Chystáte se na dovolenou? Do lékárničky si určitě přibalte i toto

11.06.2018 Kristína Cestování Sdílet
Chystáte se na dovolenou? Do lékárničky si určitě přibalte i toto

Pokud se chystáte na dovolenou, určitě si do své lékárničky přibalte důležité vitamíny a doplňky. Které? Poradíme vám na našem blogu. Pokud navíc využijete i mega slevy, určitě i něco ušetříte.

 
 


Proč si sbalit na dovolenou i vitamíny?

 

Zejména pokud vás čeká delší cesta do zahraničí, cestování a pobyt mohou být pro váš organismus dost náročné. Samotná cesta, změna prostředí, nové jídlo - tomu všemu musí vaše tělo přizpůsobit. A pokud to nezvládne samé, pomoci byste mu měli vy - právě dávkou vitamínů a doplňků pro zdravé cestování. A samozřejmě, nejlepší je koupíte, pokud využijete výhodné slevové kódy, kupóny nebo jiné top slevy či akce, které nabízejí mnohé internetové lékárny. Využijte například Lékarna slevový kód nebo Pilulka slevy a vaše peněženka se vám určitě poděkuje. Co by tedy ve vaší dovolenkové lékárničce určitě nemělo chybět?


 

slevy na léky vašekupóny.cz

 

Probiotika



Probiotika jsou základ. Zejména tehdy, pokud jste se vybrali za exotikou. Pokud vaše tělo narazí během dovolené na cizí mikroby (například bakterie, parazity a podobně), zejména z exotických kuchyní, hrozí vám zažívací problémy jako nevolnost, bolesti břicha, nadýmání, průjem či zácpa. Užívání probiotik však dokáže takové obtíže eliminovat. Udržují vaše střeva zdravé a silné, čímž zároveň posilují i imunitní systém. Vyberte si takový přípravek, který obsahuje bakterie lactobacillus a Bifidobacterium a začněte je užívat minimálně týden před plánovanou cestou.

 

Multivitaminy a multiminerály

 

Na podporu vaší energie a imunity během cestování vsaďte na dobrý multivitamínový nebo multiminerální doplněk, který obsahuje kombinaci vitamínů typu B pro energii a antioxidantů, jako je vitamin C, vitamin D, hořčík, vápník a zinek. Tyto antioxidanty neutralizují volné radikály a posilují váš imunitní systém.
 

slevy na léky vašekupóny.cz

✓ Vitamín C
 
Pokud plánujete transport letadlem, váš imunitní systém dostane pořádně zabrat. Užijte 500 g vitamínu C před, během a po vaší dovolené, abyste zajistili svému tělu extra pomoc.

✓ Echinacea
 
Další doplněk, který se používá ke zvýšení odolnosti organismu vůči infekcím. Pomáhá při tvorbě bílých krvinek a snižuje závažnost a délku nachlazení, chřipky a infekcí horních cest dýchacích. Na přirozenou podporu imunity užívejte denně 250 mg po dobu osmi týdnů.

✓ Ženšen
 
Pokud vás čeká náročnější dovolená, zvažte také užívání ženšenu. Ženšen pomáhá udržovat fyzickou výdrž a přispívá k tomu, že se organismus jednodušší dokáže přizpůsobit neobvyklému fyzickému a psychickému stresu.

✓ Magnézium
 
Magnézium je takový malý zázrak na cesty. Protože je zodpovědný za metabolické funkce více než 350 enzymů v těle, je to klíčový lék k mnoha onemocnění. Přináší jemnou úlevu od zácpy, bolestí hlavy, ale i pomoc při usínání. Pomáhá zmírňovat menstruační křeče a svalové bolesti po dlouhém dni stráveném prohlídkou města.

 

Důležitá rada na závěr


 
Předtím, než vycestujete do zahraničí, prověřte si, zda cílová země nemá specifická omezení týkající se vaší lékárničky. Pokud je to možné, vitamíny raději ponechte v originálním neotevřeném balení.