Chcete pomoci druhým, ale nevíte jak? Je tu vánoční sbírka

zena-nese-darek-pod-stromecek

Vánoce jsou svátky radosti, klidu a pohody. Ne všichni ovšem mají to štěstí jako my. Jak rozdávat pomoc těm, kteří ji potřebují? Zkuste vánoční sbírku.

Vánoce jsou obdobím, kdy ještě intenzivněji myslíme na své blízké. Z lásky jim kupujeme dárky, sedíme spolu u štědrovečerního stolu a užíváme si vánoční atmosféru.

Mnoho lidí tolik štěstí nemá. Jsou opuštění, bez svých blízkých, trpí hladem nebo chudobou. Pomoci jim ovšem můžeme i symbolicky. Existuje mnoho iniciativ, neziskových organizací či občanských sdružení, které svými projekty pomáhají lidem v nouzi.

Tady je několik krásných a užitečných charitativních projektů.

Na pomoci druhým je pěkné to, že ať jim darujeme cokoliv, budou velice vděční. Například i za nákup trvanlivých potravin.

projekt-jeziskova-vnoucata

Ježíškova vnoučata

 

Ježíškova vnoučata jsou projektem Českého rozhlasu. Propojuje osamocené lidi v domovech a plní jim vánoční přání. Udělat dobrý skutek můžete tím, že:

__check

Přispějete finanční částkou

__check

Splníte konkrétní přání

dite-s-pastelkami


Krabice od bot

 

Krabice od bot je největší vánoční sbírka dárků v České republice pro děti ohrožené chudobou. Celorepubliková sbírka má za cíl vybrat a následně rozdat 50 000 dárků, které pomohou chudým dětem prožít radost z vánoční nadílky. Jak můžete pomoci?

__check

Darujte krabici od bot na sběrném místě

__check

Darujte online z pohodlí domova

__check

Nakupte na benefičním e-shopu

vanocni-pohledy-vyroba

Pokud se rozhodnete sbalit dárek sami, ať už pro kohokoliv, myslete na detaily. Obdarovaného jistě potěší hezké vánoční přání. Chcete si vytvořit vlastní nebo dáváte přednost tradičním motivům? A víte kdy vzniknul první vánoční pohled? Čtěte náš článek.

Skutečný dárek

 

Charitativní projekt Skutečný dárek je dítětem organizace Člověk v tísni. Hledáte dárek k Vánocům? Udělejte radost svým blízkým a zároveň pomůžete jiným. Nakupujte originální dárky, které pomáhají.  Je to snadné. Vyberete dárek dle kategorie a za nákup vám bude zaslaný certifikát, který můžete věnovat jako výjimečný dárek.


zena-dite-darky

 

Vánoční beránek

 

Projekt Vánoční beránek přináší radost těm, kteří ji nejvíce potřebují. Jde o charitativní projekt Nadačního fondu Gratia – křesťanské neziskové organizace, která si klade za cíl pomáhat rodinám s dětmi a rodičům v nouzi. Patrony organizace jsou herci Dana Botulková a Ondřej Pavelka.

 

zena-objima-dite

 

Andělský strom

 

Jedinečným projektem je také Andělský strom. Má za cíl obdarovat na Vánoce děti za uvězněné rodiče a tím udržovat vzájemný vztah, který bává velmi křehký.

Spolu s dárkem obdrží dítě od rodiče osobní dopis jako poselství, že na něj máma nebo táta myslí a má ho rád.

Děti vězněných rodičů prožívají smutek, nejistotu a strach, často jsou šikanovány a stigmatizovány. Podle odhadů jich je u nás každý rok více než 30 000. Jsou to děti a ty si vždy zaslouží pozornost a péči.


dite-vystrihuje-z-papiru

 

Daruj hračku

 

Během Vánoc můžete podpořit i další charitativní akce. S Daruj hračku se stanete Ježíškem ve prospěch dětí a lidí s různými handicapy.  Pokud se rozhodnete pro tento projekt, na stránkách můžete jednoduše vstoupit do seznamu a splnit přání.

 

cerveny-darek-se-stuhou
 

Strom splněných přání

 

Chtěli byste splnit přání dětem z dětských domovů? Zvolte tedy projekt Strom splněných přání. Během dobrého skutku můžete zvolit konkrétní přání dítěte a díky vám dostane pod stromeček přesně to, po čem touží.


vanocni-stromecek-dekorace

 

Dobrodějky

 

Projekt Dobrodějky má za cílovou skupinou děti z dětských domovů, náhradních a sociálně slabých rodin a hendikepované děti a dospělí.

Organizátorky spolku děti a klienty pravidelně navštěvují s doučováním, rozvojovými aktivitami, canisterapií, pořádají pro ně vzdělávací, sportovní a zážitkové aktivity, pomáhají jim se začleněním do běžné společnosti a odbouráváme bariéry postavené z předsudků.

pejsek-na-sedacce


Svoboda zvířat

 

Naši pomoc ovšem nepotřebují pouze lidé. Svoboda zvířat je organizace, která svou péči a činností myslí na zvířata, která jsou mnohokrát skutečně bezbranná. Dobrý skutek můžete udělat, když:

__check

Věnujete dar nebo finanční příspěvek - finanční pomoc jakékoliv výše je pro organizaci nesmírně důležitá, protože jde o neziskovou organizací.

__check

Stanete se dobrovolníkem - existuje mnoho způsobů, jak můžete pomoci v ochraně zvířat – některé zaberou třeba jen 10 minut.

Toto je několik krásných projektů a vánočních charit, které můžete podpořit. Stačí, abyste měli chuť rozdávat pomoc a radost a jednotlivé organizace vám s tím během celého roku pomohou. Začněte už teď, vánoční čas je tím nejlepším začátkem podpořit alespoň jednu z nich.