Blíží se Den žen. Víte, co koupíte té své?

02.03.2020 Kristína Nakupování Sdílet
Blíží se Den žen. Víte, co koupíte té své?

Den žen je mezinárodním svátkem, jehož oslavy připadají každý rok na 8. březen. Chcete připravit své partnerce milé překvapení, které jí vykouzlí úsměv na rtech? Připravili jsme pro vás několik tipů, se kterými výběr dokonalého dárku hravě zvládnete.

 
 

Krátký výlet do historie

Jak vlastně Mezinárodní den žen vznikl? Jeho historie se začala psát již v roce 1908 během protestů švadlen v New Yorku. Více než 40 000 žen vyšlo do ulic, aby bojovalo proti nelidským podmínkám, v nichž museli pracovat. Žádali zkrácení pracovní doby, který byl v té době stanoven na 10 hodin denně, což bylo fyzicky i duševně nezvládnutelné.
 
Postupně se oslavy tohoto svátku šířily do celého světa. Na našem území se MDŽ začalo slavit od roku 1921 a jeho oslavy byly stále monumentálnější. Během druhé světové války byly oslavy z pochopitelných důvodů zrušeno a opět se k nim přistoupilo až po oficiálním ukončení války v roce 1945.

Mezinárodní den žen

Dnes má Mezinárodní den žen charakter svátku, který si s radostí připomínáme, ale jeho oslavy rozhodně namají takový masový a slavnostní charakter jako v minulosti. Přesto však každá žena určitě s radostí přijme malý dárek či pozornost. Možná i některý z těchto?

 

1. Batoh Mia od Johny Urban
V současnosti se stále více hovoří o udržitelné módě. Značka Johny Urban jde v této oblasti příkladem. Jejich batohy se vyznačují nejen krásným a kvalitním přepracováním, ale i recyklovatelnými materiály.

Batoh Mia od Johny Urban z obchodu Aboutyou.cz

Batoh je ideálním dárkem pro aktivní ženy, které si s radostí užívají každý nový den. Při výběru se nechte oslovit několika barevnými provedeními. Vaše polovička rozhodně ocení kvalitu materiálu a práce. Batoh je nejen praktický, ale i stylový. A to je v případě módy rozhodně bod k dobru. Batoh v různých barevných kombinacích objevíte na stránkách About You.

 
 2. Toaletní voda L'OR DE SAY Magnolia

Hledáte perfektní dárek dokonale podtrhující ženskou stránku každé dámy? Rozhodně stáhněte po toaletní vodě L'OR DE SAY Magnolia, jejíž jádro tvoří jemné tóny magnólie, růže i exotických květů orchideje.

Toaletní voda LOR DE SAY Magnolia z obchodu Orsay

Výhodou toaletní vody je, že překvapuje svou dlouhou výdrží a opravdu kvalitním přepracováním. Každé ženě se rozhodne zalíbí i flakón. Vůně samotná vyniká ženskostí a umožňuje své nositelce cítit se pohodlně a sebevědomě za každých okolností. Každá dáma díky skvělému parfému zvýrazní svou krásu a smyslnost. Vhodná toaletní voda rozhodně není krokem vedle. Toaletní vodu objevíte v obchodě Orsay.
 
 3. Hydratační gelový krém TONYMOLY
Hydratovaná a zářivá pleť je podstatná pro každou dámu, která vyniká péčí o svou krásu. Korejská kosmetika je jednou z nejlepších možností, po kterých můžete sáhnout. Není proslulá jen svými geniálními účinky na pleť, ale navíc je balena v roztomilých a propracovaných obalech.

Hydratačný gélový krém TONYMOLY z obchodu Sephora

Hydratační gelový krém je skvělou volbou pro každou dámu, protože obsahuje cennou růžovou vodu. Ta už po staletí vyniká skvělými omlazovacího a regeneračními účinky na pleť. Je ideálním dárkem v případě, že chcete spojit funkční dárek s roztomilostí. Krém a další zajímavé produkty z řad korejských značek objevíte na stránkách společnosti Sephora.

 
4. Šátek Tommy Hilfigher

Po stylovém doplňku do svého šatníku touží každá dáma. Pánové však často při výběru ideálního dárku bojují s velikostmi, preferencemi a množstvím jiných faktorů. Sáhněte letos po krásném designovém kousku, který spolehlivě doplní každý outfit. Šátek objevíte na stránkách internetového obchodu Bibloo.

Šátek Tommy Hilfigher z obchodu Bibloo.cz

Den žen je především o tom, oslavit podstatu ženskosti. Ať už vsadíte na klasiku v podobě čokolády a květin nebo sáhnete po některém dárku z našeho seznamu, především si užijte krásný čas strávený společně.