Tajemství dokonalé vánoční výzdoby

výzdoba

Prodlužte si radost z Vánoc a vyzdobte si svůj domov už teď. Jaké jsou letos trendy ve vánoční výzdobě a kde seženete nejhezčí dekorace, ozdoby nebo vánoční osvětlení?

 

Tyto Vánoce si na své přijdou nejenom vyznavači minimalismu, ale také zastánci bohaté vánoční výzdoby. Více současných trendů hlásí návrat k přírodním materiálům, neutrálním barvám a minimu ozdob. Milovníky tradičních Vánoce ovšem jistě potěší, že ruka v ruce s minimalismem kráčí letos i bohaté zdobení a klasické vánoční barvy, jakými jsou červená a zlatá.

 

Návrat k přírodě

 

Přírodní vánoční dekorace jsou velkým hitem i letos. Výhodou je, že nestojí téměř nic a dokážete si je vyrobit i sami. Stačí jenom nasbírat pár větev a vložit je do vázy. Hezky vypadají i samostatně, ale jestli chcete na ně připevnit různé přírodní ozdoby, jakými jsou sušené pomeranče nebo šišky. Nebo je můžete ozdobit drobnými ozdobami ze dřeva a slámy. Pokud nemáte moc času, nemusíte se ničeho obávat – i v obchodech letos najdete množství krásných vánočních dekorací z přírodních materiálů. Na Vivre.cz na vás čekají dřevěné svícny nebo figurky, které pomůžou navodit to pravé teplo domova. V aktuální nabídce e-shopů nechybí ani mnohé jiné přírodní dekorace, jakými jsou dřevěné betlémy, proutěné věnce nebo figurky ze slámy.

drevena ozdoba

Zdroj: Vivre.cz

 

 

Záplava bílé

 

Nikoho asi nepřekvapí, že bohatě zastoupeným trendem je bílá barva, která evokuje sníh a zimu a je dokonalým ztělesněním Vánoc. Bílá výzdoba najde uplatnění tak jako v minimalisticky laděném bydlení, tak i v domovech, kde se nešetřilo doplňky.  Představte si, že za oknem tiše padá sníh, v krbu hoří oheň, na zemi jsou položené hřejivé bílé kožešiny, sedačku zdobí polštáře a přes křeslo je přehozená sněhobílá přikrývka. Jestli si i vy chcete tuto zimu zútulnit svůj domov, na Mobelix.cz najdete dekorační polštáře, deky nebo ozdobné přikrývky. Bílou barvu ovšem nenajdete letos jenom na textiliích, ve velkém se objevuje i na vánočních baňkách a girlandách.  Do módy se opět vracejí i dekorace s umělým sněhem. Jako vidíte, sníh letos pokryl téměř všechno – jestli se během Vánoc nedočkáme sněhové nadílky, máme jistotu, že bílá bude alespoň v našich domovech.

kafe na posteli

 

Vytvořte kouzelnou atmosféru pomocí světýlek

 

Ani vy si neumíte představit svátky bez vánočních osvětlení? Zapálené světýlka a hořící svíčky jsou synonymem vánočního období a zároveň je to jeden z nerychlejších způsobů, jak okamžitě navodit svátečnou atmosféru. Světelné řetězy mají všestranné využití – můžete nimi vyzdobit nejenom stromeček, ale i okna, zábradlí, stěny, rám postele nebo pokojové rostliny. Nádherné vnitřní i venkovní vánoční osvětlení teď seženete na Světla24.cz nebo Okay.cz. postupně se upouští od trend vícebarevných řetězí a do popředí se dostávají hlavně jednobarevné světelné řetězy. Ale jaké si vybrat? Chladnému světlu se sice nedá upřít jeho kouzlo, ale jestli chcete, aby váš domov působil přes Vánoce útulně a příjemně, vybírejte řetěze a světelné dekorace, které vyzařují teplé světlo. Jestli na místo klasických řetězí sáhnete po LED osvětlení, výrazně ušetříte.

svetelna hvezda

Zdroj: Světla24.cz

 

 

Minimalistický věnec

 

Jestli si i vy myslíte, že v jednoduchosti je krása, budete nadšeni z letošní nabídky věnců, mezi kterými převládají zelené věnce vytvořené jenom z jehličí a listů. Pokud se vám to zdá až příliš minimalistické, můžete na něj pomocí drátku nebo lepidla připevnit ozdoby, světýlka nebo stužky. Kromě věnce na vchodové dveře si jeden nezapomeňte obstarat i dovnitř – interiéroví designéři doporučují pověsit ho na zeď, zrcadlo nebo do okna.

vanocni venec na dverich

 

 

Dolaďte k výzdobě i svátečně prostřený stůl

 

I stolování se letos nese v duchu přírodních trendů – zemité odstíny, lněné ubrousky nebo dřevěné dekorace na stůl. Nemusíte investovat moc, stačí jenom vyměnit ubrousky, svíčky a dekorace ve váze, případně změnit jejich uspořádání. Jestli si chcete přenést špetku vánoční atmosféry i do kuchyně, na 4home.cz teď najdete porcelánové talířky, hrnky nebo nádoby na cukroví s vánočními motivy.

ozdobeny stul na veceri

 

Trendy Vánoc 2021

 

→ zlatá v kombinaci s tmavě zelenou, bordó nebo tmavě modrou

→ husté vánoční stromečky a objemné girlandy

→ metalické ozdoby na stromeček

→ umělý sníh

→ retro výzdoba

→ ligotavé dekorace

→ více než jenom jeden vánoční stromeček

→ DIY ozdoby

 

Udělejte si vlastní dekorace

 

Výroba dekorací je jednoduší, než by se na první pohled mohlo zdát. V další části našeho vánočního seriálu vám přineseme jednoduché návody na výrobu dekorací a ozdob, které zvládnete bez problémů zhotovit i sami.

svicky na vánocne ozdobenem stole