AirTag – 4 praktická využití inteligentní klíčenky

airtag-klucenka-sluchatka-na-stole

Je malý, šikovný, stojí v průměru 700 Kč a s jeho pomocí naleznete prakticky cokoliv. V tomto malém zázraku s názvem AirTag se ale ukrývá mnohem více užitečných funkcí. Které to jsou a jak vám můžou pomoci v každodenním životě?

Bluetooth lokalizační čip AirTag od společnosti Apple vám pomůže při ztratě klíčů a jiných cenností, zjistíte polohu jeho majitele a dokáže vyhledat i mnohá zařízení. Přinášíme vám několik zajímavých tipů, jak z tohoto malého a šikovného zařízení vytěžit maximum.

Co je AirTag?

 

Air Tagy patří do doplňkového příslušenství. Jsou navržené jako inteligentní vyhledávače. Ovšem, tento lokátor je mnohem inteligentnější a inovativnější. I když jde o nejmenší zařízení od společnosti Apple, mnoho uživatelů si ho zaručeně oblíbí. Jako i množství produktů z této dílny, i AirTag je mimořádně praktický a maximálně user-friendly.

Chtěli byste si vyzkoušet, jak by Air Tag fungoval u vás doma? Využijte naší exkluzivní nabídku od Okay.cz

sivy-model-airtagu-v-ruke

 

Jak AirTag funguje?

 

Toto malé zařízení využívá dvě formy komunikace. Bluetooth a speciální U1 čip. Pomocí Bluetoothu zůstane AirTag v kontaktu s vaším iPhonem. V případě potřeby je schopen přenášet vaší polohu do aplikace Find My iPhone pomocí jiných iPhonů. U1 čipy zase ve svém okolí vyhledávají jiná zařízení, dokáží určit jejich vzdálenost a směr.

 

Lokalizace vašich věcí

 

AirTag byl navržen proto, abyste dokázali lokalizovat běžné věci. Pokud tedy denně ztrácíte ty samé předměty, může být užitečným pomocníkem. Toto jsou základní věci, u kterých ho můžete použít:

- Klíče

- Ovládače

- AirPody (ideálně s obalem)

- Peněženka

- Kabelka

- Zaměstnanecká karta

- Studentská karta

- Občanský průkaz

- Notebook

- Mobil (pokud máte i jiná zařízení ke hledání)

  •  

 

Určování polohy pro lidi

 

Děti i domácí zvířata se zvyknou často ztrácet. Stačí malá chvilička rozptýlení a nevíte, kde se aktuálně nachází. Neztrácejte čas zbytečným hledáním. Pokud vaše děti nejsou dost staré na to, aby měly vlastní smartphone nebo vaše zvířátko nechcete dát čipovat, stavte na AirTag. Dětem ho hoďte do školní tašky a zvířátku připněte na obojek.


AirTag je určen nejenom pro vaší bezpečnost, ale i pro bezpečnost pro vaše děti, domácí zvířátka nebo pro lidi s demencí. Lidé s Alzheimerovou nemocí nebo jinou formou demence postupně ztrácejí schopnost rozeznávat známá místa. Často se zatoulají a nedokáží se vrátit zpět. AirTag jim tedy umístěte na místo, kde jste si jistí, že ho ztracený vezme s sebou, například do boty.

aplikacia-gps-s-airtagom

 

Ochrana proti krádeži

 

Už dávno neplatí, že zámek nebo poplašní zařízení vám pomůže efektivně odlákat každého zloděje kola nebo auta. Jinak by nám stačila klasická zařízení a auta by se s největší pravděpodobností ani nekradla.

Dopřejte vašemu kolu nebo autu ještě o něco víc bezpečnosti v nestráženém čase. Jestli vám je ukradnou, dokážete je jednoduše lokalizovat. AirTag má držáky s přilnavou zadní stranou, takže je možné ho připevnit na rovnou i zakřivenou plochu.

Náš tip: Jeden AirTak umístěte na viditelném místě, abyste odlákali zloděje. Druhý nalepte na méně viditelné místo, abyste vašemu majetku poskytli ještě větší ochranu.

Dovolenkové must have

 

Stalo se vám někdy, že letecká společnost nedokázala najít vaše zavazadla? Hledání ztracených zavazadel by bylo jednodušší s využitím pípající klíčenky. Rovněž ji můžete využít k tomu, abyste sledovali trajektorii vašich kufrů. Budete si umět lépe zorganizovat čas vyzvednutí zavazadel na letišti.

Kromě jiných výhod je AirTag i vodovzdorný, funguje i pod vodou. To znamená, že v hloubce 1 metr dokáže vydržet 30 minut, co je dostatečně dlouhý čas na to, abyste našli ztracenou věc. Určování polohy pod vodou pomocí tohoto zařízení je vynikajícím a praktickým trikem pro všechny milovníky léta.

Zaujalo vás toto téma? Přečtěte si článek o tom, jak zabezpečit váš mobil proti krádeži.