Začíná se škola: Co potřebuje každý student a jak na tom ušetřit?

back-to-school-nakupovani

Si jedním z těch rodičů, kteří se na nový školní rok připravují v předstihu? Udělej to tak i teď. Zjisti, za co všechno můžeš ušetřit stovky korun a kde nakupovat.

Léto se překlenulo do druhé poloviny, a to znamená, že se pomalu blíží i nový školní rok. Se začátkem září se každoročně spojují i nákupy školních pomůcek a vybavení do dětského pokoje. Není je sice možné vynechat, ale díky nabídkám na našem webu na nich můžeš ušetřit opravdu výrazně.

Kategorii jako nábytek, elektrotechnika, počítače a laptopy, ale i volný čas rozhodně nepřehlédni. Jsou plné skvělých nabídek pro všechny studenty.

Klikni na Škola volá a prohlédni si všechny fantastické nabídky na jednom místě.

tablet-kniha-hvezdy

 

Pohodlí na prvním místě

 

Každý žák se u učení potřebuje maximálně soustředit. Bezpochyby mu s tím pomůže i dobře zařízený studentský koutek. Tvořit by ho měl především stůl a pohodlná židle s potřebným vybavením.

Přirozené světlo je na učení nejlepší. Psací stůl proto umísti pod okno. Pokud je to možné, najdi mu místo kolmo směrem k oknu. Jaký stůl je nejlepší? Pro každého žáka to může být, samozřejmě, jiný kvůli různým parametrům. Obecně se doporučuje stůl ve tvaru „L“, protože poskytuje veliký prostor pro rozložení počítače, knih a sešitů.

Nevejde se do dětského pokoje rohový psací stůl? Zaměř se na větší rovný stůl. Bude praktickým kusem nábytku a investicí na několik let.


divka-studium-pocitac

Nakupuj psací stoly online v e-shopu Alza a vyber pro svého žáka ten nejlepší.

A co židle? Její nastavitelná výška by měla být samozřejmostí. Modely, které nemají tuto možnost, z výběru vynechej. Jsou více než nepraktické. Naopak, skvělé jsou rostoucí židle. Pozornost věnuj i ergonomicky tvarovanému opěradlu, které je pro dětská záda nejlepší.

Nezapomeň ani na další praktický nábytek do studentského pokoje. V blízkosti stolu by se měly nacházet skříňky a police na odložení věcí. Užitečná bude i korková nebo psací tabule.


Naše rada: Dej si záležet i na kabelovém managmentu. Kabely vedoucí po stolu či pod ním mohou být pro žáka dost rušivé. Pomohou ti s tím produkty určené na organizaci kabeláže v e-shopu Alza.

kluk-psaci-stul-pocitac

Počítač jako nevyhnutelnost při učení

 

Žijeme v moderní době, která výrazným způsobem ovlivňuji i způsob života. Už žáci základní školy využívají počítač jako pomůcku při vypracování domácích úkolů.

Středoškolákům či vysokoškolákům primárně pomáhá s napsáním závěrečných prací či zpracování grafických výstupů. Jednoduše, počítač v současnosti patří mezi nepsané a zároveň potřebné školní pomůcky.

Chceš koupit opravdu dobrý notebook za přijatelnou cenu? Nakupuj v e-shopu Okay.

Jaké parametry by měl splňovat počítač pro studenta?

__check

výkon podle potřeb studia (minimálně 2–4 Ghz)

__check

ergonomická klávesnice pro pohodlné psaní (numerická část je výhodou)

__check

odolná kovová konstrukce proti rychlému opotřebení a protiskluzový povrch

__check

baterie s minimální výdrží 7 hodin

__check

displej s uhlopříčkou 14“ a hmotnost pod 2 kg pro nenáročné nošení

Nezapomeň koupit i základní příslušenství, jakým je taška na notebook na jednoduché a bezpečné přenášení.

Notebook ale není tím jediným, co žáci potřebují ke kvalitnímu studiu. Přípravu do školy jim usnadní druhý monitor. A tiskárna bude ve studentském pokoji také pravidelně využívána.


divaka-pocitac-zapisovani

Elektronika na učení i volný čas

 

Oddech a volný čas je mimořádně důležitý pro každého z nás a pro studenty stejně tak. Potřebují se odreagovat a načerpat sílu na učení a další školní den. Pomohou jim s tím produkty z řadu elektroniky.

Mnohé z nich využívají nejenom na zábavu, ale i na učení. Například na tabletu si mohou zahrát hry, ale zároveň opakovat učivo. Výkonnější tablety dokonce zastoupí některé funkce počítačů.

Věnuje se tvé dítě sportu? Určitě ocení smart hodinky, které zaznamenávají více důležitých hodnot. No a nový Smart fón může být skvělou motivací k dosažení výborných výsledků ve škole nebo jako odměna za ně.

Přemýšlíš, že mu koupíš sluchátka? Skvělý nápad. Využije je nejenom na poslech hudby, ale i čerpání zajímavých informací z různých diskusí a podcastů.


kluk-tablet-detsky-pokoj

Čas na zážitky a hobby

 

Na jakých výletech si byl s dětmi během léta? Pokud si je nestihnul tolik, kolik si chtěl, pořád máš dostatek času vzít je na úžasné místa. Můžete vyrazit k moři, jít na dobrodružnou stanování do lesa nebo se vybrat na několik krátkých výletů po Čech a Moravě. Nezapomenutelné zážitky můžete sbírat každý den.

__bulb
Chcete strávit dovolenou doma? Zkuste levné zájezdy po Česku

Přemýšlíte, že strávíte letní dovolenou v Česku? Skvělý nápad! Poradíme vám, jak si vybrat levné zájezdy po České republice za ty nejvýhodnější ceny.

Se začátkem školního roku se spojuje i povinnost dobře s dítětem nastavit denní rutinu. Nezapomeň, že kromě na učení bys jim měl vyhradit dostatek času na hobby. Jejich zájmy jsou velmi důležité a pomáhají jim se odreagovat od školních povinností.

Jak to udělat správně? Nejdříve si s dětmi promluv o tom, jaké kroužky by chtěly navštěvovat. Například hudební kroužek, hodiny tance, malování či kroužek zaměřený na sport. Následně je naplánuj na jednotlivé dny a v týdnu tak, aby měly děti prostor na učení i oddech.

V pohodlí domova si mohou rozvíjet paměť a fantazii čtením knih. Mají talent na fotografování? Kup jim fotoaparát, aby se ještě více zdokonalily.

 

divka-kytara-kvet

 

Začátek nového školního roku neznamená že musíš vyprázdnit svou peněženku. Využij výhodné nabídky v kategorii Škola volá a nakup pro svého studenta vše, co potřebuje, za super ceny ještě dnes.


skola-vola-vyhodne-nakuopy