Stylová pánská parka – s námi ji seženeš levněji

panska-parka-titulka

Existuje několik nadčasových fashion kousků, které nikdy nezklamou. V pánské módě mezi ně patří parka. Kombinovat ji můžeš v různých stylech. Které to jsou a kde tento trendy kus oblečení koupíš za nejlepší cenu?

Právě teď máš báječnou možnost doplnit svůj šatník za mnohem méně. Probíhají totiž novoroční slevy a ty určitě nepropásni. Můžeš získat hezké a kvalitní věci za výjimečně nízké ceny.

Jak tento trendy kousek vzniknul?

 

Pánská parka je jednoduše řečeno kabát s kapucí. Není výsledkem tvorby módního návrháře. Je kanadského původu a byl navržen pro potřeby Inuitů, původních obyvatel Arktidy. Ti vytvořili „pársaq“ nebo „párka“, co v překladě znamená oblek. Původně byla parka vyrobena z kožešin a peří kvůli jejím vlastnostem a schopnosti udržení tepla v extrémních klimatických podmínkách.

kapuca-kozesina-muzZdroj: Lewis Asht (Pexels)

 

Dnes už známe parku trochu jinak. Přizpůsobila se módním trendům. Něco ale platí pořád. Je kusem oblečení, který je velmi oblíbený díky pohodlí, které přináší.

Čím je typická parka a proč je tak oblíbená?

 

Jednotlivé modely se od sebe mírně liší. Klasicky má ale parka tyto prvky:

__check

Kapuce – ta je často doplněná kožešinou.

__check

Vnitřní a vnější kapsy – velmi praktické jsou kapsy, kterých na parce můžeme najít hned několik – vnější i ty skryté.

__check

Rukávy – rukávy parky jsou obvykle rovného střihu. Další možností jsou takzvané raglánové (švy rukávu začínají od krku). Raglánové rukávy ocení i muži, kterým nevyhovují klasické konfekční velikosti a střihy.

__check

Střih – obvykle jde o volný střih, který přináší pohodlí a ležérnější styl. O něco elegantněji vypadají parky s užším „slim fit“ střihem.

__check

Materiál – parky se vyrábí z odolných a většinou voděodolných materiálů.

Kombinací těchto prvků vzniká model, který milují ve svých variantech muži i ženy. V malých detailech pak vznikají rozdíly mezi designy a styly parky.

cervena-panska-parkaZdroj: Mark Sayer (Unsplash)

__bulb
Jarní kabát pro dámy: Který trenčkot je nejlepší?

Rozhodujete se, jaký kabát na jaro si koupíte? Sáhněte po stylovém trenčkotu. Připravili jsme výběr toho nejlevnějšího na každý den i pro speciální příležitosti.

Jaké jsou styly parky a který se ti bude hodit?  

 

Každý muž inklinuje k určitému stylu oblékání. Podle toho, jaký je ten tvůj, se můžeš rozhodnout a zvolit jednou nebo více z možností:   

1

Klasická a univerzální parka – obvykle má rovný střih a prvky, které jsme už zmínili

2

Dlouhá parka – někdy délka párky sahá až po kolena. Takto může udržet víc tepla v chladnějším počasí

3

Lehká přechodová parka – na jarní a podzimní období je ideální lehká parka

4

Městská parka – tyto parky jsou navrženy v elegantnějším střihu a mohou být vyrobené z jemnějších materiálů například i bez technických vlastností, jakou je nepromokavost

5

Parka v army stylu – parka inspirovaná vojenským stylem s detaily, jakými jsou například velké kapsy, epolety na ramenech a vojenské zemité barvy

6

Technické parky – jsou navrženy s důrazem na technologii a funkčnost, mohou mít voděodolné úpravy, kapsy na technologické zařízení a další moderní prvky

7

Slow fashion parka – tyto parky jsou vyrobeny s důrazem na respekt k výrobnímu procesu a přírodě

8

Streetwear parka – důraz se u nich klade na městský design, využívají se moderní prvky a odvážné vzory

muz-parka-zima-lesZdroj: Oleg Ivanov (Unsplash.com)

 

Při tvém výběru je důležité vzít v úvahu tvůj osobní styl a potřeby kvůli počasí. Tyto různé typy a střihy poskytují různé úrovně tepla, pohodlí a módního výrazu.

