Nezmeškejte velké slevy na Aliexpress. Startují v magický datum

07.11.2018 Kristína Nakupování Sdílet
Nezmeškejte velké slevy na Aliexpress. Startují v magický datum

Aliexpress připravuje velký nákupní festival. Ceny oblečení, hraček, elektroniky či potřeb do domácnosti poklesnou na úplné minimum. Objevte více než 10 milionů výhodných nabídek a nakupujte výhodně. Víme, kdy to vypukne.



Znáte Aliexpress?


 
Pokud čtete tyto řádky, Aliexpress vám zřejmě není neznámý. Je to jeden z největších internetových obchodů na světě, který nabízí široký záběr různorodého zboží za zajímavé ceny. Aliexpress zastřešuje miliony prodejců zejména z Číny a Hongkongu, kteří zboží rozesílají do celého světa.
 
Zákazníci vyhledávají Aliexpress zejména kvůli nízkým cenám a dopravě zdarma. Nakupování na Aliexpresse má však i další výhodu - Aliexpress odešle vaši platbu prodejci až po potvrzení, že jste si zboží převzali a jste s ním spokojen. Ačkoli prodejní proces není náročný, komunikace probíhá v angličtině, takže máte určitě výhodu, pokud angličtinu ovládáte. Konkurence prodejců na Aliexpress je velmi velká. Stejný zboží tedy můžete najít v různých cenách, ale také v různé kvalitě.

 
 


Světový nákupní festival


 
V takové mimořádně velké konkurenci mají své přirozené místo slevy během různých období nebo 24-hodinové slevy. Jednou z největších je právě Světový porovnání festival Aliexpress (Global Shopping Festival Aliexpress), který se každoročně koná v magickém - ale zejména snadno zapamatovatelném - datu 11.11. Během tohoto dne můžete získat zboží za opravdu nízké ceny.
 

aliexpress slevy vasekupony.cz

»Náš tip: Nechce se vám hledat? Skvělé slevy na jednom místě najdete i na našem portálu v sekci zahraniční kupóny.
 

 

Nechcete nic zmeškat?


 
Přestože do začátku dne mega slev zbývá ještě několik dní, už dnes se na ně můžete připravit. Aliexpress totiž letos zavádí možnost objednat si zboží ve formě předobjednávky. Zboží si tedy můžete rezervovat už předem. Zaplatíte menší zálohu, ale celý ho zaplatíte až 11.11.2018.

Má to jen jeden malý háček - předobjednávky neposkytují všichni prodejci na Aliexpresse. Možná si na ten "svoje" zboží budete přece jen muset počkat.
 

 

Na co si dát při nákupu pozor?


 
Přestože ceny během Světového nákupního festivalu opravdu klesají na minimum, při nákupu si dejte pozor zejména na tři věci:
 

# 1 Prozkoumejte výhodnost ceny
 
Během nákupního festivalu si dávejte pozor na to, že někteří prodejci před 11.11. zvýší ceny, aby je během dne mega slevy mohly snížit, a vytvořit tak fiktivní slevu. Naštěstí tentokrát takové nekalé praktiky lze odhalit i vy, a to zcela jednoduchým způsobem.
 
Nainstalujte si do prohlížeče doplněk Aliexpress Superstar. Tento doplněk vám přímo v prohlížeči zobrazí cenovou historii přehlíženého produktu. Tak sami jednoduše posoudíte, zda prodejce nabízí skutečně akční nabídku. Aliexpress Superstar vám navíc dokáže přepočítat ceny na eura, vyhledat levnější zboží od jiného prodejce, vypočítat úroveň důvěryhodnosti prodejce a umožní i další užitečné funkce. Samozřejmě, doplněk je funkční během celého roku a pomůže vám i při dalších nákupech.

 

# 2 Prověřte si důvěryhodnost prodejce
 
Všímejte si celkové hodnocení prodejce a čtěte nudlové spotřebitelů. Zkontrolujte, zda prodejce odesílá zboží i na Slovensko a za jakou cenu. Nejlepší je, pokud budete zboží vyhledávat přímo s kritériem "Free shipping" - tedy doprava zdarma. Prověřením důvěryhodnosti prodejce se zároveň vyhnete tomu, aby vám celní úřad zboží zabavil jako fake poškozující originální značku.
 


# 3 Pozor na clo a DPH
 
Pokud vám balíček nepřijde z členského státu Evropské unie, může podléhat dani nebo clu. Stručně shrnuto - při balíku do hodnoty 22 € neplatíte nic. Při balíku v hodnotě od 22 do 150 € zaplatíte 20% DPH a navíc i poplatek za zpracování a zastupování poštou nebo kurýrní společností. I když tedy nákupem ušetříte, v konečném důsledku se vám může prodražit. Co se tedy na Aliexpresse vyplatí, je zejména zboží v nízké částce.