Návrat na Vasekupony.cz

Rychlé recepty na levný oběd nebo večeři pro celou rodinu

Navařit tak, aby byla sytá celá rodina a zároveň netrpěla nedostatkem ani vaše peněženka, může být někdy problém. Posbírali jsme pro vás pár receptů, díky nimž připravit chutné a syté jídlo za pár kaček bude doslova hračka.



Jak vyrobit chutný oběd za pár minut

Nabízíme vám pár levných a rychlých receptů, díky kterým se plnohodnotně a chutně nají celá rodina. Vždyť nakonec i skromný oběd může být velmi chutný, no ne?


Rychlá česneková polévka

Tato rychlá polévka je ideální volbou na oběd či večeři. Její přípravu zvládne za pár minut i naprostý laik a spokojená bude i vaše peněženka.

Ingredience:

8 stroužků česneku
5 středně velkých brambor
2 lžíce másla
1 PL olivového oleje
1 litr zeleninového vývaru
sůl, pepř
pečivo dle vlastního výběru

levny obed cz vasekuony.cz

Postup:
V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme na kousky nakrájené brambory. Chvilku posmažíme, přidáme nakrájený česnek, pepř a sůl a zalijeme připraveným zeleninovým vývarem. Když se nám brambory uvaří, polévku odstavíme, necháme vychladnout a následně rozmixujeme. Na závěr přidáme nadrobno nakrájené pečivo, které jsme předtím potřeli olivovým olejem a jemně opiekli na pánvi.

Náš tip: Je na vás česnek příliš těžký? Zkuste ho nahradit medvědím česnekem? Máme tu jaro a lesy jsou plné této chutné bylinky. Udělejte si procházku a natrhejte si ho za plné hrsti.


Penne á la chef

Těstoviny miluje snad každý. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a váš rozpočet také nezatíží. Pro přípravu Penne ála chef si navíc vystačíte jen s minimem ingrediencí, proto jsou vhodnou alternativou právě tehdy, když vaše chladnička není zrovna plná. A co budete vlastně potřebovat?

Ingredience:

500g penne nebo jiných těstovin
200g prorostlé slaniny
3 větší rajčata
1 hlávka česneku
2 cibule
rajčatové pyré
chilli, sůl a cukr

Postup:
Na pánvi si nejdříve orestujeme nakrájenou slaninu ke které později přidáme i nakrájený česnek, cibulku a také rajčata, které jsme předtím obarili horkou vodou, oloupali a nakrájeli na kostky. Všechny suroviny chvilku opékáme, následně přidáme i rajčatové pyré a ncháme přejít varem. Podle chuti osolíme, ocukrujeme a na závěr ještě přidáme chilli. Fantazií se meze nekladou a přidat můžete i medvědí česnek nebo třeba olivy.

Náš tip: Toužíte vařit jako pravý šéfkuchař? Tak pak určitě vsaďte na kvalitní spotřebiče či příjemné stolování. To vše a ještě mnohem více nyní můžete koupit mnohem výhodněji i díky kupónové webu Vašekupóny.cz. Tescoma sleva nebo Chefshop slevový kód se přece vždy vyplatí.


Nadýchané lívance

Na své si přijdou i milovníci sladkého. Ačkoli palačinky a lívance patří zejména k oblíbeným dezertem, určitě nimi nikdo nepohrdne ani na oběd či večeři. Výborné jsou s džemem, nutelou či javorovým sirupem, záleží jen od vašeho mlsný jazýčku. Na jejich přípravu si pořiďte:

Ingredience:

2 vejce
3 PL cukru
500 ml acidofilného mléka
250 g polohrubé mouky
1 lžičku sody + 1 lžičku prášku do pečiva
olivový olej
džem, nutelu, javorový sirup nebo ovoce

levny obed vasekupony.cz

Postup:
Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme, přidáme acidofilní mléko a do hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Následně přidáme sníh, který jsme vyšlehali z bílků a lehce promícháme. Na pánvi si mezi tím rozehřejeme trochu oleje a postupně smažíme lívance.



Domácí pizza jako od Itala

Výborný tip na rychlý a levný oběd je i pizza. Výhodou její přípravy je, že dokažte využít téměř vše, co najdete doma v lednici.

Ingredience:


600g hladké mouky
1 lžičku cukr + 1 lžičku sůl
1 droždí
3 dcl vlažné vody
trochu oleje
rajčatové pyré (150g)
4 stroužky česneku
oregano
šunka, sýr, olivy, kukuřice - což kuchyň dá
 
Postup:

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme ho nabobtnat. V nádobě si rozmícháme mouku, sůl, olej, připravené droždí a vypracujeme těsto, které uložíme na vymazaný plech. Něj začneme důkladně roztírat základ na pizzu, který si připravíme tak, že rozmícháme rajčatové pyré s česnekem a oreganem. Na vrch můžeme dále pokládat ingriediencie podle chutě, fantazií se meze nekladou. Pizzu pečeme na 180 až 200 st. tak dlouho, dokud okraje nezůstanou zlatavé.