Péče o pleť v zimě: Které produkty skutečně potřebujete?

zena-face-rollery

Během zimních měsíců je potřebné přizpůsobit i starostlivost o pleť. Které produkty vybrat, aby byly účinné a nekupovali jste jich zbytečně moc?

Toužíte po celoroční dokonalé a krásné pleti? V létě ji slunce dodává zlatavou barvu a dávku hydratace z vyššího příjmu tekutin. Během zimy je její stav většinou o něco horší. Chladné počasí ji vysušuje, a proto potřebuje intenzivnější starostlivost.

Víte, jaké produkty vybrat, aby vás nestály moc a byly účinné pro vaši pleť?

Věnujte více času péči o sebe díky produktům z e-shopu Notino.cz. S využitím slevového kódu CARE15 si v košíku uplatníte slevu 15 %  na produkty skincare a bodycare . Akce platí do 15. 1. 2023.

maska-na-tvar

 

Zimní péče o pleť

 

Tělo před zimou přirozeně chráníme vrstvením oblečení. Jak ale ochránit naši pleť, která je neustále vystavená vlivům nepříznivého počasí? Odpovědí je kvalitní a účinná péče.

Chladné počasí a výkyvy teplot při přechodu z vytápěných prostorů do studených exteriérů pleti vůbec neprospívají. Na jejím stavu se to může odrazit různými nepříjemnými problémy:

__check

drobné šupinky

__check

suché a popraskané rty

__check

zarudnutí pokožky

__check

ztráta elasticity (střídání teplého a chladného prostředí)

__check

olupování pokožky (rychlé zahřátí pleti způsobuje překrvení a následné slupování)

Jak předejít těmto nepříjemným problémům? Používáním správné pleťové zimní kosmetiky.

 

mazani-kremu-na-ruce

 

Jak pečovat o pleť v zimě?

 

Ve snaze dopřát pleti co nejlepší starostlivost často nakupujeme, používáme a střídáme zbytečně velké množství produktů. Na naši pokožku ovšem mohou mít přesně opačný efekt. Pleť nestihne zpracovat jejich účinky a nedochází k jejich adekvátnímu vstřebávání. V konečném důsledku zahodíme hodně peněz do koše.

Které produkty používat během zimní péče o pleť? Těchto 5 zařaďte do vší denní pleťové rutiny.

1

Hydratační krém

Cítíte nepříjemný pocit pnutí? Vaše pleť vám dává jasně najevo, že ji chybí hydratace. Ta je v zimě prvořadá. Nejlepším bude krém s vyšším obsahem olejů a hutnější konzistencí.


Náš tip: doplnit ho můžete používáním růžové vody. Kdykoliv během dne bude vaší záchranou na zvýšení hydratace.

2

Pomáda na rty

Rozlučte se s popraskanými a vysušenými rty díky balzámu na rty. Zvolte ten s vitamínem E, jojobovým olejem, včelím voskem nebo bambuckým máslem.

3

Odličování a čištění pleti

Vyhněte se produktem s obsahem alkoholu, které pleť ještě více vysušují. Sáhněte po odličovacích olejích a mléku.

4

Pleťová maska

Minimálně 1 den v týdnu si vyhraďte na bohatší péči. Hydratační masky dodají pleti potřebné látky a zklidnění.

5

SPF krém

Sluneční paprsky pronikají na zem neustále. Pleť proto potřebuje chránit před UV zářením během celého roku, také během zimy. Na používání opalovacího krému nezapomínejte zejména během pobytu na horách.

zena-s-pletovou-maskou

 

Doplňující péče o pleť

 

Nejdůležitější je ovšem hydratace zevnitř. Ani během zimy proto nezapomínejte na dodržování pitného režimu. V tomto období sice necítíme žízeň tak jako v létě, ale příjem tekutin je pro tělo stejně důležitý. Pokud je příjem vody nízký, dochází k vysušování pokožky.

 

sklenice-vody-s-limetkou

Kolik vody byste měli denně vypít a proč je voda pro tělo tak důležitá? Užitečné informace, tkeré jste možná ještě nevěděli, se dozvíte v našem článku.

Čemu se v zimě vyhnout, abyste neuškodili vaší pleti?

__check

Leť si umývejte 2 x za den – častým umýváním tváře během dne se pleť vysušuje. Úplně postačí, když ji umyjete ráno a před spaním.

__check

Naplánujte si horkou koupel – teplá voda zahřívá tělo a přináší příjemnou relaxaci. Na druhé straně narušuje přirozený ochranný film pokožky. Výsledkem je zvýšená citlivost na chlad. Horké vany se ale nemusíte vzdát. Stačí, když si ji naplánujte například na večer.

__check

Zvažte používání pudru – i v zimě platí, že make-up chrání pleť před vnějšími vlivy. Jestli vás ale trápí příliš suchá pleť, zkuste vyřadit minerální pudry, které pleť vysušují.

zena-ve-vane

 

Není vaše zimní péče o pleť dokonalá? Změňte to právě teď. Uvidíte, že pleť se vám za to odvděčí svou krásou a zdravým vzhledem.

Přemýšlíte, že nahradíte své kosmetické produkt za ty s čistě přírodním složením? V našem článku zjistíte, jaké jsou výhody a nevýhody přírodní kosmetiky.