Filmy, které musíte vidět ještě před 30-tkou

20.11.2017 Kristína Volný čas Sdílet
Filmy, které musíte vidět ještě před 30-tkou

Vybrali jsme pro vás několik kvalitních filmů, které byste měli vidět ještě před 30-tkou. Můžete si je koupit výhodně se slevovými kupóny na filmy.


Správný filmový fanoušek ví, že jsou filmy a Filmy. Pokud patříte mezi náročnější diváky, určitě by vám neměly ujít následující tituly ověřené časem. Jelikož éra půjčoven filmů už je dávno pryč, nezbývá, jen si je koupit. A co potěší více než slevové kupóny na filmy? :)

 

Trilogie Kmotr (1972 - 1990)

 

Nesmrtelná klasika režiséra Francise Forda Coppoly v hlavní roli s Marlonem Brandem a Al Pacinem. Sága zaznamenává prostředí organizovaného zločinu poválečného 20. století a vznikla na základě spolupráce režiséra a autora knižní předlohy Maria Puza. Filmy spolu získali 9 Oscarů.

Proč třeba vidět: Kde by dnes byly mafiánské filmy bez tohoto klenotu? Při sledování osudů rodiny Corleone vždy spolehlivě mrazí.

Zdroj: OnlineFreeMovies

 

Snídaně u Tiffanyho (1961)

 

Darmo, Audrey Hepburn umí být vynikající iv roli společnice. Osudy Holly Golightley se začnou ubírat jiným směrem, když se do sousedního bytu nastěhuje začínající spisovatel Paul. Okouzlen její zjevem a osobností proniká do jejího světa a ona zase poznává ten jeho.

Proč třeba vidět: Protože Audrey a dva Oscary za titulní píseň Moon River a hudbu Henryho Mancini.

Zdroj: soundfan

 

Nosferatu (1922)

 

Pro ty, kteří mají rádi strach a staré černobílé filmy. Inspirace Stokerova Draculy je nepopiratelná, ovšem film se od knižní předlohy v mnohém liší. Německý režisér Friedrich Wilhelm Murnau totiž nedostal povolení k zfilmování původního románu. Část filmu se natáčela u nás na Oravském zámku.

Proč třeba vidět: Nosferatu nabízí úplně jiný zážitek z hororového žánru, protože se jedná ještě o éru němých filmů.

Zdroj: TheNosferatuMysteria


 

Casablanca (1942)


 
Krásná Ingrid Bergman a šarmantní Humphrey Bogart v jedné z nejznámějších filmových romancí. Nejlepší příběhy se často odehrávají za hrůz války. Výjimkou není ani Casablanca pojednávající o znovu se zasedajícími milencích, jejichž osud spojí právě v Maroku.

Proč třeba vidět: Už proto, že se jedná o jeden z najkultovejších hollywoodských filmů všech dob ověnčený třemi Oscary v hlavních kategoriích.

Zdroj: Movieclips Trailer Vault


 

Někdo to rád horké

 

Kdo by zahrál koketní blondýnku lépe než Marilyn Monroe? A co je zábavnější než dva muži převlečení za ženy unikající před bandou gangsterů?

Proč třeba vidět: Jde o výborně napsanou oddychovku s množstvím hereckých hvězd, kteří lehké komedii dodali punc originality. Oscar a tři Zlaté glóby jen potvrzují její kvality.

Zdroj: Movieclips Trailers