S nejlepším termohrnkem udržíš teplotu bez kapičky mimo

divka-termohrnek-v-rukou

Během jízdy autem nebo po cestě do práce si díky nejlepšímu termohrnku na kávu či čaj přeneseš teplý nápoj a možná i dávku energie, kterou potřebuješ během každého dne.

Termohrnek je speciální typ nádoby, která je navržena tak, aby udržovala teplotu nápojů. Tvůj nápoj tak zůstane déle teplý nebo studený. Podle toho, které verzi dáváš aktuálně přednost. Tento produkt je oblíbený zejména na kávu. Milovníci kávy oceňují možnost mít šálek kafé s sebou kamkoliv se pohnou. Využít se dá ale i na spoustu dalších nápojů, a nejenom to.

 Čti dál a dozvíš se:

__check

Mezi jakými typy termohrnů se můžeš rozhodovat

__check

Že tento produkt nevyužiješ jenom na přenos nápojů

__check

Tipy na slevy a slevové kupóny pro tvůj nákup

divka-s-termohrnkem-na-ulici
Zdroj: Canva.com

 

Ať už nakupuješ cokoliv, cestovní hrnky nebo jiné nádoby, módní doplňky či náramkové hodinky, díky kterým dokážeš lépe organizovat svůj den, potěší tě slevy na nákup, které jsme pro tebe připravili na našich stránkách.

Termohrnek se obvykle skládá z dvojité stěny, vyrobené z nerezové oceli nebo plastu a s vakuovým prostorem, díky kterému se minimalizuje tepelný přenos. Cestovní hrnek udržuje horké nápoje horké a studené nápoje zase studené po delší dobu, než to dokážou běžné nádoby a hrnky.

V dámské kabelce se skrývá ledacos. Od malých intimních drobností přes nákup až po hotové poklady. Aby se tam vešlo vše, potřebuješ správnou kabelku. Shopper taška nabízí skvělý prostor a je designovým prvkem tvých outfitů. Hravě se do ní vejde i nový termohrnek.

Typy termohrnků

 

Těchto modelů existuje hned několik i z hlediska vlastností a využití. Klasický typ je obvykle vyrobený z nerezové oceli nebo z plastu. Ale na výběr máš i spoustu dalších materiálů. Mezi velmi patří i produkty z porcelánu, ze skla, z keramiky, z bambusu nebo z kombinace materiálů. Každý materiál má své charakteristické vlastnosti, vzhled i výhody, takže tvá konkrétní a osobní volba záleží na individuálních preferencích a také od účelu, na který chceš hrnek používat.

Jedním z požadavků může být uzávěr, který zabraňuje únik tekutiny a tím pádem udržuje teplotu déle než ostatní typy. Takovéto nádoby jsou vhodné zejména pro lidi, kteří cestují nebo se pohybují a chtějí mít svůj nápoj s sebou bez obav z vylití.

Specifickou vlastností je filtrace. Některé typy mají vestavěný filtr, díky kterému můžeš připravit nápoj přímo v něm, například čaj nebo kávu.

Možná ale hledáš variantu s ještě specifičtějšími funkcemi. Vychytávkou je kromě jiného i termohrnek s USB nabíjením. Ten umožní udržovat teplotu pomocí elektrického zdroje. Další zajímavostí jsou například produkty s integrovanými košíčky na přípravu čaje. 

Hrnky, které nosíš s sebou, jsou často vyrobeny z ekologicky šetrných materiálů, jakými je bambusové vlákno a jsou navrženy s co největší minimalizaci ekologické stopy. Právě ekologická stránka používání je čím dále znatelnější a důležitější.


divka-na-moste-s-hrnekm
Zdroj: Canva.com

Používání termohrnku s láskou k přírodě

 

Tento produkt oceníš zvláště pokud pracuješ mimo domova a chceš si vychutnat svůj oblíbený nápoj. Velmi důležitý je i ekologický aspekt používání. Pokud si nápoj do hrnku nepřipravíš doma a rád využiješ například služby oblíbené kavárny, díky němu budeš mít nápoj déle teplý a také šetříš přírodu tím, že se obejdeš bez jednorázových kelímků.

Výhody používání termohrnku bychom mohli shrnout takto:

__check

Redukuješ odpad. Jednorázové kelímky nebo plastové láhve nepotřebujeme, proto se snižuje množství vyhozeného materiálu na skládkách.

__check

Snižuješ spotřebu energie. Tento hrnek pomůže udržet teplotu delší dobu, pak není potřebné nápoj ohřívat nebo ochlazovat, co může snížit spotřebu energie.

__check

Termohrnky jsou určeny pro dlouhodobé použití díky kvalitním materiálům, ze kterých jsou vyrobeny.

__check

Cestovní hrnky také vyjádřením životního stylu a jeho používání funguje i jako symbol udržitelného přístupu k životu. Svým rozhodnutím můžeš inspirovat i další lidi, kteří mají na věc podobný názor. 

muz-cestujici-s-hrnkem
Zdroj: Canva.com

 

 

Kdy je termohrnek výborným doplňkem

 

Situací, kdy je cestovní hrnek důležitý, je opravdu mnoho. Patří mezi ně například:

__check

Cestování – nápoj si s sebou vezmeš kamkoliv a máš jistotu, že tvůj oblíbený nápoj ti nebude chybět. Termohrnek do auta je jednou z velmi vyhledávaných možností využití.

