Poradíme vám, jak zvládnout stres z blížících se svátků

21.11.2019 Barbora Rodina Sdílet
Poradíme vám, jak zvládnout stres z blížících se svátků

Přemýšleli jste již nad nákupem vánočních dárků? Možná máte některé již koupené nebo právě naopak - Vánoce jsou pro vás momentálně vzdálené stejně jako dosažení Mount Everestu. Hledání dárků na poslední chvíli může být drahé a stresující. Poradíme vám, jak přežít Vánoce bez stresu.

 

Napíšte si vánoční seznam
Udělejte si pohodičku a vezměte si do rukou pero a papír, případně mobil. Udělejte si kávičku nebo horký čaj a zamyslete se nad tím, koho a čím plánujete letos obdarovat. Seznam mějte stále při sobě (takže poznámky v mobilu budou asi pohodlnější) a když vám napadne něco nového, prostě seznam doplňte. Tak, už máte? Partnerovi, dětem, rodičům, prarodičům, kámoškám, šéfovi, vedoucí, kolegom ... Zapomněli jsme na někoho? Vy nezapomeňte na nikoho!
 
Jak ušetřit na Vánoce? Nakupujte v předstihu
Běhání po nákupních centrech na poslední chvíli ve stylu: "Jen, abych něco koupila," vás mohou vyjít pořádně draho. A ještě k tomu si vyrobíte stres, který rozhodně neprospívá vašemu zdraví. Řekněme si na rovinu, dárky koupené na poslední chvíli jsou častokrát neosobní a dotyčného potěší málokdy. Abyste se tedy vyhnuli sileným úsměvem z nevhodného dárku, myslete na ně už teď.
 
Blíží se Black Friday výprodeje a to je opravdu ten nejvhodnější čas na nákup vánočních dárků. S napsaným nákupním seznamem to nebude žádný problém. Výhodou je, že za skvělými slevami se již více nemusíte honit. Všechny aktuální akce a slevy, výprodeje či slevové kupóny a kódy najdete na jednom místě - a sice v naší sekci Black Friday 2019. Najdete zde oblíbené eshopy jako Alza, DatarteObuv, About You, Orsay, Notino, Footshop a ještě mnohem více. 
 
Naplánujte si vánoční pečení
Máte velkou rodinu? Potom při nejbližším setkání nadhoďte téma, jak to bude letos s vánočním pečením. Rozdělte si jednotlivé druhy koláčů mezi sebe. Každý upeče něco a když si pak koláče povyněňovat, budete mít na vánočním stole několik druhů sladkých dobrot. Pokud jste ta šťastná, jejíž napeče mamina nebo babička, máte o starost méně. Pečení Vám zpříjemní stovky úžasných vychytávek pro kreativní chvilky v kuchyni od Tescoma. Že nemáte na pečení čas nebo talent? Nezoufejte, stále je čas objednat si vánoční koláčky u nějaké šikovné hospodyňky, která má pečení jako hobby. Ale zase nečekejte příliš dlouho, nejenže budou vaše letošní Vánoce pouze o vánočních oplatcích.

vanocni peceni vasekupony.cz

Myslete na vánoční uklízení

Berete vánoční úklid jako předvánoční rituál? Vše se musí lesknout a nikde nesmí sednout ani zrnko prachu? Pak si na vánoční úklid naplánujte dostatek času. Protože pokud chcete umýt každý pohár v kuchyňské lince a uložit každý svetr ve skříni, nějakou chvilku to potrvá. Možná byste mohli začít již nyní. Vyhnete se časové tísni a nervozitě z toho, že nestíháte uklidit všechno, co jste chtěli. Ale naše rada zní: Zkuste dát předvánočnímu úklidu letos větší klid. Vždyť vánoční atmosféru vytvářejí úplně jiné věci než vyleštěn nábytek.

 

Zaměřte se na sebe
V rozdávání rad, jak se vyhnout vánočnímu stresu, bychom mohli pokračovat donekonečna. Dáme vám však už jen jednu, ale možná tu nejdůležitější. Zaměřte se na sebe. Zrelaxujte a zklidněte své nitro. Protože stres spojený s vánočními svátky si většinou vytváříme jen my sami. Uspořádejte si své myšlenky a hodnoty a zkuste si tento rok Vánoce pořádně užít. Nemusíte mít dokonale uklizené a na štědrovečerním stole nemusíte mít deset druhů koláčů, které jste do noci vypekali. Dokonce ani vánočních dárků nemusíte mít koupených tolik, že se ani nevejdou pod vánoční stromeček. Důležité je, abyste si užili čas se svou rodinou, popovídali se a zasmáli. A kdoví, možná by bylo fajn zvládnout to i offline, bez mobilu v ruce.
 
Doufáme, že návod, jak nemít stres vám pomohl a svátky si užijete v pohodlí domova se svými nejbližšími.