Jaké šaty zvolit pro matku ženicha? Výběr vkusných modelů

matka-zenicha-s-nevestou

Elegantní šaty na svatbu jsou základním kouskem tvého outfitu, který se jednoduše doplní správnými doplňky a vytvoří tak hezký vizuální celek ve výjimečný svátečný den.

Pro příjemný a atraktivní vzhled potřebuješ správné modely oblečení, obuv i doplňky a také kosmetiku, díky které zdůrazníš svou krásu. Podívej se na aktuální slevy, které jsme připravili v kategorii dámské kosmetiky a nakupuj levněji.

damske-svatebni-saty-svetle
Zdroj: Canva.com

 

Etiketa výběru šatů na svatební událost

 

Aby byl výběr nových šatů k tomuto výjimečnému dnu úspěšný, musí splňovat několik základních požadavků na bontón. Etiketu jistě dodržíš, když budeš brát na vědomí několik pravidel.

Výběr oblečení na svatbu se pohybuje mezi formálním a poloformálním stylem. V závislosti od konkrétní svatby se pak určuje, která varianta je vhodná. Pokud jde o událost ve velmi formálním stylu a v luxusním prostředí, vhodnější jsou dlouhé maxi šaty na svatbu.

Respektuj dress code, jestli je daný. Dlouhé šaty na vybereš na svatbu jako host zejména ve večerních hodinách svatební oslavy. Jestli je svatba poloformální a má volnější atmosféru, můžeš zvolit kratší šaty. Ideální délkou pak bude pod úrovní kolenou.


ruzove-saty-na-svatbu
Zdroj: Canva.com

 

Co se týče barevnosti, bílá a krémová by měla být vyhrazena pro nevěstu, aby na ní upoutala pozornost. Dobré je ale vyhnout se i černé barvě, pokud není vysloveně barvou typickou pro konkrétní kulturu a tradice. Nejvhodnější jsou pastelové barvy a jasné odstíny.

Jaký střih je pro tuto událost nejlepší? Odpověď nebude jednoznačná. Střih vybírej podle toho, aby lichotil postavě, ať už je přiléhavý nebo volnější.

Při dodržování všech pravidel mysli i na to, že pohodlí je velmi důležité. Cítit se dobře v nových šatech a pohybovat se v nich svobodně je prioritou, která pomáhá k vychutnání atmosféry a výjimečných momentů.

Krásným a výrazným doplňkem i k takové události, jakou je svatba, bude nový parfém. Využij možnost online pomocníka při výběru nové vůně, která vyjádří tvůj styl a bude ti připomínat výjimečné momenty.

 

matka-s-nevestou-v-objeti

Zdroj: Canva.com

 

Zásady výběru šatů pro mamky ženichů

 

 

Co se týče výběru šatů pro maminky ženichů, mohou nastat specifické úvahy a požadavky, proto:

__check

Výběr šatů konzultuj se snoubenkou.

Matka ženicha by měla komunikovat se nastávající ohledně stylu a barev svatebního dne. I když tradičně se říká, že matka ženicha by měla nosit jinou barvu než matka nevěsty, je potřeba se ujistit, že obě matky se cítí pohodlně a šaty se doplňují.

__check

Zeptej se na dress code.

Matka ženicha by se měla informovat o dress codu a doporučení ohledně stylu. Bude tak s jistotou vědět, jestli bude událost formální.

__check

Šaty vybírej s ohledem na pohodlí a sebevědomí.

Je důležité se ve svém outfitu cítit příjemně. Tohle kritérium je důležité, aby si maminka ženícha dokázala svatbu svého syna vychutnat. 

__check

Zvol správný stři a délku šatů.

Vyber šaty, které lichotí tvé postavě a jsou vhodné i z hlediska věku. Záleží také na výběru správného materiálu, který by měl odpovídat sváteční události. Bude ním například satén, šifon, hedvábí, krajka, tyl či mikádo.

__check

Dbej na požadavky etikety.

Dalším požadavkem může být na zahalenost některých partií. Při svatebním obřadu v kostele bude například vhodnější varianta zahalených ramenou. Šaty mohou být doplněné o bolero, sváteční šátek či sako.

