Sbohem mama hotel nebo jak si levně a stylově zařídit byt

17.10.2017 Kristína Bydlení Sdílet
Sbohem mama hotel nebo jak si levně a stylově zařídit byt

Rádi byste se osamostatnili a bydleli ve svém, ale vznáší se nad vámi mráček pochybností? Nejste v tom sami. Koneckonců, dejme si ruku na srdce, vystavět si své království není zrovna levný špás. Rady ohledně výhodné koupě bytu sice v talonu nemáme, pojďte se však s námi podívat na to, jak si ho levně zařídit.


Máma hotel je v našich zeměpisných šířkách poměrně známý fenomén. Bydlení s rodiči má sice mnoho výhod, ale nedá se takto žít donekonečna. Touha po nezávislosti však často nestačí. Poličky, komody, obývákové sestava, gauč či pohodlná matrac a postel  nejsou zrovna levnou záležitostí. My vám  poradíme, jak zařídit svoje hnízdečko tak, aby zůstal vlk sytý i ovce celá.

 

Můj dům, můj hrad

 

Zařizování domácnosti není sice levná záležitost, o to více, pokud se stěhujete do nových prostorů, kde chybí nábytek. Častým problémem je nepochybně i omezený rozpočet. My vám však poradíme, jak se poprat i s touto nelehkou výzvou. A že to vůbec není tak náročné, posuďte už sami.

Pokud jste již někdy skládali puzzle, jistě velmi dobře víte, že prvořadou je jistá dávka trpělivosti. Každý dílek potřebuje zapadnout na správné místo a totéž platí i při zařizování domácnosti. Byt zařizujte pomalu a hlavně promyšleně, neboť jen tak poskládáte mozaiku, která bude dávat smysl. Hned v úvodu si samozřejmě nezapomeňte určit priority. Zatímco pro někoho může být prvořadé zařízení obývacího pokoje, jiní upřednostní kvalitní matrace a dokonalou ložnici, nebo pracovnu.

 

Vydejte se na průzkum

 

Chcete vědět, jak si levně zařídit obývací pokoj, pracovnu či ložnici? Žádný problém. Stačí jen hledat u těch správných prodejců. Nábytek se totiž můžete zařídit i za levný peníz, klíčový je průzkum. Řiďte se heslem: Dívat, ale nekupovat! Proto se dívejte, vybírejte, porovnávejte, protože pouze kvalitním průzkumem nakoupíte opravdu to nejvýhodnější. Při nákupu určitě nepodceňte ani kouzlo internetu. Je všeobecně známo, že právě díky nákupu přes internet dokážete ušetřit někdy až tisíce korun. Mnohé e-shopy navíc nabízejí výhodné akce jako například slevové kódy či dopravu zdarma, a to se už vyplatí, no ne?

 

 

Levný nerovná se nekvalitní

 

Ačkoli levný nábytek dokážete koupit doslova za babku, klaďte důraz i na jeho kvalitu. Sloužit vám má i několik let, tak proč se uspěchat. Ekonomickým řešením řešením se zdá být i nákup z druhé ruky. Kdo řekl, že musíte nakupovat jen nové věci? Navštivte různé bazary a uvidíte, že najdete množství originálních kousků za skvělé ceny.