Kreativní hračky pod vánoční stromeček

30.10.2017 Kristína Nakupování Sdílet
Kreativní hračky pod vánoční stromeček

Hledáte vánoční dárek pro dítě? Vsaďte tentokrát na tvořivost a pořiďte mu kreativní hračku. I se slevovými kupony z portálu Vašekupóny.cz.



Vaše malé princezny jistě vždy potěší panenka a chlapců autíčko. Pokud však chcete u dětí podpořit fantazii a kreativitu, sáhněte i po jiných dárcích. Kreativní hračky, to už dávno nejsou jen omalovánky či lego. Nechte se inspirovat a na letošní Vánoce darujte nejen dětem, ale i sobě, zajímavé dny plné společné zábavy.


 

I pro nejmenší

 

Také jste si mysleli, že pro miminka jsou jen chrastítka a kousátka? Výborným dárkem, který ocení každá mamina, je hrací deka. Děťátko na ní pohodlně leží a nad sebou sleduje a sahá veselé předměty. Součástí podložky jsou hrající, pískající či šustivé místa a šikovné děti mohou objevit i malé zrcátko. Deka neslouží jen k pobavení. Má také rozvíjet zájem dítěte o nejbližší okolí a především pomáhá stimulovat jeho první pohyby.

Pro děti od dvou let jsou na rozvíjení motoriky vhodné tzv. Zatloukačka. Jsou to zpravidla dřevěné hračky, kde se s kladívkem zatloukají klíny různých tvarů. Nechybí na nich veselé pohádkové obrázky, jako například náš starý známý krtek.

 

Hrací deka jako skvělý vánoční dárek | Vašekupóny.cz

 

Pro šikovné ruce

 

Ve věku od tří let už děti naplno vnímají svět kolem sebe a svou šikovností nás často umí příjemně překvapit. Můžeme být na ně tedy náročnější i při výběru hraček. Populární jsou všechny hry, při kterých si děti něco vlastnoručně vyrobí. A my s nimi :) Zahrajte se spolu například na malých hrnčířů. Takové aktivity zároveň v našich nejmenších pěstují lásku k tradici a řemeslům skoro zapomenutým. Nejen kreativitu, ale zejména šikovné ruce a zručnost budou potřebovat při modelování svých prvních mističek či skleniček.

Skvělým nápadem jsou i různé kutilské sady, které v dětech vyvolají nadšení pro odlévání, barvení či lepení. Výborně tříbí smysl pro detail. Z přiložené sádry a formiček si dle obrázku na obalu vymodelují zvířata, různé obrazce nebo i egyptské pyramidy.

Kreativní hračky pro šikovné ruce | Vašekupóny.cz

Dívky může zaujmout výroba mýdla či vlastních voňavých svíček. Zakoupit se dají kompletní sady, které obsahují mýdlovou hmotu či vosk, několik formiček a nádobu na rozpuštění základní hmoty. Součástí balení mohou být i různé doplňky jako jsou aromata, třpytky či brožura s nápady.

Školní dívky se začínají zajímat už io módu. A co může být lepší, než vyparádit se vlastnoručně vyrobenými doplňky? Při přemýšlení nad vánočními dárky můžete vsadit i na tkalcovský stoj, se kterým si vaše malé designérky vyrobí šál, malý kobereček či dečku pro svou oblíbenou panenku. K dispozici jsou i balení s korálky a jiným příslušenstvím.

Nákup vánočních překvapení je každý rok výzva. Usnadněte si bloudění po obchodech nákupem přes internet. Využijte možnost pohodlného objednávání a ušetřete si čas i peníze is pomocí slevových kupónů na hračky a dětské zboží.