Když to shrneme, je důležité, aby matka ženicha respektovala styl a přání a snoubenců a aby se v šatech cítila pohodlně a sebevědomě.

Trendy sluneční brýle nejsou jenom stylovým doplňkem tvého outfitu. Chrání tvůj zrak a přináší ti pohodu i na velmi ostrém slunci během léta či zimního období. Navíc jestli chceš zakrýt oči po ukápnuté slzičce z dojetí, brýle jsou skvělým řešením. 

 

svatebni-matka-v-ruzovych-satech
Zdroj: Canva.com

 

Tipy na půvabné modely šatů

 

__check

Saténové šaty na svatbu v midi délce budou trefou do černého, jde o klasickou nadčasovou eleganci. Růžová je perfektní volbou a matka ženicha v ní vynikne i v případě, že má výraznější ženské křivky. Šaty v malinovém odstínu zakryjí případné nedostatky a mají úžasně volný střih pro komfort.

__check

Žluté šaty s vázáním na svatbu s květinovým vzorem a efektem asymetrických vrstev jsou elegantní, vzdušné a svěží.

__check

Romantické krajkové šaty jsou luxusní a střih bude lichotit různým typům postavy.

__check

Šedé šaty na svatbu s aplikací se třpytí a díky jednoduchému ženskému střihu budou sedět i hrdým maminkám ženichů. Jsou skvělou volbou na svatbu v každém ročním období.

__check

Pudrové a nude šaty na svatbu jsou skvělou volbou. Je to decentní klasika vhodná pro ženy v každém věku. Stačí zvolit konkrétní model například ve variantě maxi šatů s výrazným prvkem kolem krku z kolekce Taťány Kuchařové nebo minimalistické a decentní, či večerní společenské šaty.

__check

Květinové šaty na svatbu s překříženým řaseným vrškem jsou decentní a velmi půvabné.

__check

Saténové květinové šaty budí velmi luxusní dojem. Satén sluší i ženám s křivkami, je jemný a velmi slavnostní materiál, který se pro tuto příležitost vysloveně hodí. Šaty na svatbu s dlouhým nebo s tříčtvrtečním rukávem jsou moc hezké i v tomto povedení.

__check

Jestli maminka ženicha dává přednost tmavším barvám, skvělé budou šaty v námořnické modré, smaragdově zelený model či stylové fialové šaty s jedním odhaleným ramenem.

vyber-vecernich-satuZdroj: Canva.com

 

 

Doplňky ke svatebním šatům

 

Šaty je potřeba doplnit vhodnými doplňky, jako jsou kabelka, šperky a obuv. Dbej na to, aby doplňky ladily s celkovým stylem. Vybíráme pro tebe univerzální kousky, které krásně dotvoří jednotný vzhled:

1

Lodičky jsou nadčasovou klasikou a zejména ke šatům ve světlých odstínech se budou skvěle hodit lodičky v béžové či tělové barvě, také kovové a třpytivé odstíny.

2

Kabelka na takovouto příležitost by měla být malá, decentní a doplňující styl celkového outfitu. Psaníčka jsou ideálním modelem.

3

Svatba je ideální příležitost k výběru decentních i výrazných šperků a bižuterie.

4

Je dobré připravit se i na chladnější teploty, pokud se obřad bude konat v přírodě nebo například v kostele. Outfit stačí doplnit vhodným bolerem v barvě, střihu a materiálu, který stylově sedí k vybraným šatům.

5

Aby mohl být celý večer protančen, je potřeba myslet i na praktické pomůcky, které pomohou s komfortem obuví. Řešením mohou být gelové vložky do lodiček a sandálů.

damsky-satnik-se-saty
Zdroj: Canva.com

 

 

Nejdůležitější je vychutnat si svatební událost co nejvíce a cítit se pohodlně, příjemně a krásně. Vyber si šaty, které ti udělají radost a se kterými zdůrazníš svůj půvab. Věříme, že s nimi budou výjimečné zážitky ještě hezčí.