Fotka na počkání? Žádný problém

Fotka na počkání? Žádný problém

Pamatujete si na polaroidové fotografie, které jste mohli mít na papíře hned po jejich pořízení? Že je to retro? Tzv. instantní fotografie mají stále své kouzlo. Instantní fotoaparáty jsou ideální na dovolené, koncerty, večírky nebo jen tak - pro zábavu.

Instantní fotografie nejsou retro


Právě naopak. Dá se říci, že instantní fotografie zažívají svůj comeback. Je to vlastně takový malý technologický zázrak - černobílou nebo barevnou instantní fotografii můžete mít totiž vytištěné již do několika minut. První instantní fotoaparát představil Polaroid světu již v roce 1948. Od té doby prošly pořádným vývojem a dnes už pracují na zcela jiném principu. Samozřejmostí jsou modely s dotykovým displejem, který vám umožní předem vidět a vybrat snímek, který chcete vytisknout. A co je nejlepší, na fotografování nemusíte být žádný odborník. Fotoaparáty mají totiž automatickou expozici a z vaší strany je musíte nastavovat jen minimálně. Jaký fotoaparát si však vybrat?


 
Jaký fotoaparát si vybrat?


Určitě si vzpomínáte, že kdysi všichni fotili Polaroid. Právě tato značka byla na trhu fotoaparátů se samovyvolávacími filmi dlouho jednotkou. Pokud si vybíráte fotoaparát s instantních filmem, i dnes nejlépe vycházejí značky Polaroid a Fujifilm. Vlastní instantní fotoaparáty letos představí i společnost Canon. U každého samozřejmě najdete nějaké výhody i nevýhody.
 
* Fujifilm Instax Square SQ 6
Pomocí instantního fotoaparátu Instax Square SQ 6 od společnosti Fujifilm dokážete vytvořit nádherné čtvercové snímky, které můžete mít hotové již do 90 sekund. Samozřejmostí jsou různé režimy jako makro, krajina nebo dvojitá expozice. Můžete si vybrat, zda budete fotit objekty před sebou nebo si uděláte šelfu. Fotky můžete zesvětlit nebo ztmavit, ale také zabarvit do odstínů oranžové, fialové nebo zelené. Fotoaparát má kompaktní a nápaditý design a s přehledem vám vejde i do kapsy.
 
Výrobce: Fujifilm
Rozměry: 11,87 x 12,81 x 5,81 cm
Hmotnost: 0,39 kg
Max. citlivost (ISO): 800
Čtečka paměťových karet: ne
Cena Datart.cz: 2 990 Kč

 Instax Square SQ 6


Náš tip: Fotoaparát Fujifilm Instax Square SQ 6 můžete koupit v obchodě Datart.cz. Pokud si počkáte na Datart Black Friday, získáte ho ještě výhodnější.
 
 
* Fujifilm Instax MINI 9
Model roku 2018 s jednoduchým ovládáním a pěkným a jednoduchým designem. Má minimální množství ovládacích prvků a nabízí množství režimů. Samozřejmostí je automatická detekce stupně jasu, doby expozice či potřeby použití blesku. Tento stylový Instax je k dispozici v 5 barevných provedeních a umožňuje vyvolat fotografie již do 90 sekund.
 
Výrobce: Fujifilm
Rozměry: 11,83 x 6,82 x 11,6 cm
Hmotnost: 0,31 kg
Max. citlivost (ISO): 800
Čtečka paměťových karet: ne
Cena Okay.cz: od 1690 Kč

 Fujifilm Instax MINI 9



Náš tip: Fotoaparát Fujifilm Instax MINI 9 je k dispozici v obchodě Okay. I s příjemnou cenou, pokud využijete Okay výprodej.
 
* Polaroid SNAP TOUCH Instant
A nakonec legenda mezi instantními fotoaparáty - Polaroid. Fotoaparát Polaroid SNAP TOUCH Instant v sobě spojuje tradiční funkce Polaroidu i nové technologie, jako jsou 3,5 "dotykový displej, ukládání snímků do paměti a micro SD karty, propojení fotoaparátu s telefonem pomocí Bluetooth, natáčení Full HD videí, zoomování, focení Self, kreativní filtry a různé další funkce. Tento designový kousek si můžete objednat i vy z obchodu Datart.cz.
 
Výrobce: Polaroid
Rozměry: 12 x 7,5 x 2,5 cm
Hmotnost: 0,5 kg
Max. citlivost (ISO): 450
Čtečka paměťových karet: ano
Cena Datart.cz: od 4177 Kč

Polaroid SNAP TOUCH Instant