Co na sebe do letadla? Extra pohodlné kousky koupíš levněji

zena-kufr-cestovani

Cestování vzduchem může být o to hezčí a příjemnější, když si vybereš správné oblečení do letadla. Máme pro tebe tipy na pohodlné oblečení a e-shopy, kde je seženeš.

Některé aktivity vyžadují správné outfity. Aby byl tvůj nákup výhodnější, využij slevy. V kategorii móda čekají zvýhodněné nabídky s cenou nižší o desítky procent. Nakupuj hned a oživ svůj šatník za skvělé ceny.

V našem článku se dozvíš:

__check

E-shopy, ve kterých je seženeš

__check

Tipy na slevy a slevové kupóny pro tvůj nákup

Cítit se během cestování komfortně není složité. Shrnuli jsme pro tebe jednoduchá pravidla oblékání, díky kterým se budeš cítit příjemně.  Začneme seznamem věcí, které se nehodí a je lepší se jim vyhnout z praktických důvodu, kvůli tvému pocitu i požadavků leteckých společností.

 

Které kousky ze seznamu vyškrtnout?

__check

Ze seznamu vhodného oblečení určitě vyškrtneme příliš těsné oblečené. To může být nepohodlné a pokud je tvůj let dlouhý, tak omezuji i cirkulaci krve.

__check

Pokud má oblečení výrazné kovové prvky – zipy či ozdoby, může to způsobit problémy při průchodu bezpečnostní kontrolou.

__check

Některé letecké společnosti mají přísná pravidla ohledně požadavků na oblékání a ty vylučují zejména příliš odkryývající oblečení, které toho nenechá moc na představivost.

__check

Nepříjemné mohou být i boty s komplikovaným zapínáním. Lepší je varianta obuvi, která jde jednoduše vyzout i obout.

__check

Na své cesty nevybírej ani příliš lehké oblečení. I když se nám může zdát, že na letišti je teplo, podmínky v letadle mohou být jiné a také se měnit. Je dobré mít po ruce i něco teplejšího.

__check

Kalhoty či šaty a sukně s pevným pasem nebo páskem mohou být během delšího sezení velmi nepříjemné a způsobit i bolesti břicha.

__check

Nevhodné bude i oblečení, které má například vulgární nápisy či obrázky. Tady platí i obecné pravidlo na kulturu tvého outfitu.

__check

Nošení klobouků a čepic není obecně považováno za hrubé porušení bontonu. Zvaž je ale například z hlediska konkrétní situace či praktičnosti. V případě události s určitým dress codem může být takovýto doplněk nevhodný a v případě velkého klobouku zase nemusí být praktické nošení kvůli omezování vlastního či společného prostoru a také kvůli omezení možnosti odkládání.

 

rodina-letiste-selfie
Zdroj: Canva.com

__bulb
Co si můžu vzít do letadla?

Co může být sbalené v příručním a co v podpalubním zavazadle? Připravili jsme pro vás seznam několika položek, které vás během balení budou určitě zajímat.

 

V jakém oblečení se během letu budeš cítit dobře? 

 

Při výběru oblečení pro cestování letadlem je nejlepší zohlednit pohodlí, praktickou stránku a také potřeby během letu i během všech částí cesty.

Základním pravidlem je vrstvení oblečení. Teplota v letadle a dalších trasách může být nevyzpytatelná, proto je nejlepším řešením oblečení vrstvit. To ti pomůže přizpůsobit se různým klimatickým rozdílům a přidávat či odebírat vrstvy podle potřeby.

Pohodlí je základ. Kalhoty, sukně, či šaty vybírej podle tohoto kritéria. Mají umožňovat pohyb, hlavně pokud tvůj let bude dlouhý. Dobrou variantou jsou proto elastické a poddajné materiály. Jestli se rozhodneš pro džíny, určitě zvol strečové nebo volný střih.

Pohodlná obuv tě zachrání.  Zvol obuv, která snadno obuješ i vyzuješ, co ti usnadní průchod bezpečností kontrolou na letišti. Pohodlná obuv zaručí i příjemnou chůzi v případě delších vzdáleností na letišti. Během dlouhých letů mohou mít nohy sklon k otékání. I tento problematický faktor vyřeší správný výběr obuvi.

