Hledáte ubytování? Máme pro vás velké srovnání

25.09.2018 Kristína Cestování Sdílet
Hledáte ubytování? Máme pro vás velké srovnání

Systémy pro online rezervaci ubytování se těší velké oblibě. Připravili jsme pro vás jejich velké srovnání a také oblíbené slevy na pobyty.



Rezervační systémy, které umožňují online rezervaci ubytování kdekoliv na světě, se v posledních letech těší mimořádně velké oblibě. Jejich použití je jednoduché, intuitivní a hlavně spolehlivé. Nevíte se rozhodnout, který z nich použít? Sepsali jsme pro vás několik jejich hlavních výhod a nevýhod.


 

Jak to funguje?

 

Fungování rezervačních portálů je velmi jednoduché. Rezervační systém vás postupně provede systémem jednotlivých kroků od zadání data, volby lokality, počtu osob a typu ubytování až po případnou platbu za ubytování. Většina z nich umožňuje také třídit výsledky podle ceny, vzdálenosti či hodnocení a nabízí i různé slevy na pobyty. Vy už jen vybíráte to vhodné ubytování pro vás. Jak se tedy jednotlivé rezervační systémy liší?


✓ Booking.com

Mezi nejznámější a nejvíce používané rezervační systémy nepochybně patří portál Boooking.com. Nabízí širokou nabídku ubytování v téměř 30 milionech ubytovacích zařízení od městských apartmánů, přes hotely a penziony až po venkovské domy, a to ve více než 230 zemích. U většiny zařízení máte možnost zrušení rezervace zdarma. Právě to jsou jeho největší výhody.

slevy na cestovani_vasekupony-cz

Při překlikávání nabídek však neberte až tak vážně naléhavé texty typu, že zbývá volná už jen jeden pokoj a podobně. Jsou to obchodní taktiky, které vás mají přesvědčit, že si máte pokoj čím nejdříve rezervovat. Hodnocení jsou také velmi užitečná věc, avšak průměrné známky mohou být zavádějící. Než se definitivně rozhodnete, proklikejte si raději všechny recenze vybraného ubytování.


✓ Hotels.com

Jak již napovídá samotný název rezervačního systému Hotels.com, přes stránky nebo prostřednictvím sítě telefonických center si můžete objednat ubytování v hotelu. V nabídce portálu je 297 000 zařízení. Jsou to nejen nezávislé hotely, i velké hotelové řetězce.

Zajímavostí je odměňovací program, podle něhož za každých 10 nocí získáváte jednu zdarma. Hodnota vaší noci zdarma představuje průměrnou cenu 10 vámi nasbíraných nocí. Při pravidelném cestování tedy máte šanci uspořit 10% nákladů za ubytování.

Nevýhodou tohoto systému je, že má v nabídce pouze hotely. Vzhledem k tomuto omezení zároveň nabízí méně ubytovacích zařízení, je proto možné, že vhodné zařízení naleznete vzdálené několik kilometrů od požadovaného místa.