Plánujete svatbu? Víme, jak ušetříte kopu peněz

15.02.2018 Kristína Volný čas Sdílet
Plánujete svatbu? Víme, jak ušetříte kopu peněz

Když se řekne svatba, mnohým se okamžitě v hlavě zapne kalkulačka. Svatba přitom vůbec nemusí spolknout všechny vaše úspory. Stačí si osvojit pár triků a uvidíte, že něco i ušetříte.



 

Svatba je obvykle jednou z nejdůležitějších událostí v životě každého člověka. Obchodníci to vědí a nejednou na tom i nepěkně vydělávají. Právě proto není žádným překvapením, že vše, co má označení svatební, má obvykle i dvojnásobnou cenu.

Klíčem k výhodným nákupům je právě rozpočet. Přesně tak, hned na začátku si jasně stanovte částku, kterou v žádném případě nepřekročíte. Sedněte si k tomu a popřemýšlejte na čem všechno by se dalo ušetřit, následně na to si sepište seznam. Možností je mnoha, pojďme se na ně podívat zblízka.

 

 

✓ Svatební obroučky za skvělé ceny

 

Nezáleží na tom, zda plánujete malou skromnou nebo naopak obrovskou honosnou svatbu, obroučky jsou prvkem, který by na žádném sňatku rozhodně neměl chybět. Jde přece o symbol vaší lásky. Výběr si proto pečlivě zvažte, nosit je přece budete každý jeden den až do konce života. Vsaďte na kvalitu, nechcete přece aby po nějakém čase skorodovali nebo se dokonce zlomily.

Kvalitní svatební obroučky přitom vůbec nemusí stát majlant. Znáte kupónový web Vašekupóny.cz? V sekci Šperky a hodinky najdete vždy aktuální slevové kupóny například i do různých  klenotnictví. Neváhejte, využívejte mega slevy a nakupujte svatební obroučky online!

 

✓ Svatební šaty

 

Další položkou, na které se dá výrazně ušetřit, jsou nepochybně i svatební šaty. Být dokonalá nevěsta je přece snem každé jedné ženy. Dejme si však ruku na srdce, koupě takových šatů není zrovna levnou záležitostí. Přemýšleli jste už o tom, že si šaty prostě jen zapůjčíte? Půjčovny jsou plné krásných kousků, a jejich cena je také mnohem příznivější.

Svatební kytice patří k nevěstě stejně jako svatební šaty. Co kdybyste si tu vaši objednali přes internet? Mnohé kupónové weby nabízejí různé zľavovové kódy, díky kterým určitě i něco ušetříte.

 

dort svatba vašekupony.cz

 

 

Svatební foto a kameraman



Kromě svatebních obrouček jsou to právě svatební fotografie a video, které vám budou neustále připomínat váš velký den. Vykašlete se na služby profesionálního fotografa a požádejte o fotodokumentaci některého z vašich přátel. Chybí vám kvalitní foťák? Nic to, na stránce Vaše kupóny najdete slevové kupóny, díky kterým ho dokážete koupit velmi výhodně.

Fotografování se navíc může stát i součástí zábavy. Půjčte si několik fotoaparátů, které pracují na principu Polaroidu a uvidíte, že vznikne množství zajímavých momentek, které vám vykouzlí úsměv na tváři i roky po svatbě.
 

 

✓ Svatební výzdoba a pohoštění



Catering a svatební výzdoba jsou další z prvků, které nestojí zrovna málo. Zapomeňte na drahé svatební agentury a postarejte se o to sami. Zapojit přitom můžete i hosty, namísto drahých darů můžete společně připravit například chutné svatební menu. Ti kreativnější se naopak mohou postarat o originální výzdobu. Vsaďte na doplňky z papíru či obyčejné balónky nebo svíčky.
 

 

✓  Ubytování pro svatební hosty



Výhodou menší svatby je určitě i ubytování  hostů. Těch totiž můžete ubytovat buď u sebe doma, případně u některých dalších svatebčanů. Další finančně výhodnou možností je i vybavení ubytování pomocí slevových portálů, na kterých můžete najít řadu zajímavých slev.

 

✓ Hudba na svatbu



Jak jste měli možnost vidět, ušetřit se dá na téměř všem, v případě hudby se to však moc nevyplácí. Kvalitní kapela nebo DJ vás mohou stát sice hodně peněz, v případě samozvaných zpěváků by však mohla být katastrofa mnohem větší. Vyhraďte si na tuto položku speciální rozpočet a neprohloupíte. Lépe si trošku připlatit, jak se později dívat na znuděných hosty.