Jak překvapit dítě pod stromečkem?

23.11.2018 Kristína Nakupování Sdílet
Jak překvapit dítě pod stromečkem?

Vánoce jsou hlavně pro děti. Vždyť co může být krásnějšího než ty dychtivé pohledy a nefalšovaná dětská radost z dárků? Pokud právě přemýšlíte, jaký dárek koupit vašim ratolestem pod vánoční stromeček, jste na tom správném místě.



Jak vybrat vánoční dárek pro dítě?


 
U dětí máme většinou nejmenší problém s výběrem vhodného vánočního dárku. Je to přece jen o něco méně komplikované, jak vybrat vánoční dárek pro ženu nebo muže :-) V každém případě určitě potěší hračka. Ale jaká? Jak vybrat správnou hračku tak, aby dítě nejen potěšilo, ale ho zároveň nějakým způsobem i rozvíjelo?
 
Podle dětských psychologů jsou pro děti vhodnější hračky, které rozvíjejí fantazii, než ty, které napodobují svět dospělých. Snažte se také vybírat hračky přiměřené zejména věku dítěte. Hračky jsou ve většině případů označeny etiketami, které hovoří o tom, pro jaký věk je hračka určena. Řiďte se jimi a určitě nešlápnete vedle.


 
✓ Pro kojence
 
Miminka do jednoho roku poznávají svět zejména pozorováním a dotýkejte věcí, které jsou kolem nich. Vhodným dárkem jsou proto zejména takové hračky, které vydávají zvuky a jsou příjemné na dotek. Pro nejmenší to může být například hrací deka s hrazdičkou či kolotoč nad postýlku. Mimořádně vhodné jsou také barevné knížky z různých druhů látek, které pískají nebo šustí a mají kusadla či zrcátka na upoutání pozornosti. Dobrým nápadem jsou také zvířátka, které vydávají zvuky, plyšové kostky či puzzle.

pro deti sleva vasekupony.cz

»Náš tip: Chcete při nákupu ušetřit? Tak pak vás jistě potěší Pro deti sleva, kterou najdete i na našem kupónovém webu.
 

✓ Pro batolata
 
Když děťátko začíná chodit, otevírají se před nimi další možnosti. Proto jsou pro něj mimořádně vhodné hračky, které může tlačit, hudební hry, kostky či jednoduché stavebnice sestávající z velkých dílků.

bambule slevy vaše kupóny cz


»Náš tip: Tyto skvělé kostky naleznete v internetovém obchodě Feedo. Pokud navíc využijete slevový kód Bambule, cena bude výhodnější.
 

✓ Pro předškoláky a předškoláky
 
Při výběru dárku pro školkařů využijte to, že tyto děti již umí pracovat se svou fantazií a dokáží se více soustředit. Dobrým nápadem jsou tedy například kreativní a edukační hračky, knihy, kostky, panenky či autíčka. Malé holčičky jistě potěšíte pěkným plyšákem a chlapců závodní dráhou či garáží. V tomto věku se děti velmi rychle učí a mají často specifické zájmy. Určitě proto nešlápnete vedle, pokud jim vyberete speciální encyklopedii - například o dinosaurech, lidském těle či vesmíru.

dracik black friday vasekupony.cz

»Náš tip: Toto chcemické laboratoř najdete nyní i v oblíbeném obchodě Dráčik. Pokud využijete Černý pátek, určitě i niiečo ušetříte.
 


✓ Pro školáky
 
A pak přijde to období, kdy se dítě začne učit číst a psát. Postupně je schopno samo objevit kouzlo knih. Pokud máte doma malého knihomola nebo knihomoľku, určitě už víte odhadnout, jaká kniha mu udělá radost. Kniha je však určitě výborným dárkem pro dítě v jakémkoliv věku.
 
Problém s výběrem dárku přichází většinou v předpubertálním či pubertální věku. Co dát ratolesti v tomto případě? Není to už ani dítě, ale ani dospělý. Zkuste vsadit na hudbu - například písně oblíbeného interpreta, vhodný přehrávač či stylové sluchátka. A zpěvní dívky určité nadchne například karaoke. Oblíbené jsou i společenské hry. Zejména pokud máte více dětí, při vhodné společenské hře si užijí spoustu zábavy. A co tablet nebo nový mobilní telefon? Ani tyto dárky vás nemusí stát stovky eur. Jak můžete ušetřit?

 
 


Jak při nákupu dárků ušetřit?


 
Ani dárky pro děti vás nemusí stát celou výplatu. Stačí, když budete nakupovat v předstihu, s rozumem a porovnáte si nabídky několika obchodů. Širokou nabídku hraček a dětských potřeb najdete například v internetových obchodech Bambule, Proděti.cz , Dráček. Při výběru dětských knih vám zas pomůže Martinus a při nákupu elektroniky Alza nebo Kasa.cz.

 

slevy vasekupony.cz