__check

Práce – hlavně během pracovního dne a shonu oceníš, že máš po ruce teplý či studený nápoj, který ti dodá potřebné množství hydratace či kofeinu

__check

Různé venkovní aktivity – piknik, turistika, sportovní aktivity nebo čas strávený na hřišti s děti může být o něco příjemnější

__check

Chvilky doma – i doma jsou termoregulační vlastnosti hrnku velmi praktické během práce, relaxace či jakékoliv jiné aktivity

Bezdrátová sluchátka ti toho dokážou nabídnout hodně. Proč jsou oblíbené a kde je můžeš sehnat výhodně? Připravili jsme pro tebe tipy na nejlepší sluchátka různých typů a slevové kupóny na audio.

Používání cestovní verze hrnku je v podstatě neomezené časem a prostorem. Proto je tolik oblíbenou variantou při pití nápojů a také skvělým dárkem. Jaký typ si pořídíš pro sebe? Nebo je to produkt, který chceš věnovat jako dárek? Našli jsme několik zajímavých tipů z hlediska designu i funkčnosti a e-shopy, ve kterých je koupíš a už za chviličku se z nich budeš moct těšit.  


muz-lavicka-termohrnek
Zdroj: Canva.com

Naše tipy pro tvůj nový hrnek s sebou

__check

Černý nerezový termohrnek s ouškem Hydro Flask na kafé udrží nápoj teplý až 6 hodin. Má protiskluzovou úpravu a je dostupný i v červené variantě.

__check

O něco větší model výrobce HydroFlask je vhodný například pro čaj nebo latté. Jeho objem je 473 ml a lze ho také  mít v myčce.

__check

Přenosné hrnky Albi mají jednoduchý a elegantní design. Budou hezkým doplňkem a dárkem pro ženy. Přibližný objem je 350 ml, co postačí pro oblíbený nápoj.

__check

Malý keramický termohrnek na espresso či jinou oblíbenou variantu kávy Fellow Joey je designovým kouskem s luxusní kombinací matné bílé barvy a měděného prvku víčka.

__check

Ekologický hrnek Keep Cup pro milovníky kávy padne do držáku na kole i v autě. Udrží teplotu nápoje několik hodin, vyrobený je z kvalitní nerezové ocele.

__check

Šedý typ pro náročné koupíte od značky Fellow. Potěší svým vzhledem i bezpečností při udržení nápoje až 12 hodin a je nepropustný. Díky velmi tenkým okrajům je pití nápoje velmi příjemné. 

__check

Ekologický model Circular Cup je vyrobený recyklováním jednorázových papírových kelímků. Skvělé řešení pro přírodu má navíc možnost otevírání jednou rukou. Navíc perfektně těsní, co je velikým bonusem.

__check

Zwilling termo nádoba na nápoje z e-shopu Lidl má objem 420 ml, a navíc disponuje integrovaným sítkem na čaj nebo čerstvé ovoce. Nápoje udrží teplé přibližně 7 hodin a studené 10 hodin. Nádoba je navíc bezpečná proti rozlití a má protiskluzové dno.

__check

Speciálním tipem je láhev z nerezové ocele s vlastní fotkou. Grafický návrh uděláš jednoduše online během pár minut a vytvoříš tak skvělý dárek. Láhev udrží nápoj teplý nebo studený díky dvojstěnné konstrukci.  Takto jednoduše pořídíš personalizovaný dárek, který je navíc velmi funkční.

BONUS: Během používání termohrnku či jiných nádob se stává, že absorbují vůně kávy či čaje. Naší radou pro efektivní a jednoduché vyčištění je použití čisticích tablet na zubní protézy. Ty si hravě poradí se vůní nápojů, skvrnami, a navíc mají antibakteriální a dezinfekční účinek. Stačí tabletu vložit do hrnku a zalít teplou vodou. Hrnek pak vypláchněte, bude krásně čistý. Tablety můžete používat například i na vyčištění plastových láhví.

divka-s-hrnkem-ulice
Zdroj: Canva.com

 

Co všechno můžeš mít s sebou díky termohrnku?

 

V této vychytané nádobě s termo funkcí můžeš mít svůj oblíbený nápoj, ať už nim je:

__check

káva

__check

bylinný či ovocný čaj

__check

horká čokoláda

__check

ledový čaj nebo ledová káva

__check

smoothie

__check

V termohrnku můžeš mít s sebou i zmrzlinu jako ledové osvěžení, kterého teplotu udržíš podle funkčních vlastností konkrétního typu hrnku.

__check

Některé typy cestovních jsou svým tvarem a objemem vhodné i na přenos polévek, kaší či menších porcí vybraných jídel.

Pro nákup nového cestovního hrnku, ale i kávy a čajů využij slevy a slevové kupóny. Díky nim ušetříš procenta z původní ceny produktů a nakoupíš výhodněji. Nezapomeň ale, že nabídky jsou časově omezené. Vybírej proto hned teď a udělej si radost oblíbeným nápojem, ať už bude teplý či studený.

 

 

muz-termohrnek-na-lavicce

 

Pořízení termohrnku je dobrým nápadem z více důvodů. Stačí vybrat typ, který nejlépe odpovídá tvým představám a potřebám. Cestovní hrnek, který navíc udrží teplotu nápoje, je i skvělým dárkem.