Jakou barvu šatů na svatbu vybrat?

zlute-mni-saty

Výběr správných šatů na svatbu může být oříšek. Chceme si vybrat něco, v čem se budeme cítit sebevědomě a krásně, ale zároveň nechceme zastiňovat nevěstu.

Jaké barvy jsou tedy vhodné a kterým se raději vyhnout?

 

Barva šatů – jak si zvolit tu správnou

 

Základní pravidlo – bílé šaty jsou tabu! Bílá barva je tradičně vyhrazena nevěstě, a proto byste se jí jako hosté měly vyhnout. I krémové, slonové kosti a další jemné odstíny bílé raději vynechejte.

__check

Jemné pastelové barvy

Pudrová růžová, světle modrá, levandulová, mátová a zelená – tyto barvy jsou ideální pro letní svatby a dodají vašemu outfitu něžný a romantický nádech. Pokud se svatba koná ve večerních hodinách nebo v chladnějším období roku, můžete zvolit tmavší barvy, jako je tmavě modrá, vínová, smaragdově zelená nebo tmavě fialová. Tyto barvy působí elegantně a sofistikovaně.

__check

Vzorované šaty

Pokud chcete oživit svůj outfit, zvolte šaty s vzorem. Květinové vzory jsou vždy oblíbenou volbou na svatby, ale můžete si vybrat i z geometrických vzorů nebo abstraktních potisků. Dbejte však na to, aby vzor ladil s celkovým stylem svatby. Pokud si nejste jisti, jakou barvu zvolit, můžete kombinovat dvě nebo více barev. Například tmavě modrou s krémovou nebo světle růžovou s tmavě zelenou

 

Šaty na svatbu – tipy pro výběr

 

Při výběru šatů zohledněte také dress code svatby. Pokud je dress code formální, zvolte elegantnější šaty. Pokud je dress code ležérnější, můžete si dovolit i něco méně formálního. Jste se ještě nerozhodli, co si vybrat, můžete navštívit webové stránky Modivo.

Nezapomeňte na doplňky! Doplňky dokáží váš outfit doladit a dodat mu šmrnc. Zvolte boty, kabelku a šperky, které ladí s barvou a stylem vašich šatů. Dbejte však na to, aby doplňky nedominovaly celému outfitu.

Důležité je, abyste se v šatech cítila pohodlně a sebevědomě. Pokud se vám v nich nelíbí, ať už z estetického hlediska nebo z hlediska pohodlí, raději si vyberte jiné.

Další faktory, které je třeba zvážit

__check

Styl svatby – pokud je svatba v rustikálním stylu, zvolte šaty z lehkých materiálů, jako je bavlna nebo len. Pokud je svatba ve formálním stylu, zvolte elegantnější šaty z hedvábí nebo saténu

__check

Vaše postava – vyberte si šaty, které lichotí vaší postavě. Pokud máte silnější stehna, zvolte šaty s délkou do kolen nebo maxi šaty. Pokud máte menší prsa, zvolte šaty s volánky nebo krajkou v oblasti hrudníku.

__check

Počasí – pokud se svatba koná venku, zvolte šaty z materiálu, který je prodyšný a pohodlný na nošení v horkém počasí. Pokud se svatba koná v zimě, zvolte šaty z teplejšího materiálu a nezapomeňte si vzít sako nebo kabát.

 

Nezapomeňte, že nejdůležitější je, abyste se cítila krásně a sebevědomě!

Hledáte šaty svých snů? Můžete koupit šaty na svatbu v MODIVO zde naleznete široký výběr šatů na svatbu v různých barvách, střizích a stylech. Můžete si vybrat z kolekcí renomovaných značek i z cenově dostupnějších variant. Pokud máte omezený rozpočet, zkuste navštívit second hand obchod nebo si šaty půjčit.

 

 

 

Sponzorovaný článek