Den matek se blíží. Víte, čímž obdarujete tu svou?

02.05.2019 Kristína Nakupování Sdílet
Den matek se blíží. Víte, čímž obdarujete tu svou?

Už tento měsíc oslavíme den všech mám, matek a maminek. Svátek připadá, jak je zvykem, na druhou květnovou neděli. Oslava všech matek, které darovali život svým dětem a s láskou se o ně starají připadá v tomto roce na 12. květen. Už víte, čím tu svou překvapíte?

 

Pojďme trošku do historie


 
Oslava ženy-matky, není jen novodobým svátkem. Jeho kořeny sahají daleko do minulosti. Možná jste to nevěděli, ale už ve starověkém Řecku probíhaly oslavy plodnosti a tedy i matek. Tyto oslavy byly spojeny s uctíváním matky všech bohů, a tedy bohyně Rhey.
 
V roce 1907 však vznikla na počest Anny Marie Reeves Jarvisové - bojovnice za práva matek, první myšlenka ohledně oficiálních a mezinárodních oslav. Poprvé proběhly verejnée oslavy o rok později, v roce 1908. První oficiální oslava Dne matek ve smyslu celonárodního svátku konajícího se druhou květnovou neděli, proběhla v roce 1914 za pomoci tehdejšího amerického prezidenta Woodrowa Wilsona. U nás se tento americký zvyk ujal, a proto také slavíme tento výjimečný den druhou květnovou neděli.

 

Čím ji obdarovat?

 

Den matek se nezadržitelně blži, už máte dárek pro tu svou? Nabízíme vám pár tipů:
 
* Květiny
Květiny jsou sice starou ověřenou klasikou, pravdou však je, že jimi nikdy nic nezkazíte. Vždyť která žena by je nemilovala. Zakupte své mamince kytici oblíbených květů nebo krásnou květinku v květináči a určitě neuděláte krok vedle.
 
* Stylové oblečení
Svou mámu potěšíte i novým trendy kouskem, který dokonale zapadne do jejího šatníku. Krásnou módu pro dámy najdete například i v obchodě Orsay. Pokud chcete, aby byl váš nákup co nejvýhodnější, neváhejte využít i Orsay slevy, díky kterým vás elegantní halenka, šaty či šátek, budou stát mnohem méně.

orsay slevovy kod vasekupony.cz

Velmi bohatý výběr oblečení ale i doplňků však nabízejí i jiné obchody. Do pozornosti vám dáváme Zoot. Oblečení, ale také módní doplňky či obuv si zde můžete zakípiť velmi výhodně, pokud při nákupu využijete Zoot slevové kódy.

* Oblíbený parfém nebo toaletka
Dalším výborným dárkem jak potěšit svou maminku, je zakoupit její oblíbenou vůni nebo kosmetiku. Široký výběr kvalitních parfémů má například i internetová parfumerie Notino od předních značek. Chcete-li navíc při nákupu ušetřit, tak využijte i Notino slevový kupón.

notino slevy vasekupony.cz

* Pohoda a relax
Mnozí určitě s námi budou súhasiť pokud řekneme, že domácí pohoda je nejvíce. Dopřejte ho i své mámě. Internetový obchod Tchibo má kromě chutné kávičky k dispozócii i kávovary, oblečení, obuv, šperky nebo kuchyňské potřeby. Pokud navíc opět využijete Tchibo slevové kupóny, vaše nákupy budou o něco výhodnější.

tchibo slevy vasekupony.cz