eyerim recenze: dioptrické brýle OiO by eyerim Hydra Smoky Blue

muz-v-brylich-eyerim

Vyplatí se zkusit brýle od eyerimu? V této recenzi se na ně podíváme zblízka (a nejen proto, že její autor je krátkozraký).

Přichází čas na eyerim brýle  

 

Když se mi nedávno zlomily moje milované staré brýle, bral jsem to jako jasné znamení – stará éra se skončila, je čas koupit něco novějšího a modernějšího. Nabídka recenzovat právě dioptrické brýle od značky eyerim proto přišla velmi vhod.  

O této značce jsem už něco slyšel a vždy to byly pozitiva. Že si zakládají na prvotřídním servisu.  

Že jsou velmi moderní (to mě v praxi fakt zajímalo). Že mají vymakaný web.  

Zvědavost tedy byla veliká a do testování nejen brýlí samotných, ale i celého nákupního procesu jsem se pustil s velkým gustem. Jaká byla realita?  

 

Jak to vypadá v eyerim prodejně? 

 

Prodejna eyerim.

V první řadě bylo důležité proměřit si znovu zrak. Přeci jen od posledního měření už uběhl nějaký čas a člověk nikdy neví, jak je na tom teď.  

Samozřejmě na výrobu brýlí ti stačí i papír od očního s údaji o dioptriích, pokud se ti ho podaří někde vyhrabat, ale jestli jsi jako já, řídíš se radši co nejaktuálnějšími údaji (obecně se doporučuje kontrolovat zrak každý rok). Super je, že zrak ti profesionálně změří i přímo v jejich prodejně v Bratislavě.  

Ta je mimochodem jediná na Slovensku, a tomu odpovídá i její vytížení (v Praze se bude otevírat další co nevidět). Na měření se objednává předem přes formulář na jejich webu a čekačka je cca 10 dnů.  

Trpělivost se ale vyplácí. Hned, jak jsem v dohodnutém čase vstoupil do prodejny, ujala se mě sympatická optometristka a měření se mohlo začít.  

I když takovéto služby jsou už v optikách standardem, v eyerime je to o stupeň vyšší. Odbornice se mi věnovala skutečně důsledně po celých 20 minut, které pro mě měla vyhrazené, ptala se mě na moje zvyky, životní styl a samozřejmě přišlo i na zkoušení různých dioptrií a čtení drobných písmenek.  

Celkově jsem cítil, že si dají záležet a jdou do hloubky už u samotného vyšetření a nejsem tady jenom položkou, kterou je potřeba co nejdříve odbavit. Oceňuji to o to více, že celý proces byl bezplatný a ničím nepodmíněný.  

Na konci měření jsem nadiktoval e-mail, kam mi okamžitě poslali výsledky a nikdo se nestaral o to, jestli si skutečně vyberu v této prodejně, nebo půjdu někam jinam. Po vyšetření bych klidně mohl odejít, nekonalo se žádné „nanucování“ obrub či dalších, už zpoplatněných služeb.  

Za mě velké plus. Já jsem se ale samozřejmě nikam nechystal, vždyť mě čekalo to nejlepší – zkouška a výběr obrub.  

Eyerim chtěl otestovat některou z jejich vlastních značek, takže jsem si vybíral mezi kolekcemi Kohe a OiO by eyerim. A aby to bylo úplně autentické, zašel jsem do jejich prodejny v Bratislavě. 

Výběr byl více než slušný, obruby sympaticky jednoduché, ale hezké a dostupné ve více barvách. Právě ten jejich nadčasový design oceňuji – skutečně jsem měl pocit, že ať si vyberu jakýkoliv, nevyjdou za pár let z módy.  

Osobně vůbec nefandím přílišné sofistikovanosti a extravaganci v brýlích, takže pokud ani ty nejsi právě Elton John, budeš si tu umět určitě vybrat. A co je nejdůležitější – mají fakt VELMI lidovou cenu.  

Nebudu lhát, vyzkoušel jsem si asi všechny, poctivě se prohlédnul v zrcadle z každého uhlu, udělal si fotky a nechal si i poradit optiky. A propos – optici.  

Vždy byli připraveni pomoci, ale nikdy se nevnucovali. Pokud jsem je neoslovil sám, nechali mě zkoušet, kolik a co jsem chtěl.  

Když jsem ale požádal o radu, byli velmi nápomocní. Poradili mi, jaký design i barva mi jde ke tváři nejlépe a jakou úpravu čoček vybrat.  

