3 vychytávky, které vám usnadní (nejen) jarní úklid

08.04.2019 Kristína Bydlení Sdílet
3 vychytávky, které vám usnadní (nejen) jarní úklid

Velikonoce se blíží a s nimi i méně oblíbený jarní úklid. Ukážeme vám par skvělých pomocníků, díky kterým to bude hračka.



Velikonoce jsou za rohem, venku se oteplilo, ptáčci zpívají… a vám se dělá mdlo při představě únavného jarního úklidu. Letos ale může být vše jinak. Vsaďte na praktické pomocníky, díky kterým už bude úklid (skoro) zábavou.
 
 

1. Vysavač na okna


 
Kdepak, nespletli jsme se. Speciální vysavače na okna jsou jedním z nejgeniálnějších novinek pro úklid za poslední roky. Z vlastní zkušenosti můžeme říct, že podstatně zkrátí dobu mytí okem a ušetří vám tak spoustu času. Bohužel samotné mytí musíte stále obstarat sami, ale díky vysavači si můžete odpustit namáhavé leštění okenou.

 

myti oken vasekupony.cz

Jak to funguje? Jednoduše umyjete okna jak jste zvyklí a pak nasadíte do akce nového pomocníka. Nejen, že z oken vysaje špinavou vodu i se saponátem, ale zároveň jedním tahem okna i naleští – a to beze šmouh!
 
 

2. Čisto pěkně od podlahy


 
Úklid podlah bohužel není pouze jarní záležitostí, ale o to důležitější je výběr těch správných pomocníků. Zapomeňte na namáhavé vytíraní v kleče s mokrým hadrem v ruce a pořiďte si kvalitní mop. Moderní mopy snadno vyždímáte, aniž byste na ně museli sáhnout. Navíc nemusíte ohýbat záda, takže vytřete téměř bez námahy.
 

vysavac na okna vasekuponycz

Na rychlý úklid drobných nehod i znečištění doporučujeme zkusit pohotovostní spray mop – je to malý zázrak a šikovný pomocník.
 

3. Třídění odpadu


 
Pokud patříte mezi 73 % domácností, které již odpad třídí, tleskáme! Nejen vám, ale i začínajícím třídičům jistě s úklidem a tříděním pomohou praktické koše na tříděný odpad. Umožní jednoduše a přehledně roztřídit odpad již doma, jsou skvěle skladné, takže nezabírají místo, a do třídění se jistě s radostí zapojí celá rodina.

kose na trideny odpad vasekupony.cz

Pokud byste chtěli s tříděním odpadu pokročit o úroveň výše i v bytových podmínkách, doporučujeme třídit bioodpad pomocí kalifornských žížal a vermikompostéru.  Více o vermikompostování ve článku zde.
 
Skvělé pomocníky pro kompletní úklid domu i bytu naleznete za akční ceny na e-shopu www.4home.cz.