Parka si našla oblibu snad u každého, kdo ji zkusil. Výjimkou nejsou ani slavné osobnosti a hvězdy ze světa sportu, filmu i hudby. David Beckham, známý vkusem pro módu, často nosí parky, zejména v městském stylu. Leonardo DiCaprio byl vyfotografován při nošení parky během ekologických kampaní a expedic. Kanye West – módní ikona, jich má ve svém šatníku hned několik ve sportovním i městském stylu.

 

muz-bila-parkaZdroj: Kal Visuals (Unsplash.com)

Pořiď si parku jako šitou pro tebe a nakupuj výhodně. Připravili jsme ti kategorii pánských bund a kabátů s jedinečnými slevami.

Materiály a jejich vlastnosti

 

S módním stylem parky souvisí i materiálové provedení. Chceš vědět víc o materiálech, ze kterých se parky vyrábí? Je jich hned několik a každý z nich vyniká jinými specifickými vlastnostmi. Které z nich tě osloví?

__check

Polyester – je lehký, může být v provedení s odolností vůči vodě a větru, rychle schne

__check

Nylon – je lehký a také odolný s voděodolnými vlastnostmi, je vhodný na deštivé počasí

__check

Bavlna – určená pro parky na jaro a podzim, je měkká a pohodlná

__check

Gore-Tex – je membránový materiál s kombinací voděodolnosti a prodyšností

__check

Kožešina – nejčastěji jsou z ní lemy nebo podšívka, může být umělá nebo pravá

__check

Canvas – nebo také „prachovka“ je silný a odolný materiál

__check

Duck Cloth – je tkaný bavlněný materiál, typický pro parky ve vojenském stylu

textil-material-panska-parkaZdroj: canva.com

 

Moderní technologie umožňují vyrobit kombinací několika materiálů a pak se i vlastnosti mohou měnit. Jisté je, že parka tvoří základ šatníku pro každý typ muže. Je jedno, jestli jsi outdoorový nadšenec nebo student, který preferuje městský styl. Ležérnost a univerzálnost parky osloví všechny. A to bez rozdílu věku. Ocení ji mladý trendy kluk i zralý muž.  

 

starsi-muz-parka-kozichZdroj: Andrea Piacquadio (Pexels.com)

Ať už si vybereš jakoukoliv parku, v chladnějším počasí pod ní jistě oceníš mikinu. Klikni na náš web s kategorii pánských mikin a využij skvělé nabídky nabité slevami.

Jaké doplňky se hodí k parkám?

 

Kombinovat parku s doplňky není žádná věda. Platí pravidlo, že celý outfit by měl být jednom stylu. Proto boty, čepice, klobouky, crossbody tašky nebo baťohy, rukavice, šály a další doplňky kombinujeme s parkou ve stejném stylu. Není to těžké. Pokud si nejsi jistý, sáhni po univerzálních kouscích v jednoduše kombinovatelných barvách, střizích a materiálech. Chybí ti nějaké?  Jednoduše klikni na kategorii pánských doplňků se slevami, které jsme pro tebe připravili. 

Možností je inspirovat se fotkami v e-shopu, ze kterého si parku objednáváš. V některých najdeš dokonce příklady skladby outfitu s parkou. Toto je jedna z mnoha výhod nakupování na internetu.

 

V pánské módě existuje několik univerzálních a nadčasových kousků, které jednoduše nesmí chybět v šatníku. Parka je jedním z nich a teď už víš i to, kde ji koupit levněji.

 

banner-novorocni-slevy