3 důvody, proč podlehnout kouzlu termo sklenic

07.07.2020 Kristína Bydlení Sdílet
3 důvody, proč podlehnout kouzlu termo sklenic

Možná jste si již všimli, že ve světě kuchyňského vybavení pomalu, ale jistě získávají prim termo sklenice. Proč byste je neměli přehlédnout a proč by měly patřit i na váš prostřený stůl?

 


1. Termo provedení


 
Vlastnost zřejmá již z názvu, ne každý si ovšem dokáže představit, co to znamená. Termo sklenice jsou vyráběny z žáruvzdorného borosilikátového skla s dvojitou stěnou, které díky vytvořenému vakuu dokáže dlouho udržet teplotu a nepřenáší teplo ani chlad na vnější část.
 
Takže pokud si například v letních vedrech chcete vychutnat osvěžující limonádu (nebo třeba pivo), nemusíte se bát, že vám hned zteplá a osvěžení bude to tam. Stejně tak teplé nápoje vám rychle nevychladnou, protože – co si budeme nalhávat – ledová káva, když jako ledová nebyla zamýšlena, není nic moc. Jako bonus jistě oceníte to, že teplo ani chlad se nepřenáší na vnější stěnu, takže si o kávu nespálíte prsty a s ledovým koktejlem vám naopak neumrznou.
 
Navíc je borosilikátové sklo o hodně pevnější než klasické sklo, pyšní se větší odolností (například vůči poškrábání), překvapivě je však také o poznání lehčí. Odolává lépe vysokým i nízkým teplotám včetně teplotních šoků.
 

dve ženy na káve

 

2. Elegantní vzhled


 
Již zmíněné dvoustěnné provedení má ještě jednu super vlastnost, a tou jsou perfektní křivky. Ať už zvolíte sklenici klasikou hladkou, nebo s tvarovanými stěnami, můžete se spolehnout, že na stole bude vypadat naprosto perfektně a originálně.

Díky elegantnímu provedení jsou tyto sklenice také naprosto univerzální – hodí se jak na běžné stolování, tak na velkou společenskou událost. Druhů sklenic je nepřeberné množství, takže se nemusíte bát, že nebudete mít v čem servírovat třeba víno.

 

ovocný drink

 

3. Perfektní dárek



Asi si spousta z vás bude ťukat na čelo při představě obyčejných sklenic jako dárku. Ovšem musíte mít na paměti, že tyto sklenice jsou neobyčejně obyčejné. Je to praktický dárek, který ovšem zaručeně nezůstane zahrabaný někde ve skříňce jako jiné praktické dárky. Jsou krásné a originální. Navíc mezi nimi najdete dárek pro všechny – pivaře, milovníky vína, kávy i ty, kteří nedají dopustit na šálek lahodného čaje.

Nenechte si ujít kolekci termo sklenic a dalších doplňků Hot&Cool exkluzivně na www.4home.cz.