Den dětí se blíží: Už víte, čím je potěšíte?

13.05.2021 Kristína Nakupování Sdílet
Den dětí se blíží: Už víte, čím jejich potěšíte?

Jak dětem udělat tento den nezapomenutelným? Na to existuje jednoduchý recept, na který vám postačí jen dvě ingredience - společně strávený čas a malé překvapení. Přinášíme vám seznam zábavných aktivit, které si můžete užít spolu s nimi. Kromě toho jsme pro vás připravili i tipy na dárky, které jim zaručeně udělají radost a speciální slevové kupóny, díky kterým při nákupu dárků ušetříte.

 

Aktivity (nejen) na Den dětí

 

Hledání pokladu

Tato hra vyžaduje trochu delší přípravu, ale úspěch u dětí máte zaručen. V zahradě nebo parku poskrývajte lístečky, na kterých budou vodítka s různými hádankami. Pokud se jim podaří rozluštit všechny vodítka, na konci hry na ně bude čekat poklad. Je na vás, zda to bude vytoužená hračka nebo oblíbené sladkosti. Existuje několik možností, jak hrát tuto hru. Můžete jim také nakreslit pirátskou mapu, kde budou zaznamenány všechna místa, na kterých jste ukryli drobné překvapení. Obyčejné keře se rázem přemění na tajné pirátské skrýše. Uvidíte, jak je toto pátrání bude bavit. Úspěšné hledání pokladu můžete zakončit dobrodružným stanováním v zahradě.

dítě se stanem

 

Vlastnoručně vyrobená dráha na minigolf

Výhoda této aktivity spočívá v tom, že ji můžete realizovat uvnitř i venku. Pokud nemáte vybavení na minigolf, vystačíte si i s hokejkou a míčkem. Na postavení dráhy můžete využít vše, co už máte doma - převrácenou knihu nebo kbelík, kartónovou krabici s otvory nebo tvrdší podložku, kterou trochu nakloníte. Možností je nekonečně mnoho. Pokud budete mini golf hrát venku, využijte přirozeně zvlněný terén a do země pouze jednoduše vyhlubte pár otvorů.

Kromě minigolfu se můžete s dětmi zabavit i při dalších sportovních aktivitách. Koloběžky, brusle, skateboardy nebo potřeby pro míčové hry koupíte na Market-24.cz. Sportovní potřeby a oblečení pro sport najdete i na Bezvasport.cz.

 

Zahrajte se s nimi na vědců

Hra na povolání baví děti již od útlého věku a tato určitě nebude výjimkou. Vyzbrojte se dalekohledy, mikroskopem, lupou a jinými pomůckami pro malé vědce a vyrazte s dětmi na vědeckou expedici do přírody. Pozorujte spolu hmyz, motýli nebo zkoumejte listy či stopy zvířat. Děti budou fascinované tím, jak vypadají rostliny a živočichy zblízka. Nebo si můžete spolu smontovat příbytek pro hmyz či ptačí budku.

Pokud bude venku pršet, zřiďte si domácí laboratoř. Na internetu najdete množství návodů na pokusy pro děti. Vše, co na své vědecké bádání potřebujete, jakož i jiné kreativní a výukové hračky nakoupíte se slevou na Agatinsvet.cz nebo Pompo.cz.

Deti budú fascinované tým, ako vyzerajú rastliny a živočíchy zblízka. Alebo si môžete spolu zmontovať príbytok pre hmyz či vtáčiu búdku.  

 

Upečte si spolu koláč nebo pizzu

Zapojte děti do přípravy chutných dobrot. Můžete si s nimi upéct například čokoládové cupcakes, které si pak budou moci sami ozdobit. Připravte různé typy zdobení - čokoládové hvězdičky, lentilky, krystalky, barevné kuličky či různé polevy a posypy. Můžete připravit i zdravější variantu a koláčky ozdobit nadrobno nakrájeným ovocem. Tentokrát zapomeňte na klasické bílé košíčky a pořiďte jim barevné košíčky s motivy jejich oblíbených pohádkových postaviček. A co by řekli na to, kdyby si mohli vymyslet vlastní pizzu? Do misek připravte několik ingrediencí a nechte děti, ať si ji dochutí podle sebe. Nebo si spolu připravte zdravé nanuky. Uvidíte, že děti se již nebudou vědět dočkat, kdy budou hotové. Ovoce rozmixujte na pyré, můžete přidat i kokosové mléko nebo jogurt, směs dochuťte, nalijte do forem a dejte zmrazit. Děti se zabaví a vy zároveň máte jistotu, že doma vyrobené nanuky neobsahují žádná umělá barviva či zbytečně mnoho cukru.

