Pěkné bydlení v boho stylu? Zařiďte si jej pomocí DIY

muz-boho-styl

Líbí se vám vaše bydlení? Nebo si myslíte, že by přece jenom potřebovalo nějakou změnu? Vytvořte si s námi pěkné bydlení v bohémském nádechu za minimální náklady.

Boho styl má v současnosti příznivce nejenom při výběru oblečení či módních doplňků, ale tak bydlení. Je oblíbený díky obrovské dávce kreativity, uvolněnosti a různorodosti, kterou do interiéru přináší.

Co charakterizuje a jak si podle něj zařídit bydlení?

Hledáte skutečně hezké dekorace, které by oživily vaše bydlení? Najdete je na e-shopu 4Home.cz. Použijte při nákupu slevový kód AFC3 a získejte slevu 3 % na váš nákup. Akce platí do 28. 2. 2023.

zena-houpaci-sit

 

Co je charakteristické pro boho styl bydlení?

 

Zařízení interiéru v tomto stylu definuje pestrost a různorodost použitých materiálů, barev a kombinace prvků. Vítané je i spájení starého s novým v jednom prostoru a umísťování předmětů se speciálním osobním významem.

Jste dobrodružní a kreativní duše? Právě takovéto povahy inklinují k boho stylu nejvíce ze všech. Vyjadřují tak svůj divoký temperament, osobitý styl a fantazii.

 

hrnek-knihy-postel

Základní prvky boho stylu

 

Stavit můžete na pestré prvky a dekorace. Ale všeho moc škodí. Ani s těmito prvky byste proto neměli přehánět. Umístěte jich tolik, abyste se cítili příjemně a prostor dýchal.

__check

Barvy – Interiér laďte do jemných, přírodních a neutrálních barev. Bílá, krémová či olivově zelená nebo pastelové odstíny patří mezi nejoblíbenější. Milujete barvy? Použijte oranžovou, želenou či modrou.

__check

Nábytek – doplňte klasický nábytek o unikátní vintage a retro kousky, které přímo dýchají historii. Zrenovujte i starší nábytek a dejte mu tak druhou šanci.

__check

Materiály – čím více, tím lépe. Představte si dřevěný stůl s kovovými nohami uprostřed vašeho obýváku a nedaleko něj proutěné křeslo s teplou dekou. Nebojte se kombinovat různé materiály v jenom prostoru.

__check

Květy – do prostoru umístěte i několik živých a sušených kytek.

__check

Další dekorace – koberce, osvětlení nebo bytové doplňky jsou nevyhnutelností.

hrnek-deka-backory

 

DIY boho styl dekorace  

 

Kromě nákupu různých boho dekorací a předmětů si mnohé můžete vyrobit i sami. Ty totiž nejlépe vystihují vaši osobnost a vkus.

Tady je několik inspirací na unikátní a hezké bydlení v boho stylu.

 

Zarámujte si vzpomínky

 

Rádi cestujete? Jaká je vaše oblíbená cestovatelská destinace? Určitě z ní máte dostatek fotografií. Vyberte si ty nejhezčí a zarámujte je do jednoduchého rámu ze dřeva. Vždy, když se na ně kouknete, připomenou vám krásné okamžiky.

Stejně můžete postupovat i se suvenýry, například s mapou. Na první pohled o vás prozradí váš cestovatelský charakter.

Do rámečků se dokonale hodí i vámi vyšité obrazy, vlastní malby nebo oblíbené citáty.

 

plakat-linearni-kresba

Slyšeli jste už o hygge stylu? Zjistěte, jak můžete proměnit váš domov na ještě příjemnější místo pomocí různých prvků a předmětů.

Živé a suché květy

 

Květiny rozmístěné v domě doplňte těmi, o které nemusíte pečovat. Suché stébla trávy a sušené květy jsou skvělou volbou. Vyberte se na procházku do přírody a umístěte je do váz různých velikostí, barev a tvarů. Svou pestrostí výborně zapadnou do vašeho interiéru.

Květy nemusíte umístit jenom do květináčů na zem. Pověste dřevěnou poličku s tahavými rostlinami na zeď a vytvořte z vašeho bydlení dokonalou oázu klidu.

 

vaza-susene-kvety

 

Dřevo na x způsobů

 

Využijte procházky v přírodě na promyšlení sofistikovaných boho dekorací. Drobné větvičky se vám budou hodit do vázy s květy a větší větve zase jako funkční prvek.

Tlustou větev upevněte na zeď. Pro tyto účely vám poslouží dvě svorky a kus lana. Kus neopracovaného dřeva poslouží jako krásná přírodní skříňka. Pověste na něj věšáky s oblečením a dokonalý boho kus nábytku je na světě.

Větev dokáže nahradit i klasickou garnýži. Pomocí tenkého špagátu o ni přichyťte záclonu a přeneste si tak kus přírody přímo k vám domů.

A co řeknete na ratanové čelo postele? Ve spojení s jemnými barvami bude vypadat výborně.

 

ratanove-celo-postele

 

Nový vzhled věcí díky špagátu

 

Jak proměnit obyčejný květináč na originální? Postupně ho natírejte lepidlem a kolem omotávejte špagát.

Stejným způsobem dodáte nový vzhled starým papírovým krabicím či starým zavařeninovým skelničkám. Vytvořte tak stylový úložný prostor nebo vázu na květiny.

Špagát je všestranným pomocníkem. Dokáže ozvláštnit i stolové lampy nebo poslouží jako funkční věšák pro nástěnné zrcadlo.

 

drevena-dekorace-susene-kytky

 

Háčkování a pletení

 

Nejsou vám tyto činnosti blízké? Navštivte vaše rodiče nebo staré rodiče a zkuste s nimi najít pletené deky, které dělali oni sami.

Přibalte si i staré polštáře s třásněmi nebo krajkou. Takovéto kousky jsou v boho stylu vítány.

 

Lapač snů

 

V interiéru by vám neměl chybět ani lapač snů. Tradičně ho umístěte nad postel, aby zachytil zlé sny a ty dobré k vám mohli přijít.

Jak si lapač snů vyrobit doma? Pomůže vám jednoduchý video postup.
 


Zdroj: youtube.com

Dalším skvělým doplňkem v boho stylu je i macramé. Jednoduše, splétáním bavlněných šňůr a provázků dokážete vytvořit zajímavé vory. Macramé vám poslouží buď jako samostatná dekorace na zeď nebo například závěsy na květináč.

 

zena-kvet-makrame-vesak

 

Využijte vše

 

Máte několik kousků látky připravených na vyhození? Stále mohou být užitečné. Vyrobte z nich například malé pytlíky na voňavé bylinky a rozmístěte je po pokojích.

Nebo je spolu sešijte a vytvořte originální povlečení na polštář, jaké nemá nikdo.

Z vlněných kuliček si dokonce můžete vyrobit potah na židli nebo krásný koberec do obýváku.

 

ratan-kreslo-kvetinac-lucerna

 

Inspirovali jsme vás, jak může vypadat interiér v boho stylu? Teď je jenom na vás, abyste si vtvořili unikátní bydlení, které bude vystihovat vaši osobnost.


Hledáte více inspirací na boho provedení interiéru? Níže najdete další kreativní nápady na boho dekorace.
 

eukaliptus-vaza

komoda-gauc-lampa

zena-lapace-snu

makrame-tahave-rostliny

makrame-suchy-eukaliptus

rostliny-zavesne-makrame

hackovany-stolecek

obyvak-kruhove-obrazy