5 rad jak vybrat správnou školní tašku

16.08.2018 Kristína Nakupování Sdílet
5 rad jak vybrat správnou školní tašku

Máte už pro vašeho školáka aktovku? Víte, na co byste se měli při jejím výběru zaměřit? Přinášíme vám pár rad, díky kterým ušetříte nejen záda vašeho prcka, ale i nějakou tu korunu.



Nabídka školních tašek, batohů nebo aktovek je opravdu široká, proto určitě nejeden rodič ocení pár užitečných rad při jejich výběru. Pojďme se spolu podívat na to, který batoh je pro vašeho školáka ten nej.
 

 

# 1 Velikost a váha

 

Školní tašku nebo batoh vždy vybírejte podle velikosti vašeho dítěte. V tomto případě rozhodně neplatí staré známé "vždyť do toto doroste". Aktovka vhodná pro žáka 4. až 5. třídy určitě není vhodná pro prvňáčka, kterému může vážně poškodit zdraví. Dalším z nejhlavnějších kritérií při výběru aktovky je určitě i její hmotnost. Pro žáky prvního stupně by rozhodně neměla přesáhnout váhu 1,2 kilogramu. Při vyšší váze opět reálně hrozí poškození páteře.

slevy na skolni potreby vasekupony.cz

 

# 2 Vyztužené dno a zadní část

 

Taška musí být také stabilní. To znamená, že se nesmí překlápět ani plná, ani úplně vyprázdněna. Její stabilitu nejlépe zajistí právě vyztužené dno, které má ve spodní části plastové hrany, ty kovové by mohly dítě poranit. Při výběru se rozhodne zaměřte i na zadní část aktovky. Ta by měla být zejména při nejmenších dětech, kterým se formuje páteř anatomicky tvarovaná. I zde se řiďte zlatou střední cestou - příliš tvrdá výztuž může být dítěti nepohodlná, naopak při té měkké se může stát, že obsah tašky bude dítě tlačit do zad.


 

# 3 Ramenní popruhy a pomocný bederní popruh

 

Kvalitní a bezpečné školní tašce by rozhodně neměly chybět hrubé popruhy se speciální výstelkou. Váha ruksaku se díky nim rozloží a taška bude díky nim pro dítě mnohem pohodlnější. Pozor si dejte na to, aby dítě nenosilo batoh pouze na jednom rameni! Obrovským benefitem tašky je i bederní popruh. Právě on totiž rozděluje hmotnost i na kyčelní kosti, čímž odlehčuje ramena.

topgal školní batoh výprodej

»Náš tip: Chcete při nákupu ušetřit? Tak pak rozhodně navštivte naši speciální kategorii Škola volá, kde nyní najdete mega slevy na školní potřeby, oblečení či hračky. V internetovém obchodě Topgal nyní najdete například i tyto skvělé batohy za zvýhodněné ceny.


 

# 4 Nezapomínejte ani na přihrádky

 

Co by školní tašce rozhodně chybět nemělo, jsou přihrádky. Dítě naučí mít v tašce pořádek a systém. Příjemným bonusem je i speciální přihrádka na láhev s pitím nebo na svačinu a prostor na jmenovku také potěší.


 

# 5 Reflexní prvky

 

Reflexní prvky by na žádné školní tašce rozhodně chybět neměly. Při výběru tašky si ji pořádně prohlédněte, bezpečnost vašich dětí je přece prvořadá. Výrazné barvy, nášivky, odrazky a reflexní pruhy jsou více než vítány.
 

skola vola slevy vasekupony.cz