Nejnovější trendy v líčení: objevte barvu roku a jak ji používat!

liceni-cervena-mascara

Rok 2023 dává prostor experimentům a rozporům v líčení. Jednak se vracíme k přirozenosti a jednak se setkáme s mnoha výraznými akcenty, kupř. metalické rty, kočičí oko nebo pavoučí řasy. Rok 2023 opět ukáže, že i ty nejšílenější nápady můžete vyzkoušet bez obav. Objevte nejnovější trendy v líčení.

Trendy v líčení v letošním roce

 

Letošní rok je rokem rozmanitosti a mnoha trendů, které inspirují k dennímu i večernímu líčení. Určitě si každý najde to své. Trendy 2023 cílí na lidi, kteří mají rádi přirozený vzhled i výrazné výrazné akcenty. Jaká bude žhavá barva roku pro váš make up https://www.hebe.com/cz/tvar-make-up ?

V hlavní roli je letos oranžová barva. Kosmetický průmysl nabízí dvě možnosti. Tou první je nosit rtěnku v odstínech růžové, která má v letošní sezóně nahradit klasickou červenou. Letošním hitem jsou rtěnky a lesky na rty ve šťavnatých výrazných tónech. Nemáte ráda růžovou? Pak se vám možná bude líbit módní líčení s oranžovými rty. Rozhodně však nejde o neonové a křiklavé barvy. Místo toho jste na přehlídkových molech mohli vidět ultra ženské rtěnky v oranžových a červených tónech.

zena-ruzovy-ruz-mejkap

Návrat k přirozenosti
 

Zdravá a pěstěná pokožka byla, je a bude tou nejkrásnější ozdobou – to ví každá žena. Vícestupňová péče, správná hydratace těla, správná očista a používání kvalitní kosmetiky – tak by měl ve zkratce vypadat každodenní rituál krásy.

Přestože přirozený vzhled a nude make-up není žádnou novinkou, v roce 2023 se určitě stane jedním z hlavních trendů. Přirozenost nikdy nevyšla z módy, ale zdá se, že po mnoha letech obrovské obliby těžké kosmetiky a výrazného líčení je na čase si připomenout, že přirozený, svěží, mladý vzhled sedne každému, bez ohledu na příležitost. Efekt tzv „nahého obličeje“ lze dosáhnout výběrem základů a pudrů, které jsou lehké ve svém složení, které vytvoří na pleti téměř neviditelný povlak.

zena-nude-makeup

Trendy v líčení rtů

 

V minulých sezónách jsme byli zvyklí na silně zvýrazněné a matné rty. Letos se toho hodně změnilo, protože jedním z nejžhavějších trendů jsou lesklé rtěnky. Rty by měly být ohraničeny tužkou na rty a vyplněny vysoce pigmentovaným leskem na rty, který na rtech vytváří vinylový efekt.

U barev panuje velká volnost. Jak jsme však zmínili výše, trendem letošního roku jsou spíše přirozené odstíny oranžové a růžové. V líčení pro rok 2023 bude prostor i pro intenzivnější tóny ve fuchsiové, purpurové nebo krvavě červené. Nejdůležitější je, aby se vaše rty leskly jako list vody, a proto by lesk na rty neměl chybět ve vaší kosmetické taštičce.

Trendy v líčení obličeje

 

V roce 2023 platí nejpřirozenější líčení obličeje. Vedoucím trendem je make-up s efektem vlhké, zářivé pleti. Orosená pleť spočívá v jemném vyrovnání tónu pleti pomocí krycích fluid nebo BB krému. Vše podtrhněte rozjasňovačem a navíc doplňte tvářenkou. Jedná se o perfektní líčení na léto, díky kterému působí tvář přirozeně a dívčí.

Večernímu líčení bude stále kralovat známé konturování. Kromě bronzeru a tvářenky by měl být make-up obohacen i o rozjasňovač. Měl by být aplikován v horní části lícních kostí a vytažen až k oblasti spánku. V roce 2023 je trendem také konturování nosu pro optické zeštíhlení.

makeup-licenie

Letošní oční make-up: v roce 2023 vládnou modré, zelené a oranžové oční stíny

 

Pro příznivce originálního a barevného líčení máme dobrou zprávu. Hitem sezóny 2023 je módní líčení očí v barevné edici. Nejoblíbenější jsou modré, zelené a oranžové oční stíny, které skvěle doplní party a festivalové stylizace. V případě modrého odstínu můžete vsadit na kobaltovou nebo modrou, zelené oční stíny budou nejlépe vypadat v duetu se třpytivým nebo perleťovým finišem. A jak si poradit s oranžovým líčením očí? Skvělým nápadem je tlustá linka ve šťavnaté barvě nebo kombinování oranžové se žlutou či růžovou.

Silnou pozici mezi trendy v líčení mají také oční linky. To může znamenat jediné – skvělý návrat linek, tedy i kočičí oko. Dobře vykreslená a zručně namalovaná linka dokáže dotvořit celý make-up a opticky zvednout oko. K dosažení takového efektu však budete potřebovat techniku ​​a dobrou tužku na oči, která hladce klouže po pleti, zanechává souvislou linku a nerozmazává se. Podle vašeho uvážení to můžou být oční linky nebo oční stíny, se kterými můžete nakreslit linku tenkým štětečkem.

sponzorovaný článek