5 tipů, jak zařídit dětský pokoj

04.10.2019 Kristína Bydlení Sdílet
5 tipů, jak zařídit dětský pokoj

Někteří z nás začínají plánovat dětský pokoj už od momentu, jak se na těhotenském testu objeví dvě čárky. Jiní zase počkají, dokud miminko vyroste a dětský pokoj plánují až v předškolním či školním období. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, zařízení dětského pokoje na vás určitě počká. Na co se zaměřit a čemu věnovat dostatečný čas? Poradíme vám, jak zařídit dětský pokoj nejen prakticky, ale i designově.

 
 

# 1 Nenechte sladké sny náhodě

V pokojíčku vašeho prcka by určitě neměla chybět postel nebo dětská postýlka. Při výběru postele se klidně nechte unést. Že má váš syn rád rychlá auta? V jednom takovém může spát každou noc. Nebo miluje pohádky o pirátech? Co tak darovat mu parádní pirátskou loď? Nebo máte doma princeznu? V obchodě Sconto nábytek najdete to pravé i pro ni. Samozřejmě, že tyto módní vychytávky vědí udělat pořádný vítr v peněžence. Se Sconto slevovým kupony to však nemusí být až tak finančně náročné a vy můžete své ratolesti dopřát postel, o jaké vždy snila.
 
Při výběru však dbejte na to, aby byla postýlka přizpůsobena výšce a váze vašeho dítěte. Nezapomínejte, že základem plnohodnotného spánku je správně zvolený matrac. Na trhu najdete různé matrace z paměťové pěny, latexu či kokosového vlákna, některé dokonce s přídavkem pohanky, s odnímatelným a snadno pratelným potahem. Při výběru matrace důkladně zvažte i jeho tvrdost.

Dětský pokoj zařízená v námořnickém stylu z obchodu Sconto | Vašekupóny.cz

# 2 Místa není nikdy dost
Najít vhodný úložný prostor pro malé i velké drobnosti vašeho miláčka je někdy pořádně namáhavé. Přece jen musí mít správné rozměry, aby se do dětského pokoje vešel a v neposlední řadě se musí líbit. Vsaďte na praktičnost a do dětského pokoje umístěte alespoň jednu šatní skříň. Jak bude vaše ratolest růst, určitě ocení, že si bude mít kde odložit stále přibývající módní novinky. Myslete i na dekorace, knihy či elektroniku, které bude třeba někde uložit.

 
# 3 První písmenka na novém stole
Pokud máte doma školáka, studenta nebo se váš školkař chystá do první třídy, pořiďte mu kvalitní psací stůl s pohodlnou židlí. Nejvýhodnější je investovat do stolu a židle, které mají nastavitelnou výšku a rostou spolu s dítětem. Stejně by měly vyhovovat ergonomickým potřebám dítěte. Ze začátku váš prvňáček nebude za stolem trávit tolik času, ale to se postupně změní. Vstupní investice je trochu vyšší, ale pokud vám dítě vyroste, nemusíte kupovat nový stůl ani židli.

 
# 4 Útulnostna prvním míste
Ať už zařizujete dětský pokoj pro vaši malou princeznu nebo skoro dospělého středoškoláka, nezapomínejte, že by se v ní měli cítit příjemně. Je to pokoj, kde tráví nejvíce času, a proto by to mělo být jejich království. A máloco dokáže zútulnit prostor tak, jak správně vybrán koberec. Jednobarevný nebo pestrý, s pohádkovým motivem nebo motivem oblíbené skupiny či metropole. Prostor je útulnější, působí domáckejší a teplejším dojmem. Vyberte ho společně, a pak skočte na zmrzlinu či dobrý oběd. Uvidíte, jak dobře se bude na to vzpomínat.

Dětský pokoj s postýlkou ​​a kobercem s motivem zajíce z obchodu Bonami | Vašekupóny.cz

# 5 Do posledního detailu

Věnujte pozornost i výběru vhodných svítidel. I v tomto případě máte na výběr neskutečné množství motivů. A ať už zařizujete pokoj tematicky nebo klasicky, dobrý výběr lampy dotvoří atmosféru a dovede celkový dojem z dětského pokoje do dokonalosti.