Oblečení by mělo být co nejjednodušší bez kovových aplikací. Velmi praktické jsou doplňky jako šály či šátky a mikiny či lehké bundy. Poskytnou vám teplo, pokud se v kabině ochladí.

Extra praktické jsou kapsy, které zajistí užitečné úložní místo pro několik drobností a cenných věcí.

 

svetla-damska-teplakova-souprava
Zdroj: Canva.com

Bezdrátová sluchátka ti toho dokážou nabídnout hodně. Proč jsou oblíbené a kde je můžeš sehnat výhodně?

Tipy na nejstylovější a komfortní outfity do letadla

 

Všechny zmiňované požadavky skvělé splňují teplákové soupravy. Dámské i pánské soupravy jsou perfektní volbou, která zaručí komfort a pohodlí. Nemusíš mít obavy, že tvůj outfit bude vypadat příliš nedbale a ležérně. 

Stačí zvolit kvalitní kousky se správným střihem, z dobrého materiálu, značkové či luxusní teplákové soupravy. Tady je několik tipů na soupravy, díky kterým budeš vypadat skvěle:

__check

Luxusní dámské teplákové soupravy Armani. Díky příjemnému materiálu se budeš cítit báječně a díky designu a střihu i vypadat skvěle. Kvalita je vidět na první pohled.

__check

Sportovnější verze pro dámy od Adidas jsou nadčasovými kousky. Velmi oblíbená je klasika v černé barvě, ale velmi trendy jsou i modely v pastelových a nude odstínech.

__check

Dámská joggingová souprava s kraťasy Hollister je skvělým řešením, pokud hledáte variantu se šortkami. Tento set je moc hezký a na cestování v létě ideální.

__check

Tepláková móda pro ženy může být opravdu stylová i půvabná. Velmi ženské kousky i trendy střihy crop top a oversize oceníš během cestování i pro nošení každý den.

__check

Žerzejové šaty jsou skvělou alternativou k pohodlným kouskům z teplákoviny. Vybírat můžeš šaty v různé délce od mini po maxi šaty a také délku rukávů.

__check

Pokud hledáš vysloveně letní šaty, našim doporučením jsou volné šaty na ramínka v půvabném ženském stylu. Hodí se k nim tenisky, lodičky i sandály, takže jsou univerzálním kouskem pro sportovní i elegantní outfit.

panska-teplakova-souprava
Zdroj: Canva.com

__check

Pánská joggingová souprava Bershka je elegantním řešením výběru setu trička s krátkým rukávem a kraťasů ve stejné barvě.

__check

Hugo teplákové soupravy pro pány mají jednoduché střihy i provedení a v tom je jejich síla. Méně je více a u těchto modelů to platí stoprocentně.

__check

Dětské pohodlné teplákové oblečení je nevyhnutelností nejen během letů. Děti sice rostou rychle, ale tyto kousky vynosí každý den. Do školky či školy, na hřiště, kroužky i tréninky.

__check

Pánské soupravy Fila jsou minimalistické i retro. Základní barvy jako námořnická modrá, šedá, černá, bílá a červená jsou klasika.

__bulb
Jak vybrat cestovní kufry za výhodnou cenu? Poradíme ti

Chystáš se na dlouhý výlet, dovolenou nebo na pracovní cestu? Už s předstihem mysli na to, do čeho se sbalíš. Zjisti, podle jakých kritérií vybírat cestovní kufry.

 


hneda-damska-teplakova-souprava
Zdroj: Canva.com

 

Šperky a doplňky

 

Co se týče výběru šperků, zohledni dvě základní věci: bezpečnostní kontrolu na letišti a pohodlí při sezení v letadlové kabině. Z tohoto hlediska určitě není vhodné velké množství šperků a doplňků, které je potřeba pracně sundávat během kontroly, ani veliké šperky, které by mohly během cesty překážet.

Naopak, jako velmi praktický doplněk doporučujeme spací masku, kterou budeš možná potřebovat kvůli odpočinku během cesty. Pokud letíš dlouho, určitě si jednu pořiď.

 

 

Ať už letíš kamkoliv, díky správnému outfite bude tvůj let jistě příjemnější. Navíc si už nemusíš lámat hlavu, jak se na let připravit a jednoduše si pořiď vše potřebné. Investovat do sebe a svého pohodlí je jistě správné rozhodnutí.