Chcete cestovat co nejlevněji? Ukážeme vám, jak na to

08.11.2019 Kristína Cestování Sdílet
Chcete cestovat co nejlevněji? Ukážeme vám, jak na to

Nespoznávejte svět jen prstem na mapě a zažijte všechny ty krásné místa na vlastní kůži. Nonsense? Ani náhodou. Na to, abyste si mohli dovolit cestovat vůbec nemusíte být milionáři. Stačí si osvojit několik pravidel a jediné, co vás bude trápit je to, co si sbalíte do kufru.

 

 „Cestování není nikdy otázkou peněz, ale odvahy“ 
                                                                                                     Paulo Coelho

Na cestování vůbec nemusíte utrácet spoustu peněz. Vykašlete se na předražené cestovní kanceláře a vyberte se poznávat svět na vlastní pěst. Nebojte se, není to nic slozitého. Právě naopak, je to mnohem jednodušší, než jste si mysleli.
 

1. Doprava
Do své vysněné destinace se můžete vybrat hned několika způsoby (tak je to alespoň v případě, že se rozhodnete pro výlet po starém kontinentu). Lhát si však nemusíme, mezi nejpohodlnější a nejrychlejší způsob dopravy patří nepochybně právě letadlo. Věděli jste však, že nejednou je to i ten nejlevnější způsob? Přesně tak, ale musíte dodržet několik pravidel.

Základem levného cestování je flexibilita. V případě, že se nemusíte fixovat na konkrétní datum, máte už nyní vyhráno. Mnohé letecké společnosti pravidelně uvádějí do prodeje levné letenky kamkoliv a v podstate kdykoliv. Stačí jen pravidelně sledovat online nabídku a neusnoutt an vavřínech. Nezapomínejte, že letenky během hlavní sezóny jsou právě nejdražší.

levne letenky vasekupony.cz

Náš tip: Chcete vědět, co si můžete nebo naopak nemůžete vzít s sebou na palubu? Vše potřebné naleznete ZDE.

 

 
2. Ubytování
Celkem jednoduše víte ušetřit i na další položce, a sice na ubytování. Rezervační systémy, které umožňují online rezervaci ubytování kdekoliv na světě, se v posledních letech těší mimořádně velké oblibě. Jejich použití je jednoduché, intuitivní a hlavně spolehlivé. Nevíte se rozhodnout, který z nich použít? Máme pro vás velké srovnání booking.
 
Další z mimořádně oblíbených alternativ je i Airbnb. Nocleh vám v tomto případé neposkytují přímo hotely a penziony, ale samotní majitelé nemovitostí, kteří vám dají k dispozici buď vlastní byt či dům, nebo jeho část. Výhodou je, že kromně levného ubytování vám rádi nabídnou i užitečné rady, co byste určitě měli vidět, kam zajít na výlet či dobré jídlo.

levne ubytovani vasekupony.cz​

Náš tip:  Inspirace na prodloužený víkend v Evropě naleznete ZDE.

 


3. Strava
Co se týče stravování, to nejednou dokáže odkrojit velkou část z rozpočtu. Nic však není marné. V případě, že máte k dispozici apartmán s kuchyňkou, zaměřte se na supermarkety a uvařte si večeři sami. V případě, že tato možnost nepřipadá v úvahu, vsaďte na restuarace mimo centra, které je často právě jakousi pastí na turisty. Zkuste se raději projít trošku dál od centra města a uvidíte, že nebudete litovat.