Aliexpress day 2019 se blíží. Víme, kdy to vypukne

31.10.2019 Kristína Nakupování Sdílet
Aliexpress day 2019 se blíží. Víme, kdy to vypukne

Něco se chystá a my víme co! Díky Aliexpress Day si budete moci nakoupit například i dárky na Vánoce za mnohem výhodnější ceny. Vybírat si můžete z více než 10 milionů nabídek a to se už vyplatí, no ne?

 
 
Výhodné nákupy z Číny
Aliexpress je online nákupní galerie, v které najdete množství menších prodejců z celé Ásie. Patří pod skupinu Alibaba Group, která je čínskou topkou v oblasti IT. Aliexpress je na trhu od roku 2010 a za ty roky si vybudovala titul největšího nákupního tržiště světa. V čem spočíva jeho úspěch? Odpověď je prostá. Odpovědí je obrovský výběr produktů, které si tu víte zakoupit za velmi nízké ceny s dopravou zdarma. Konkurence prodejců na Aliexpress je velmi velká. Stejný zboží tedy můžete najít v různých cenách, ale také v různé kvalitě.
 
Přestože je nakupování během celého roku výhodné, jeden den v roce je ještě výhodnější. 11.11. totiž zajde Aliexpress ještě dál a spustí největší slevovou akci roku. Slevy budou sahat až do - 90%, což rozhodně stojí za povšimnutí. A proč si Aliexpress zvolil právě toto datum? Asi vás nepřekvapí když řeknume, že vůbec nejde o náhodu. V Číně se tento den slaví tzv. Single Day, tedy den všech nezadaných, který si tenhle den mohou koupit svůj vysněný kousek se zvýhodněnou cenu.

aliexpress day 2019 vasekupony.cz

V Česku můžeme nakupovat už o den dřívě. Může za to časový posun. V případě, že chcete udělat radost sobě, alebo nakoupit vánoční dárky s předstihem, máte na to idealní příležitost.
 
Na co si dát při nákupu pozor?
Dřív než podlehnete nákupnímu šílenství, odpovězte si na tyto 3 otázky:
 

Prozkoumejte výhodnost ceny
Před samotným nákupem si vždy raději ověřte, zda je výsledná cena opravdu taková výhodná. Někteří prodejci totiž těsně před 11.11. zvýší ceny, aby je během dne mega slev mohly snížit, a vytvořit tak fiktivní slevu. Naštětstí, tentokrát takové nekalé praktiky můžete odhalit i vy, a to zcela jednoduchým způsobem.
 

Prověřte si důvěryhodnost prodejce
Před samotným nákupem si nezapomeňte prostudovat hodnocení prodejce a také recenze spotřebitelů. Zkontrolujte, zda prodejce odesílá zboží i do Česka a za jakou cenu. Nejlepší je, pokud budete zboží vyhledávat přímo s kritériem “Free shipping” - teda doprava zdarma. 
 

Pozor na clo a DPH
Pokud vám balíček nepřijde z členského státu Evropské unie, může podléhat dani nebo clu. Stručně shrnuto – při balíku do hodnoty 22 € neplatíte nic. Při balíku v hodnotě od 22 do 150 € zaplatíte 21% DPH a navíc i poplatek za zpracování a zastupování poštou nebo kurýrní společností. I když tedy nákupem ušetřite, v konečném důsledku se vám může prodražit. Co se tedy na Aliexpresse vyplatí, je zejména zboží v nízké částce.