Denimové šaty jako největší hit této sezóny: Máš je už i ty?

denimove-saty-schody

Sleduješ módní trendy? Potom určitě víš, že denimové šaty jsou jedny z těch kousků oblečení, který patří do každého šatníku. Poradíme ti, jak je nosit.

Denim, denim, a ještě jednou oblíbený denim. Ve všech módních magazínech se skloňuje jako jeden z největších trendů letošního roku. Samozřejmě, In je už několik let od klasických džínů, sukní až po bundy různých barev.

Všechny tyto kousky máš? Tuto sezonu k nim do skříně doplň džínové šaty.

Šaty z džínoviny v těch nejrůznějších střizích najdeš v e-shopu Answear. Kup si je ještě dnes.

ZENA-DENIMOVE-SATY

 

Z historie džínů

 

Kde mají dlouhá léta vyhledávané a nadčasové džíny původ? Za jejich vznikem stojí Levi Strauss, zakladatel dnes populární značky Levi's® a krejčí Jacob Davis.

Přibližně v roce 1872 Davis napsal list Straussovi, ve kterém mu popsal, jak vyrobil odolné kalhoty pro horníky. Uvedl i to, že je doplnil o nýty, čím se staly odolnější.

Rozhodli se, že si nápad dají patentovat. A tak od roku 1873 oficiálně existují modré džíny, jak je známe dnes.

Lavi Strauss spustil jejich hromadnou výrobu, a tak se z obyčejných kalhot určených pro pracující muže stal populární módní artikl.

 

ZENA-DZINOVE-KABATY

Jaké dámské džínové šaty si vybrat?

 

Podobně jako jiné druhy šatů, i tyto denimové si vybírej podle typu tvé postavy. Docílíš tím, že ti přirozeně zvýrazní postavu.

 

Denimové šaty podle typu postavy

__check

Jablko – nejlepší jsou pro tebe zavinovací šaty, které zvýrazní dekolt a skryjí pás. Alternativou jsou i šaty s volnějším střihem.

__check

Přesýpací hodiny – pro tento typ postavy se hodí šaty s áčkovým či užším střihem.

__check

Obrácený trojúhelník – zvol volnější střihy, například džínové šaty s laclem.

__check

Hruška – pokud máš takovou postavu, vybírej si ty v áčkovém střihu. Pozornost nimi upoutáš hlavně na vrchní část těla.

__check

Obdélník – vhodné jsou jakékoliv šaty, které zvýrazní pás, ale i ty s nabíranými rukávy či různými nášivkami.

Jsme si jistí, že když si vybereš ty správné šaty pro tvůj typ postavy, nebudeš je chtít přestat nosit. Podobně, jako vzdušné a univerzální lněné šaty.

 

ZENA-DENIMOVE-SATY-ZIP


Letní džínové šaty a doplňky
 

Důvod, proč mnohé ženy nenosí šaty z džínoviny je ten, že si nejsou jisté, co k nim zkombinovat. Patříš k nim i ty? Díky naším radám se to změní.

K denimovým šatům na běžný den můžeš zvolit stylové sandály, mokasíny nebo jednoduché nadčasové bílé tenisky. Chystáš se na významnou událost? Klidně si k nim obuj lodičky.

Formálnější look vytvoříš s blejzrem nebo sakem. Neboj se ani kombinace denim na denim a oblékni si denimovou bundu. Takovýmto vrstvením vytvoříš více než trendy outfit.

Co se týče šperků, také máš na výběr více možností. Zvol jemné perlové náušnice nebo naopak větší šperky ve výraznějších barvách. Vytvoříš nimi zajímavý kontrast.

K dokonalému looku ti chybí už jenom slaměná crossbody kabelka nebo malá kožená kabelka. Přesně tak, neboj se džínové oblečení kombinovat s různými druhy materiálů.

A nezapomeň, že šaty z denimu můžeš nosit v každém ročním období. Zatím, co v létě oblékneš minimální množství vrstev, v chladnějších měsících přidej například tričko s dlouhým rukávem, kabát a vysoké kozačky. Perfektní look je na světě.


saty-kozena-kabelka

 

Péče o denimové šaty

 

Jako u každého typu oblečení, řiď se především pokyny na štítku. Obecně se oblečení z denimu doporučuje prát při nižších teplotách (max. 30–40 °C), aby neztratilo barvu a nesrazilo se. Stejně tak bys ho měla nechat vyschnout přirozeně na vzduchu.


Přemýšlíš, jestli si denimové šaty přeci jenom koupit? Investici do nich rozhodně neolituješ. Díky jejich kvalitnímu zpracování vydrží v původním stavu několik let. A navíc si je okamžitě zamiluješ díky jejich pohodlnosti.