Přineste si podzim domů: Jednoduché podzimní dekorace z přírodnin

bile-dyne-kvety-knihy

Máte rádi barvy a vůně podzimu? Přineste si je do vašeho bydlení a vytvořte si jedinečnou atmosféru domova. Nejlepším nápadem jsou podzimní dekorace z přírodnin.

Slunečné paprsky ztrácení na intenzitě, osvěžující vítr strhává barevné listy ze stromů a počasí je více než proměnlivé. Znamená to jenom jedno. Začíná se jedno z nejbarevnějších částí roku – podzim.

Jste milovníkem tohoto ročního období? Potom si váš domov musíte zútulnit v podzimním stylu. Vyzkoušejte naše jednoduché nápady na podzimní dekorace z přírodnin.

I když si podzimní dekorace vyrobíte sami, nějaké doplňky do domácnosti se vám přeci ještě budou hodit. Nepřehlédněte velikou online nabídku moderních váz, svícnů či jiných bytových doplňků.

hrnek--dyne-deka

 

Tipy na podzimní dekorace z přírodnin

 

Podzimní dekorací může být skutečně cokoliv, co vás jenom napadne. Spolehněte se na vaši fantazii a kreativitu. Uvidíte, že rychle a levně vytvoříte originální dílo, které zkrášlí vaše bydlení.

 

Listy a šišky nejsou nudné
 

Základními materiály na vytvoření podzimních dekorací jsou barevné listy a šišky. Nasbírat je můžete téměř kdekoliv. Po cestě z práce nebo na procházce v přírodě.
 

dyne-lnena-deka
 

Podzimní věnec na dveře vám nesmí chybět jako první. Různé tvary, velikosti a barvy listů jsou ideální na jeho vytvoření. Listy po jednom opatrně navlékněte na provaz. Nebo použijte polystyrenový kruh, na který je nalepíte spolu s několika šiškami.

Udělat to můžete i opačně. Podzimní věnce na dveře mohou mít jako dominantní prvek šišky, které dozdobíte několika listy.
 

venec-z-listi-eukalyptus
 

Váš interiér může zkrášlit i listová řetěz. Pověsit ji můžete na chodbu, do okna nebo jednoduše kdekoliv se vám líbí.

Sychravé podzimní večery jsou jako stvořené k nicnedělání, případně čtení oblíbené knihy. Jejich atmosféru doladí hořící svíčka ve skleněném poháru. Nalepte na něj listy nebo části sušených květů a dokonalá přírodní dekorace je hotová.

kniha-svicka-listi
 

Smíchejte vše dohromady

 

Nasbírali jste několik kaštanů, šišek a listů a nevíte, co s nimi? Máme pro vás řešení. Smíchejte je do jedné misky. Tato dekorace se bude skvěle vyjímat na konferenčním stolku v obýváku.

podzim-konferencni-stolek


Kaštany v interiéru vypadají opravdu dobře i samostatně. Hlavně díky jejich pěkné tmavohnědé barvě. Zkuste je jenom položit na stůl, polici nebo konferenční stolek. Chcete zdůraznit jejich hezkou barvu? Jemně je přetřete lakem.

Skvělou podzimní dekorací jsou také větve ze stromů a sušené kytky ve váze. Nenápadně, ale zároveň elegantně budou působit v každé místnosti.
 

susene-kvety-ve-vaze
 

Dýně nesmí chybět

 

Způsobů, jak vytvořit podzimní dekorace z dýně, je několik. Asi nejoblíbenějším způsobem, jak ji využít, je vyřezat tvář na Halloween. Se špetkou kreativity vytvoříte originální podzimní halloweenskou dekoraci.

Dekoraci máte hotovou, ale co s kousky dýně, které vám zůstaly? Připravte si domácí Pumpkin Spice Latte.

__fire
Domácí Pumpkin Spice Latte – recept na podzimní šálek kávy

Ochutnali jste už Pumpkin Spice Latte? Pokud máte rádi klasické latte či kávu, tento oblíbený sezónní nápoj si zamilujete. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na Pumpkin Spice Latte.

keramicka-dyne-susene-kvety

 

Dýni můžete dát i jemnější vzhled. Udělejte si z ní vázu na sušené květy. Chybí vám už jenom zelená aranžovací hmota a můžete začít.

Postup je jednoduchý. Do vyčištěné dýně vložte hmotu a podle svého vkusu vytvořte podzimní aranžmá.

Dekorace k zakousnutí

 

Podzim je bohatým ročním obdobím i na chutné ovoce. Mezi to sezónní patří zejména hrušky a jablka. I ty mohou být skvělou dekorací.

Připravte si větší misku, tácek nebo jinou nádobu. Uložte všechno připravené ovoce a přidejte několik ořechů či jedlých kaštanů.

Nejenom že to bude pěkně vypadat. Bude vám připomínat přísun potřebných vitamínů.
 

susene-ovoce-orechy

Máte hodně jablek a přemýšlíte, jak je zpracovat? Doporučujeme vám je zavařit. Rychlé recepty na zavařování jablek jsme pro vás připravili v našem článku.

Podzimní dekorace s dětmi

 

Při výrobě podzimních dekorací neváhejte zapojit i děti. Pozitivně to ovlivní jejich motoriku a kreativitu. Navíc se během toho výborně zabaví.

Už jste s dětmi hráli kaštanové piškvorky? Nakreslete na papír hrací plochu. Kaštany rozdělte na dvě skupiny po 5 kusů. Tyto dvě skupiny barevně odlište například akrylovými barvami. Nechejte uschnout a můžete se s vaší ratolestí pustit do hry.
 

dynovy-kolac-dyne
 

Nebo připravte papír a různé přírodniny. Například list, kousky větviček, květy, šípek, oloupané kousky šišek nebo cokoliv jiné a lepidlo. Na papír můžete něco nakreslit, nebo nechejte dítě, ať samo vytvoří obrázek. Případně spolu vytvořte podzimní herbář.

Hotové dílo můžete pověsit do kuchyně nebo do dětského pokojíčku.
 

prirodniny-na-bilem-podkladu

Podzimní dekorace z přírodnin nejsou náročné na přípravu ani na finanční rozpočet. Navíc, pokud máte rádi kreativní práce, jejich výroba pro vás může být psychickým oddechem od běžných povinností.