Kde strávit prodloužený víkend v Evropě? Máme pro vás 5 tipů

19.11.2018 Kristína Cestování Sdílet
Kde strávit prodloužený víkend v Evropě? Máme pro vás 5 tipů

Čas letních dovolených se sice skončil, ale malé dovolenkové dobrodružství si přece můžete dopřát kdykoliv během roku. Užijte si například prodloužený víkend v některém z evropských měst.

Pokud si vyberete správné destinace, dokážete si i v rámci škromějšího rozpočtu užít parádní výlet. Připravili jsme pro vás výběr pěti míst, která jsou letecky dostupné a skutečně stojí za návštěvu.

Jak u takových výletech ušetřit?


 
Prodloužené víkendy si můžete užívat po celé Evropě a ani vás to nemusí moc stát. Zkuste dvě základní možnosti, díky kterým můžete snadno ušetřit.

__check

Levnější letenky

Pokud využijete například služby nízkonákladové letecké společnosti, letenka vás vyjde levněji než lístek na vlak. Pokud ji kupujete v dostatečném časovém předstihu, často ji můžete koupit už za pár kaček.

__check

Výhodější ubytování

I v případě ubytování máte mnoho možností jak ušetřit. Nemusíte přece bydlet právě v 4-hvězdičkovém hotelu. Na prodloužený víkend bude stačit i levnější hostel, menší bread and breakfast, stále oblíbenější couch surfing či portál Airbnb.

__bulb
Airbnb sleva – ještě levnější způsob ubytování

Hodně cestujete? Chcete vědět, jak ušetřit za ubytování? Doporučujeme vám vyzkoušet službu Airbnb, protože ta se i v České republice stává čím dále populárnější.

Romantika v Paříži
 


Že zažít romantiku v Paříži je dnes už klišé? Určitě ne! Kdo nezažil, neví, o co přišel. Čekají vás nezapomenutelná procházka proslulou třídou Champs Élysées s Vítězným obloukem, katedrála Notre Dame i největší muzeum na světě Louvre. Užít si můžete také plavbu po Seině s výhledem na Lucemburské zahrady či prohlídku zámku Versailles. A to vše završíte nezapomenutelnými výhledem z Eifellovky.
 

pariz-vikendovy-pobyt

Vyberte si vaše vysněné místo pro víkendový pobyt s příjemným ubytováním. Nezapomeňte, že díky výhodné nabídce můžete výrazně ušetřit.

 Závan historie v Aténách


 
Atény jsou nádherné starověké město, které dodnes dýchají historií. Při návštěvě města určitě nevynechejte Akropoli s úžasným výhledem na celé Athény, velkolepý olympijský stadion Panathinaiko, ale ani okouzlující uličky v Anafiotike. Kromě toho si dopřejte si také fetu, med, olivy, oříšky a zeleninu. V Řecku totiž všechno chutná neuvěřitelně dobře.

 

ateny-vikendovy-pobyt

 

Móda v Miláně
 

Přesně tak. Do Milána se nechodí jen za historií, ale také za módou. Miláno je totiž již desetiletí považovány na mekku módy. V čtvrti Quadrilatero sídlí světoznámé značky jako Armani, Dolce & Gabbana, Gucci, Prada, Trussardi, Valentino, Versace a Vuitton. Vyplatí se však cesta mimo centra města - zde můžete navštívit obchodní centra s módním značkovým zbožím, které je však cenově dostupný. Milovníky historie v Miláně okouzlí Hrad Sforzesco, katedrála Il Duomo, Poslední večeře od Leonarda da Vinci, Galerie Viktora Emanuela II. zda operní divadlo La Scala. Za návštěvu stojí i prohlídka nejvyšší budovy v Itálii - mrakodrap Pirelli.

 

milano-vikendovy-pobyt

 

Exotika na Sicílii

 
Pokud si chcete užít prodloužený víkend na Sicílii, vyplatí se vám pronajmout auto. Tak můžete projít téměř celou Sicílii od rušného a chaotického Palerma s mafiánskou pověstí, starověké Syrakusy či dokonce výlet na majestátní sopku Etnu. Přímo na ulici si také užijete italskou gastronomii s pověstnými sicilskými aranchini či sladkými canolli.

 
sicilie-vikendovy-pobyt

 

Dobrodružství v Skopje
 

Pokud dáváte přednost nekomerčním destinacím, doporučujeme makedonské Skopje. Makedonie je obecně velmi levná země, ale zato s příjemnými a pohostinnými lidmi. A když se budete velmi snažit, domluvíte se s nimi i česky. Skopje vás přivítá nespočtem soch včetně největší sochy na světě Alexandra Velikého, příjemnými procházkami podél řeky Vardar a makedonskou kuchyní, která je známá zejména svými grilovanými pochoutkami.

 
skopje-vikendovy-pobyt

__bulb
Vyberte si nejlevnější cestovní pojištění pro vaši dovolenou

Cestovní pojištění by mělo být součástí každé dovolené. Víte, jak jej vybavíte? V našem článku vám poradíme, jak získat nejlevnější cestovní pojištění.