Chcete mít silné a zdravé vlasy? Inšpirujte se radami odborníků

13.06.2018 Kristína Volný čas Sdílet
Chcete mít silné a zdravé vlasy? Inšpirujte se radami odborníků

Věděli jste, že časté mytí nebo používání nesprávného šamponu nebo kondicionéru může poškodit a oslabit vaše vlasy? Nabízíme vám užitečné rady, díky kterým budou vaše vlasy opět fit. Pokud navyše využijete skvělé Notino slevy, radosť bude o to větší.

 

Vlasy = Koruna krásy


Hovorí se, že nejkrásnější účesom jsou přirozené a zdravé vlasy. Pokud patríte mezi vyvolené, jejichž vlasy nevyžadují žádnou zvláštní péči, blahopřejeme. Akvšak i vás trápí jejich neustále vypadávání či roztřepené konečky, článek je určen právě vám. Pojďme se podívat na to, co radí odborníci:
 
Šampon
 
Časté mytí vlasů šamponem je jednou z nejčastějších příčin suchých vlasů. Vlasy byste si rozhodně neměli mýt denně. Vhodně zvolený šampon sice dokáže dodat vlasům potřebný objem, zbavit jich mastnoty či lupů, i zde však platí známé pravidlo, že všeho moc škodí. Šampóny totiž obsahují silné čistící složky, které sice odstraňují přírodní mazivo, na druhé straně však podporují žlázy k vylučování mazu. Výsledek je takový, že čím častěji si budete vlasy mýt, tím více se vám budou mastit.
 
Přestože si myjete vlasy celý život, je velmi pravděpodobné, že to děláte špatně. Mytí vlasů patří mezi nejzákladnější část hygieny a stalo se jakousi rutinou, nad kterou se velmi nezamýšlíme. Vlasy byste si měli mýt citlivě. Zapojujte do umávania bříška prstů a rozhodně se vyhněte i horké vodě. Vysoká teplota totiž poškudzuje kořínky, které jsou pak oslabené a způsobují nadměrné vypadávání.
 

Kondicionér a maska
 
Vlasy jako sláma? Začněte požívat kondicionér. Při výběru se zaměřte na takové produkty, které neobsahují alkohol - ten totiž vlasy ještě více vysušuje. Suché a poškozené vlasy si zaslouží zvýšenou péči, proto čas od času sáhněte i po kvalitní masce. Tu klidně nechte působit po celou noc.

notino slevovy kod vašekupony.cz

Náš tip: Znáte značku masku na vlasy L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil Coconut? Produkt je určen pro normální až suché vlasy. Maska vlasy hydratuje, regeneruje po celé délce a vrací jim jejich přirozený a zdravý vzhled. Pokud navíc využijete skvělé Notino slevy, spokojená bude i vaše peněženka.
 

slevy na kosmetiku vašekupóny

 

Nůžky nejsou nepřítel
 
Ne, nůžky opravdu nejsou nepřítel. Dopřejte svým vlasům regeneraci a podstrihnite jejich. Vůbec přitom nemusíte podstoupit radikální změnu, i jeden nebo dva centmetry dokáží zázraky.

sleva notino vlasy

 
S fénem opatrně
 
Fény, žehličky nebo kulmy vám sice vykouzlí na hlavě hotové mistrovské dílo, ale naneštěstí také vlasy vysušují. Vari nejhorší jsou právě kulmy, které vlasy nejen natahují, zároveň je i stahují. V případě, že se tepelné úpravy vlasů nedokážete vzdát, snažte se alespoň regulovat jejich teplotu. Na žehličce nebo kulmě si alespoň nastavte nižší teplotu a vyfénujte si je chladnějším vzduchem.
 
 

Masáž hlavy? Proč ne
 
Už jste si zkoušeli masírovat hlavu? Ne? Pojďte do toho a dopřejte si ji alespoň jednou týdně. Masírovat si ji můžete pomocí měkkého kartáče, ale můžete použít i bříška prstů. Už pár minut vám pomůže odstranit tvyšky nadbytošnej kůže a stimulací žláz docílíte i stimulaci růstu vaší hřívy.