Originální balení dárků – levné, ekologické a krásné

tri-baliky-s-jehlicim

Už máte nakoupené maličkosti pod vánoční stromeček? Teď je zůstává jenom pěkně zabalit. Inspirujte se, jak může vypadat originální zabalení dárků i u vás doma.

Dárky mohou být zabalené i jinak. Lákavě, kreativně a osobněji pro toho, komu jsou adresované. Letos stavte na originální balení dárků. Je levnější než balící papír, nezabere vám moc času, a navíc budete ekologičtější.

Dejte vašim blízkým ten nejcennější dárek – zdraví. V e-shopu Eyerim.cz můžete do 31. 12. 2022 nakoupit rámy s čočkami se slevou 10 %. Pro uplatnění slevy zadejte v košíku slevový kód NEWGLASSES10.

baleni-darku-zeleny

 

Přírodní materiály v hlavní roli

 

Odložte barevné stuhy, nálepky a jiné tradiční prvky používané na zkrášlení zabalených vánočních dárků. Použijte mnohem lepší a o něco ekologičtější materiály. Máme na mysli sušené ovoce, chvojí a suché větvičky nasbírané během zimní procházky.

Jak originálně zabalit dárky? Budou se vám hodit šišky a sušené květy. Jednoduše použijte vše, co vám příroda dává zdarma. Navíc, přírodní materiály a minimalismus jsou aktuálními vánočními trendy. A to nejenom u balení dárků, ale také zdobení stromečku.

 

zabaleny-darek-susene-kytky

__bulb
Dřevěné ozdoby na stromeček jsou letos IN: Už je máte?

Přemýšlíte nad tím, jak by měla vypadat vaše letošní vánoční výzdoba? Aktuálně jsou trendem dřevěné vánoční ozdoby na stromeček v různých motivech. Čtěte a inspirujte se.

Využijte zbytky papíru

 

Na eko balení dárků toho nepotřebujete moc.  V každé domácnosti se najde nějaký použitý papír, který dokážete opětovně využít. Použijte ho efektivně pro ekologické balení dárků. Nezáleží na tom, jestli je v perfektním stavu. Zabalený dárek zavažte špagátem a přidejte libovolnou ozdobu, například jmenovku. 

 

Recyklujte novinový papír

 

Nevíte, co s odloženými novinami? Nevyhazujte je. Lepší možností bude využít je pro balení dárků. Rovněž můžete zužitkovat staré rozpadlé knihy. Takto zabalený dárek bude mít skutečně originální vzhled.

Nezapomeňte, že jakékoliv balení za sebou zanechává ekologickou stopu. Pokud tedy můžete, papír použitý na zabalení vánočních dárků i po jejich rozbalení recyklujte. Například na podpálení ohně v krbu.

 

balik-cervena-stuha

 

Svačinové pytlíky

 

Jednoduchým způsobem, Jak zabalit vánoční dárky malé velikosti, je využití pytlíčků. Možná by vás ani nenapadlo, co všechno se dá použít na balení dárečků. Může to být cokoliv. Do svačinových pytlíků bez problémů zabalíte diář, zápisník, kosmetiku, bižuterii, ponožky nebo jiné drobnosti.

Vrch pytlíku zalepte a zapečeťte. Například kolečkem ze sušeného pomeranče. Nebo oživte jejich bílý vzhled namalováním několika sněhových vloček nebo stromečku.

 

maly-darek-v-pytliku

 

Přemýšlíte, jak kreativně zabalit dárek, který bude skrývat ponožky? Postačí vám obyčejná rolka z toaletního papíru nebo kuchyňských papírových ubrousků. Ponožky vložte dovnitř, konce zahněte a převažte. Dárek bude vypadat jako veliký bonbónek.

 

maly-darek-bonbon

 

Co se zbytky látek?

 

Slyšeli jste už slovo „furoshiki“? Označuje se ním japonská technika balení dárků do látky. Japonci si do látky balí všechno – oblečení, různé zboží nebo dary.

Jak na balení technikou furoshiki? Rozložte kus látky a do středu uložte dárek. Dva rohy přeložte k sobě a zbylé dva zaváže dohromady. Do udělaného uzlu nakonec vložte větvičku chvojí nebo sušené ovoce. Ty úžasně provánějí celý dárek.

 

darek-zabaleny-v-latce

 

Háčkované pytlíky

 

Máte zálibu v háčkování? Vyrobte pytlík a jeho velikost přizpůsobte dárku, který chcete zabalit. Stejně tak můžete použít obyčejný látkový pytlík vyrobený šitím.

Víte, co je na takovýchto pytlících skvělé? Po Vánocích je můžete dále využívat. I takovýmto způsobem přispějete k ekologičtějším Vánocům.

 

darek-zabaleny-do-lnu

 

Malujte, vystřihujte, razítkujte

 

Během vytváření designu dárků pro děti i dospělé můžete popustit uzdu své fantazii. Postačí vám špetka představivosti, abyste věděli, co vytvořit na obalu.

Koupili jste vaším dětem jejich vytouženou hračku? Napište nebo nakreslete jim na balení náznak toho, co se skrývá v dárku. Na obyčejný bílí balící papír přilepte vystřihnutý stromeček nebo jiný obrázek. I dospělí si rádi najdou na dárku vánoční motiv.

 

vanocni-darek-memdvidek

 

Dárečky razítkujte. Obyčejný starý papír nebo papír na pečení tím získá skutečně originální design. A nemusíte je kupovat v papírnictví, jednoduše si je vyrobíte doma.

Potřebujeme:

__check

starší nepoužívanou gumu na papír

__check

tužku

__check

malý nůž

__check

akrylové nebo temperové barvy

Postup:

1

Na gumu nakreslete vlastní motiv. Může to být jednoduše stromeček, dárek nebo sněhová vločka.

2

Vyřízněte přebytečné části gumy.

3

Na vyřezané razítko natřeme tenkou vrstvu akrylové barvy a otiskneme motiv na balíci papír.

Náš tip: razítka sbalte dětem pod vánoční stromeček. O zábavnou aktivitu během svátků tak mají postarané.

 

balicek-s-natistenymi-stromecky

 

Výběr materiálů a dekorací na balení dárků personalizujte podle toho, komu ho věnujete. Jsme si jistí, že každý ocení jeho vzhled. Nezapomeňte přidat i jmenovku, aby působil ještě osobnějším dojmem.

Už vidíte, co vznikne s trochou kreativity a využitím na první pohled nepotřebných materiálů? Skutečně originální, ekologicky a levně zabalené vánoční dárky

Jaký dárek nesmí chybět pod stromečkem? No přeci vánoční pyžamo pro celou rodinu. V našem článku najdete porovnání pyžam z více e-shopů a dozvíte se i to, jaká kritéria byste při výběru měli zohlednit.