Nenakupujete v online lékárně? 4 důvody, proč to změnit

25.05.2020 Kristína Nakupování Sdílet
Nenakupujete v online lékárně? 4 důvody, proč to změnit

Většina z nás využívá internet mimo jiné na pohodlné online nakupování. Častokrát ale nakupujeme pouze určité skupiny produktů a při jiných raději navštívíme kamennou prodejnu. Jak je to s lékárnami? Že jste to nikdy nezkusili? Ukážeme vám, že i v tomto případě má nakupování přes internet množství výhod!

Proč nakupovat v online lékárně

 

1. Nevystavujte se virům a bakteriím

Zejména v období chřipek a nachlazení se v kamenných lékárnách koncentruje větší množství lidí, kteří přenášejí nákazu. Tomu se lze vyhnout jedině tak, že tam nevkročíte. Pokud tedy nepotřebujete lék na předpis, využijte možnosti nákupu v eshopu.

 

2. Čas na porovnání a výběr produktů

Máte menší zdravotní či kosmetický problém a chcete vyzkoušet volně prodejný přípravek? Chcete si koupit určitý komplex vitamínů nebo volně prodejný lék s určitou účinnou látkou, ale nevíte, který z dostupných vám bude vyhovovat nejvíce? V online lékárně najdete množství produktů s detailními popisy, které si můžete navzájem v klidu a v pohodlí domova prostudovat a porovnat.

 

3. Bez studu

Vysvětlovat lékárníkovi svůj intimní zdravotní problém nemusí být nic příjemného. Ještě horší je to v případě, že za vámi v řadě stojí další lidé, kteří vše slyší. Nic z toho nemusíte absolvovat při nákupu v eshopu. Vše si diskrétně a v pohodlí domova prohlédnete na internetu a domů vám přijde vše zabalené v balíku.

 

4. Při nákupu online šetříte

Ať už využijete akční nabídku lékárny, slevový kupón, slevový kód nebo dopravu zdarma, při nákupu přes internet se vždy dá nějakým způsobem ušetřit. Navíc některé lékárny mají svůj vlastní online věrnostní systém, který vás odměňuje za pravidelné nákupy, nebo nabízejí různé benefity či dárky k objednávkám.

 

» Tip od nás: Potřebujete svůj nákup čím dříve? Pečlivě si prostudujte všechny způsoby doručení online lékárny, ve které nakupujete. Některé již nabízejí doručení expres kurýrem, osobní odběr na vybraných místech a další možnosti. Jejich snahou je co nejrychlejší doručení zboží k zákazníkovi.

online nakupovanie

Co všechno nakoupíte v online lékárně

 

Nabídka velkých internetových lékáren vás jistě překvapí, protože je opravdu široká a různorodá. Tím, že nabízejí řadu kategorií produktů, zde můžete udělat i větší nákup, čímž ušetříte čas i cenu za dopravu. Kromě volně prodejných léků (např. proti nachlazení, proti problémům s trávením, proti bolesti, homeopatika a různé jiné) zde najdete i výživové doplňky a vitamíny, doplňky stravy, ale například i sekci pro matku a dítě, péče o chrup či kosmetiku. Nechybí ani zdravotnické pomůcky jako tlakoměry, bandáže či obvazy a náplasti. Kromě toho mnohé lékárny zpestřují svou nabídku tím, že do ní zařazují potraviny a doplňky výživy vhodné pro celiatiky, diabetiky, pro sportovce a podobně.

 

Pokud se ptáte, jak je to s léky na lékařský předpis, legislativa jejich prodej přes internet v Česku nepovoluje. V případě, že byste takový lék v internetovém prodeji našli, nikdy ho nekupujte. Pokud jedete od doktora s receptem v ruce, jinou možnost než návštěvu klasické lékárny zatím nemáte.

 

» Tip od nás: Pozor na nákup v nelegálních či neověřených internetových lékárnách nebo z podezřelých stránek. Nákup falešných, ilegálních či neschválených léků v oběhu je největším rizikem při nákupu léků přes internet. Nejčastěji se falšují léky na hubnutí, proti padání vlasů a nespavosti, léky na erektilní dysfunkci, ale také antibiotika a antidepresiva. Před nákupem si proto online lékárnu ověřte - pokud je legální a registrována, musí mít na své stránce speciální logo. Toto zelené logo s křížem má na levé straně vlajku konkrétní země EU, v níž lékárna působí. Na webové stránce Státního ústavu pro kontrolu léčiv naleznete seznam Českých lékáren s internetovým výdejem, jakož i více informací k tomuto tématu.

lekáreň

Pokud chcete mít jistotu, že online lékárna je ověřená a zároveň má pestrou paletu produktů a výhodné nabídky, doporučujeme nakupovat v eshopech Pilulka.czDrMax.cz nebo Benu.cz. Nezapomeňte při nákupu využít slevové kódy, kupóny a další akce, aby byl váš internetový nákup skutečně nejvýhodnější.