Víte, jak správně impregnovat boty?

03.09.2018 Kristína Nakupování Sdílet
Víte, jak správně impregnovat boty?

Chcete ochránit své boty přes skvrnami a deštěm? Impregnace bot vaší obuvi prodlouží životnost a své nohy udržíte v suchu. Nevíte, jak na to?

Správnou péči prodloužíte život vaší botě i o několik sezon. Ta je ovšem u každého materiálu obuvi jiná. Jak impregnovat boty správně a zaručit botám dlouhověkost?

Ještě nemáte boty do chladného počasí? Prozkoumejte širokou nabídku tenisek, kotníkových bot a kozaček v nejvyšší kvalitě.

pomucky-impregnace-bot

 

Péče o obuv

 

Pokud toužíte po tom, aby vaše boty vypadaly jako nové, musíte se jim i patřičně věnovat. Klíčem k úspěchu je impregnace na boty. Výsledkem této činnosti oceníte nejenom během deštivého dne, ale i při nevinné procházce ranní rosou.

Její další úlohou je zabránění proniknutí nečistotu do struktury materiálu, ze kterého je bota vyrobená. Co to znamená? Obuv se díky ní bude lépe čistit, čím se logicky prodlouží její životnost.

Nejlepší impregnace na boty se vyrábí jako sprej, roztok, krém, vosk nebo tuk. Který z nich bude v případě vaší obuvi nejúčinnější? Závisí od povrchu a materiálu bot.

 

panske-kozene-oxfordky

Ještě nemáte profesionální domácí výbavu pro péči o obuv? Víme, kde na vás čeká nejlepší výběr těch nejkvalitnějších produktů za skvělé ceny.

Impregnace sprejem, voskem, tukem či krémem

 

Ještě před samotnou aplikaci e potřebné obuv pořádně zbavit všech nečistot a nechat dokonale vyschnout. Jaký je ideální způsob, jak nanést jednotlivé druhy impregnace na boty?

__check

Sprej – nejjednodušší typ impregnace. Na dobře vyčištěnou obuv nastříkejte impregnační sprej. Snažte se o rovnoměrný postřik na celý povrch ve vzdálenosti 20 cm. Boty následně nechejte uschnout. Pro lepší výslední efekt je potřebné proces opakovat až krát. Sprej používejte při otevřeném oknu, abyste si nepodráždili dýchací cesty.

__check

Krém, vosk nebo tuk – využívaný jako impregnace na kožené boty. Textilní by totiž mohly změnit vzhled. Očištěné boty namažte a vyleštěte.

Pokud hledáte ty správné kousku do vašeho botníku, nakupujte jednoduše a výhodně. Na jednom místě můžete vybírat elegantní kozačky, klasické oxfordy, vysoké šněrovací tenisky nebo i boty ve stylu worker.

snerovaci-kozacky-zrcadlo

 

Specifický semiš

 

Koupili jste si semišové boty? Bojíte se je nosit, abyste je nezničili? Čištění semišových bot přitom vůbec nemusí být tak strašné. Stačí znát několik jednoduchých pravidel a boty můžete nosit i několik sezón.

1

Výběr správného impregnačního prostředku – nejdůležitější pravidlo. Semiš nesnáší vlhkost, proto je používání voděodolných prostředků nevyhnutné.

2

První aplikace před obutím bot – prostředek aplikujte několikrát během sezóny. Ideálně před každým použitím.

turisticke-boty-v-pisku

 

Jak často impregnovat obuv

 

Víte, jak často byste měli impregnovat boty? Obecně vždy, když je to potřebné. Ve vlhkém prostředí i několikrát do týdne, v suchém o něco méně. Samozřejmě, záleží také na prašnosti a míře opotřebení obuvi.

Náš tip: Turistické boty budou potřebovat o něco větší péči než běžné tenisky. Nevíte, jak je vybrat? Poradíme vám.