akorát
Ideální velikost pelíšku se odvíjí od velikosti vašeho pejska. Změřte ho v poloze, ve které nejraději odpočívá. Změřte jeho délku a šířku s nataženými tlapkami. A to nejlépe tehdy, když spí :-) Pelech by měl mít přibližně o 20 centimetrů více než jeho míry. Pokud vybíráte podle rozměrů uvedených výrobců, dejte si pozor na to, že výrobky mají zpravidla udaný vnější rozměr, tedy rozměr pelíšku včetně jeho okrajů.
 
# 4 Zvažujte preference vašeho pejska
Při výběru samozřejmě berte v úvahu povahu vašeho chlupáče. Pokud rád odpočívá stúlený do klubíčka, nejlépe se bude cítit v kulatém nebo uzavřeném pelíšku. Pro bójky jsou vhodné pelíšky s vyšším okrajem, kukaňe nebo budky. Největší šídla preferují otevřený prostor a budou milovat pelíšek, ve kterém si mohou své tlapky pořádně natáhnout.
 
# 5 Pelíšky pro psích pacientů
Pokud váš pejsek trpí poruchami pohybového aparátu, tedy ho bolí záda nebo klouby, dopřejte mu speciální péči v podobě zdravotního pelíšku. Ortopedický pelíšek z paměťové pěny působí stejně jako při lidech - pěna se přizpůsobí tělu zvířátka a sníží se tlak na klouby. Takové postroje zároveň ocení i starší pejsci.
 

 

Nakupujte postroje výhodně na Superzoo


 
Vybrali jste si? Internetový obchod www.superzoo.cz najdete nejen širokou nabídku pelíšků pro psy, ale i jiné chovatelské potřeby. Krmivo pro psy i kočky, kočičí stromy, potřeby pro hlodavce, králíkárny, potřeby pro akvaristiku - zkrátka, všechno, na co si jen vzpomenete. Při nákupu můžete navíc i ušetřit, pokud využijete Superzoo slevový kód z portálu Vašekupóny.cz.