Jak nakoupit levněji, neboli jak nakupují majitelé eshopů

20.06.2017 Kristína Nakupování Sdílet
Jak nakoupit levněji, neboli jak nakupují majitelé eshopů

Internet je skvělý nástroj, díky kterému můžete jen za pár minut ušetřit stovky eur na nákupech. Jen musíte vědět jak. Proto jsme zeptali majitelů eshopů, jak nakoupit nejlevnější.

I když výběr produktu je většinou důležitější než nalezení nejlevnějšího prodejce, přeskočíme první krok a budeme předpokládat , že už víte, který konkrétní produkt si chcete koupit. Výrobek může nabízet mnoho eshopů.  Jak najít ten nejlevnější?

Majitelé eshopů musí dennodenně porovnávat svoje ceny s konkurenčními eshopy, proto jsme se jich zeptali, jak hledají nelevnější nabídku na trhu. Odpověď byla poměrně často stejná…V zásadě vždy kontrolují anebo kombinují tyto 3 zdroje:

1. Google vyhledávač

2. Porovnávač cen, např. Heuréka

3. Slevový kupón, např. na Vasekupony.cz :)

Jak vidíte, použití jen jedné z těchto strategií, což je nejčastější případ běžných nakupujících, vás nedovede vždy k té nejlevnější nabídce. Ušetřit přitom můžete desítky procent. Nejlepší asi bude ukázat si to na příkladech.

1. Nejdříve jsme hledali sluneční brýle. Zjistili jsme, že hledání přes Google nás dostalo k nejlevnější nabídce 2 339,00 CZK. Přitom jsme ten stejný výrobek mohli nakoupit také za 3 390,00 CZK! Ušetřených téměř 1 100 CZK.

2. Poté jsme hledali pračku Whirlpool, kde jsme zjistili, že Google hledání bylo mírně dražší než to, co jsme našli přes Heuréku. I když eshop na Heuréce byl jen o 40 CZK levnější, a to za 6 950,00 CZK. . Nejdražší prodejce tuto pračku nabízel za 7 200,00 CZK. Tzn. úspora teoreticky více než 300 CZK.

3. V posledním případě, každý nabízel klimatizaci Klarstein Windwakeri za přibližně obdobnou cenu 13 190,00 CZK. Nalezením a použitím kuponu na slevu -7 % ji ale koupíte za 11 391,57 CZK. V tomto případě slevový kupón vyšel nejvýhodněji a úspora byla 857,43 CZK. 

Z toho vyplývá, že musíte vyzkoušet všechny 3 možnosti. I když Google a Heuréka většinou nabízejí velmi obdobné výsledky.

 

 

Kdy vyhráva Google

 

Představte s, že si chcete koupit sluneční brýle Ray-Ban Aviator Classic RB3025 001/58. Jak najít, kdo to prodává nejlevněji?

1. Zadáte název výrobku do Googlu a postupně překlikáváte první a druhou stranu výsledků.

Ray-Ban sleva vašekupóny.cz

 

 

Zjistíte následující:

 

Tento model slunečních brýlí, která se nám zalíbil jsme našli v určité kamenné prodejně, kde ho nabízeli za 2 990,00 CZK. Pokud bychom na Google nic nehledali, koupili bychom je v kamenné prodejně, kde jsme je našli. Hledáním konkrétního modelu na Googlu jsme ovšem našli prodejce, kteří tento konkrétní model prodávali za 2 339,00 CZK.

 

eyerim sleva ray-ban vašekupony.cz

 

Několika minutových hledáním jsme právě ušetřili téměř 1 100,00 CZK. Mezi nabízejícími byl ale také eshop, který tento model prodával za 3 890,00 CZK s DPH. Tzn. Teoreticky jsme mohli ušetřit více než 1 500,00 CZK. 

 

2. Dalším krokem je podívat se na Heuréku.sk, jestli tam není ještě lepší nabídka.

ray-ban slevy vašekupóny.cz

 

 

Zjistili jsme následující:

 

Ti, kteří jsou nejlevnější, neinzerují zároveň na Heuréce a nic levnějšího jsme nenašli. Ne vždy to ale platí. Uvedeme si níže opačný případ.

3. Poslední krok je podívat se, jestli některý eshop nenabízí na zboží slevový kupón. V tomto případě jsme našli ještě slevový kupón na slevu -5%. Nakonec se nám podařilo ušetřit více než 1 100,00 CZK.

 

 

KDY VYHRÁVÁ HEURÉKA

 

 Podobně si představte, že chcete koupit pračku Beko WMB 61232 CSPTM.

 

1. Zadáte název výrobku do Googlu a postupně překlikáváte první a druhou stranu výsledků.

muz-zapinani-pracky

Zjistíte, že kromě Heuréky jsme levnější produkt v eshop nenašli. 

2. Jakmile ale zadáte tento produkt do Heuréky, najdete ho za 6 950,00 CZK. 

 

zena-s-ditetem-vybira-veci-z-pracky

Otázka potom samozřejmě je, jestli kvůli 40 CZK zboží koupíte u méně známého eshopu. To už necháme Vás.

3. Jako třetí bod se podívejte, jestli na daný produkt nenabízí některý prodejce slevový kupón. V tomto případě jsme našli slevový kupón na – 300,00 CZK slevu, který se ovšem dal uplatnit až pri nákupu nad 7 000,00 CZK.

 

 

KDY VYHRÁVÁ SLEVOVÝ KUPÓN

 

Představte si, že chcete koupit klimatizaci Klarstein WINDWAKER B 9, BÍLÁ, INVERTOR SPLIT, KLIMATIZACE, 9000 BTU, A

 

1. Pokud se podíváte na Google, nejlevnější ho najdete za 13 190,00 CZK.

slevy klarstein vašekupóny.cz

 

2. Pokud se podíváte na Heureku, najdete ji také za 13 190,00 CZK.

klarstein sleva vašekupóny.cz

 

3. Pokud se ale podíváte na slevový kupón Elektronic-star zjistíte, že ji na elektronic-star.sk koupíte s 7% slevou za 11 391,57 CZK. Díky slevovému kupónu jsme ušetřili až 857,43 CZK. 

electronic star slevový kód vašekupóny.cz