maminka peče s dcérou buchtu

 

Vynovte jim dětský pokoj

Připravte jim na Den dětí velké překvapení a přestavte jim dětský pokoj. V závislosti na rozpočtu, se můžete rozhodnout pro kompletní předělávku nebo změnit v pokojíčku jen pár detailů, jako je například barva na stěnách či doplňky v podobě dětských povlečení, barevných úložných boxů či koberečků. Inspirujte se na stránkách Dilego.czOkay.cz a Sedacky-nabytek.cz. Kde najdete kompletní zařízení do dětského pokoje. Do výběru nábytku můžete zapojit i děti.

 

Vyrobte si vlastní knížku

Výroba knížky procvičí jejich vyjadřovací schopnosti a přispěje k rozvoji jemné motoriky. Vymyslete si s dětmi váš vlastní příběh, klidně může být i o nich. Zapište jej na jednotlivé stránky. Nezapomeňte si nechat dostatek prostoru na ilustrace. Aby byla knížka pestřejší, mohou děti namísto pastelek vzít do rukou nůžky a obrázky vystřihnout z dětských časopisů. Na výrobu budete potřebovat výkresy, barevné papíry, časopisy, fixy, pastelky, barvy, nůžky, lepidlo a sešívačku, pomocí které sepnete jednotlivé stránky.

Nebo si vyberte z bohaté nabídky knížek, které koupíte na Martinus.cz a Svojtka.cz. Najdete zde krásné pohádkové knížky i dětské encyklopedie.

kreslení na barevný papír

 

Maratón společenských her

Společenské hry nikdy nezklamou a dokáží děti zabavit na dlouhé hodiny. Den dětí je výborná příležitost k rozšíření sbírky. Jakou si vyberete? Vědomostní, logickou, karetní nebo hru zaměřenou na tříbení paměti? Na 4kids.cz najdete množství společenských her, které jsou přehledně seřazeny podle kategorií. Udělejte dětem radost a zorganizujte velký herní maratón, na kterém přijdou na řadu všechny jejich oblíbené hry.

 

Zažijte virtuální dobrodružství

I když se dnes mnoho rodičů snaží omezovat čas, který děti stráví na počítači, v tento den můžete udělat výjimku. Je dokonce prokázáno, že hraní her má na děti pozitivní vliv. Pomáhá jim zlepšit kognitivní schopnosti, podněcuje kreativitu, učí fungovat v týmu, dělat rychlé rozhodnutí či zlepšit pozornost. Široký výběr her a herního příslušenství najdete na webu JRC.cz. Probuďte v nich soutěživost a zorganizujte jim herní turnaj. Vítěz může získat medaili nebo jinou cenu.

 

Ze starých triček vytvořte designérské kousky

Sežeňte si starší trička a mikiny, při kterých vám nebude líto, když se zničí. Připravte si barvy nebo fixy na textil, šablony, ozdoby nebo stylové nažehlovačky. A tvoření může začít. Děti se mohou nechat unášet fantazií a nakreslit si na trička libovolné motivy nebo jim to můžete usnadnit pomocí šablon na textil. Existuje mnoho druhů - zvířátka, ornamenty nebo písmenka, z nichž mohou vytvářet nápisy. Na oblečení můžete dětem našít i korálky nebo jiné ozdoby. Když budete mít své výtvory hotové, můžete si doma zorganizovat módní přehlídku. Stylové dětské oblečení pro dívky i chlapce najdete i na e-shopu Answear.cz. Botičky, které přežijí všechny dětské expedice, koupíte na Eobuv.cz.

 

Čím ještě můžete potěšit své ratolesti?

Klikněte na Topgal.cz a už teď jim pořiďte batoh nebo penál na nový školní rok. Široký výběr produktů pro děti najdete i na Market-24.cz. Na Feedo.cz seženete bohatý sortiment dětské kosmetiky. Pilulka.cz a Feedo.cz zase nabízejí vše pro zdraví vašeho dítěte.