Hledáte autosedačku pro vaše dítě? Toto jsou topky

03.10.2018 Kristína Auto Sdílet
Hledáte autosedačku pro vaše dítě? Toto jsou topky

Hledáte vhodnou autosedačku pro vaše miminko? Připravili jsme pro vás přehled nejlepších autosedaček v různých kategoriích. Při jejím nákupu navíc můžete využít i mega slevy.




S příchodem dítěte do rodiny se automaticky spojuje i péče o jeho bezpečnost. Mít kvalitní autosedačku je proto pro většinu rodičů priorita. Mnoho různých faktorů, které volbu té správné ovlivňují, nám rozhodování právě neusnadňuje.
 

 

Co třeba zvažovat?


 
Kupovat autosedačku se zejména poprvé může zdát nesmírně složité. Stačí se však trochu "rozkoukat" a rychle zjistíte, že žádná jaderná fyzika to není. Stačí si jen předem ujasnit, co hledáte.

 

Bezpečnost na prvním místě
 
První a základní informací je, zda konkrétní autosedačka splňuje nejnovější bezpečnostní normy a zda byla dostatečně otestována. V tomto případě jde o evropskou bezpečnostní normu ECE R44 / 04.
 
 

Hmotnostní resp. výšková kategorie
 
Druhým parametrem, který musíte vzít v úvahu, je velikost autosedačky. Podle výšky a váhy dítěte budete vědět, ve které kategorii hledat. Spolu je jejich 5 a v současnosti jejich zastřešuje zmiňovaná norma ECE R44 / 04. Podle ní se dětské autosedačky dělí do těchto základních skupin:
 
0/0 + (0-10-13 kg)
I (9-18 kg)
I / II (9-25 kg)
II / III (15-36 kg)
III - tzv. booster (podsedák)
 
 

Cena
 
Tak, jako u jiných typů zboží, i zde platí, že kolik značek, tolik cenových relací. Pro nejednu rodinu je koupě autosedačky velkou položkou v rodinném rozpočtu. Pokud však jezdíte často a na delší vzdálenosti, jde o nezbytnou investici. Pokud hledáte možnost, jak při koupi nové autosedačky ušetřit použijte slevový kód Feedo, ve kterém nyní najdete ty nejlepší dětské autosedačky roku 2018.

 

 

Toto jsou nejlepší autosedačky pro rok 2018


 

Kategorie 0-13 kg
 
Společnost Cybex patří mezi renomované značky výrobců autosedaček. Nejnovější generace modelu ATON - Cybex ATON 5 je kvalitní a pohodlná autosedačka, která díky šikovné konstrukci roste spolu s dítětem. Zajímavostí jsou L.S.P System navržen na tlumení bočních nárazů, výškově nastavitelná opěrka hlavy (8 pozic), integrované vedení pásů a XXL sklápěcí stříška, která poskytuje vysokou ochranu před sluncem (UVP50 +).

ATON - Cybex ATON 5


Kategorie 9-18 kg
 
Značka Römer je dobře známá i u nás. Model King II LS je dobrou volbou, pokud hledáte autosedačku upevněnou ve směru jízdy, a zároveň, pokud vaše auto nepodporuje připoutání systémem Isofix. Bezpečnou jízdu zajistí 3bodové upínání pásem vozidla, světelný a akustický indikátor pásů, bočnice a hrudní podušky proti všem nárazům. Pohodlí garantuje výškově nastavitelná opěrka hlavy a polohovací opěradlo.

Model King II LS


Kategorie 9-36 kg
 
Dostat za cenu jedné autosedačky rovnou dvě? Se Cybex Pallas M-Fix je to možné. Tento model spojuje to nejlepší z řady Solution s několika praktickými vylepšeními. V první řadě nabízí možnost využití po dlouhou dobu (od 1-12 let věku dítěte). Z jiných pozitiv stojí za zmínku bezpečnostní polstrovaný pult, který zčásti plní funkci airbagu (použitelný cca do tří let nebo 15 kg), dále L.S.P. System, 12 poloh pro opěrku hlavy a systém ventilačních kanálků zajišťujících pohodlí i během horkých dnů.

Cybex Pallas M-Fix


Kategorie 15-36 kg
 
Maxi-Cosi Rodi XP je odpovědí na poptávku po lehké autosedačce z nejvyšší kategorie. Při své váze pouze 4 kg však nabízí mnoho. Dalšími zajímavými benefity patří nastavitelná opěrka hlavy i ramen. Dá se tedy zvětšit do výšky i do šířky. Navíc zádová část se po dovršení vhodného věku dá odepnout a zůstane praktický podsedák, který dítě využije ještě alespoň dva roky. Model Rodi XP je na trhu ve dvou variantách - jeden využívající pro připoutání bezpečnostní pásy, druhý se stabilnějším Isofix upevněním.

Maxi-Cosi Rodi XP