Když jsem řekl, že zatím si jenom prohlížím jednotlivé kousky, ale nakoupit chci až v klidu z domova přes internet, nebyl žádný problém. Právě naopak, hezky mi ukázali na počítači celý nákupní proces – jak najdu své vybrané obruby, jak do nich vyberu skla, jaký filtr zvolit, jakou tloušťku, značku, kvalitu, samozřejmě způsob doručení… u každé vlastnosti mi vysvětlili, co která varianta znamená v praxi, jak vyhovuje mým potřebám.  

A ne, nedoporučovali vždy jenom nejdražší možnosti.  

 

Moje zkušenosti s webem eyerim 

 

Druhá fáze potom probíhala doma a díky tomu tutoriálu už šla jako po másle. Stačilo najít obruby, které se mi líbili v prodejně (u mnoha obrub mají na stránce rovnou i uvedený kód, se kterým je získáte ještě levněji – super! Ale kdyby náhodou u těch vašich neměli, podívejte se na eyerim slevový kód i u nás), vybrat si skla na blízko/do dálky/kombo, zadat dioptrie a ostatní technické parametry skel (tak, jak jsme se bavili na prodejně) – a je to.  

Celá objednávka byla velmi pohodlná, přehledná, zabrala pár minut. Takže tu modernost můžu skutečně potvrdit.  

A když už jme u ní, všimnul jsem si ještě jednu zajímavou vychytávku, kterou ocení hlavně lidi, kteří nejsou z Bratislavy. Hodně brýlí jste si mohli vyzkoušet i virtuálně.  

Buď můžete uploadovat foto tváře, nebo zapnout webku a brýle se vám „nahrají“ na tvář samy. Skvělý nápad, doporučuji zkusit na vlastní kůži, byla to zábava 😊 

Zůstalo už jenom netrpělivě čekat. Doručení trvalo 10 pracovních dnů – trochu déle, než avizovali, ale vyplatilo se vydržet. Hned po e-mailovém a SMS upozornění jsem naběhnul na prodejnu a o pár sekund jsem se díval na svět už o něco ostřeji a mnohem imidžověji.  

 

Takže co říkám na dioptrické brýle eyerim?  

 

Doručení eyerim.

Vybral jsem si model OiO by eyerim Hydra Smoky Blue. Samotné brýle jsou lehké, ale působí pevně i díky masívním obrubám.  

Jednoduchý design zaručuje, že se velmi dobře čistí, nejsou tam žádná nepřístupná místa, kam by se hadříkem nadalo dostat. Protože celé obruby jsou plastové, nevadí jim ani voda.  

Skla jsem si zvolil v nejvyšší kvalitě – ztenčené, s filtrem proti modrému světlu, odolné vůči nečistotám a poškrábání. A skutečně stojí za to.  

Vydržím s nimi dělat mnohem déle na PC bez pocitu pálení očí a nemusím je ani čistit tak často jako ty předchozí. A když už, tak s kvalitním hadříkem, který jsem měl přibalený jako dárek, to zvládnu za pár vteřin.  

Speciálně bych se chtěl věnovat otlakům. Pokud nosíš brýle, jistě to znáš taky.  

Nové brýle jsou jako boty: dokud je trochu „roztáhneš“, mají tendenci při delším nošení zpočátku trošičku odírat a tlačit. Hlavně na nosu a na uších.  

Je to otravné, protože během výběru to nedokážeš předvídat. S těmito brýlemi se ale nic takového neděje.  

Testuji je už pár týdnů a sedí skutečně jako ulité. Jsem spokojený i z čistě estetického hlediska.  

Líbí se mi i mému okolí. Nakonec, jestli mi přistanou, můžete vidět a posoudit sami na titulní fotografii.  

Co říkáte?  

 

Závěrečný verdikt: 

 

Plusy: 

 

  • Nadčasový dizajn za skvělou cenu 

  • Jednoduchá údržba 

  • Pohodlné nošení 

  • Velmi přehledný moderní web s praktickými vychytávkami 

  • Příjemný nákupní proces 

  • Možnost zvolit si skla podle sebe 

 

Mínusy 

 

  • Doručení trvá trochu déle, než web slibuje 

 

Celkové hodnocení dioptrických brýlí OiO by eyerim Hydra Smoky Blue: 10/10 

 

Sponzorovaný článek