Ultra last minute dovolená – nejlepší v tomto roce

zena-klobouk-plaz

Chceš během léta ušetřit? Nejlepším řešením je ultra last minute dovolená. Zažiješ mnoho skvělých dnů a zároveň neutratíš moc z rodinného rozpočtu. Pojď si ji vybrat.

Začalo se to nejoblíbenější období v roce – období cestování a letní dovolené. Určitě jsi se už nemohl dočkat. Přemýšlíš, jak si navzdory rostoucím cenám dopřát zasloužený oddech?

Není to tak náročné, jak se ti na první pohled může zdát. Stačí, když budeš hledat ultra last minute zájezdy. Poradíme ti, do kterých destinací můžeš toto léto vycestovat.

Máš představu, jak by mělo vypadat tvé ubytování? Otevři si ověřený portál Booking a rezervuj si ho ještě dnes.

plaz-lehatka-slunecniky

 

Proč si vybrat ultra last minute zájezdy?

 

Tím prvním a největším důvodem je hlavně jejich nízká cena. Ve srovnání se sumou plánované dovolené za tento typ zájezdu zaplatíš i o několik tisíc korun méně.

Už na začátku je důležité říct, že takováto dovolená není vhodná pro každého. Důvod je jasný – cena je nízká, protože hotel chce obsadit poslední volnou kapacitu. Většinou to doprovázejí typické znaky, jako je jednodušeji zařízený pokoj, celkový nižší komfort či chybící výhled na moře.

V neposlední řadě je pro ultra last minute typické cestování ze dne na den nebo do několika dnů. Nepraktické to může být hlavně pro rodiny s dětmi.

Pro koje je tedy ultra last minute dovolená ideální? Splní tvé očekávání, pokud chceš jíst na sólo výlet, s partnerem nebo skupinou kamarádů. Jednoduše je skvělá, pokud chceš cestovat spontánně.

Láká tě exotická dovolená? V našem článku najdeš tipy na TOP destinace.

 

zena-plaz-more-skaly

 

Vyhledávané ultra last minute destinace

 

Nabídek s ultra last minute zájezdy je každým rokem více. Jestli jsi jenom trochu šikovný, dokážeš si najít skutečně skvělou a cenově výhodnou dovolenou.

Chceš vědět, kolik tě bude takováto dovolená stát? U ultra last minute konečná cena závisí od více faktorů. Za celou dovolenou můžeš zaplatit do 12 000 Kč, ale také nad 30 000 Kč. Záleží, jestli si vybíráš dovolenou podle ceny, možností stravování nebo hledáš oblíbenější a navštěvovanější destinaci.

T velkého počtu možných cílových destinací vybíráme 3. Možná se některou z nich rozhodneš navštívit právě toto léto.

Ať se vybereš kamkoliv, nezapomeň na cestovní pojištění. V případě nepříjemných situací ti dokáže ušetřit nemalé výdaje.


pohled-plaz-more

Ulta last minute za nízkou cenu

 

Možná kdysi podceňovanou krajinou, no v současnosti pořád více vyhledávanou, je Bulharsko. Z roka na rok se těší vyšší návštěvnosti turistů a rozvinutějšímu cestovnímu ruchu. Stejně tak neustále roste kvalita poskytovaných služeb. Co tě určitě potěší, je přiměřená cenová dostupnost služeb i potravin. Ubytování najdeš už od 7 000 Kč.

Uvažoval si někdy o dovolené v Bulharsku? Buď si jistý, že ti má co nabídnout. Tato krajina je různorodá s množstvím písečnatých pláží, ale i skal, hor a říčních údolí, které rozhodně stojí za to vidět.

Podrobnosti:

__check

Sezóna: letní (červen, červenec, srpen), turistická (duben, květen, září), lyžařská (prosinec–duben)

__check

Teplota vzduchu: 28 °C (průměrná letní teplota)

__check

Teplota vody: 25 °C (průměr v prosinci)

__check

Potřebné dokumenty: platný cestovní pas

__check

Potřebné očkování: žádné speciální

burgas-bulharsko
Burgas v Bulharsku

Ultra last minute all inclusive

 

Řecko je bez pochyb dlouhodobě atraktivní a turisty navštěvovaná krajina. Rovněž se zařazuje i mezi hlavní all inklusive dovolenkové destinace.

Na své si tu přijdeš, i pokud patříš k nejnáročnějším turistům. Okouzlí tě krásná města s pestrou architekturou a historickými památkami, čisté pláže a už u samotného příchodu špičková letoviska.

Přijď si sem vychutnat rannou kávu, zažít pestrý noční život a obdivovat skvostné památky. Řecká dovolená ultra last minute s all inklusive má rozhodně své kouzlo. Jedinečnou atmosféru můžeš zažít už od 10 000 Kč.

Podrobnosti:

__check

Sezóna: červenec, srpen

__check

Teplota vzduchu: 30 °C (průměrná letní teplota)

__check

Teplota vody: 26 °C (průměrná letní teplota)

__check

Potřebné dokumenty: platný cestovní pas nebo občanský průkaz

__check

Potřebné očkování: žádné speciální

recko-santorini
Santorini v Řecku

__bulb
Cestujete? Toto jsou maximální rozměry pro odbavené a příruční zavazadlo

Víte, jak se sbalit do letadla? Podmínky leteckých společností pro velikost příručního zavazadla do letadla i odbaveného kufru jsou různé. Podívejte se na náš přehled.

Nejoblíbenější dovolená ultra last minute

 

Ultra last minute dovolenou můžeš strávit i v takovýchto destinacích, o kterých by se ti možná ani nezdálo. Skvělým příkladem jsou Kapverdské ostrovy. Do této části Afriky můžeš vycestovat přibližně už za 20 000 Kč.

Za tuto sumu si užiješ nekonečně nádherné pláže s průzračnou vodou a jemným pískem. Prohlédni si nejnovější nabídky na ultra last minute zájezdy a užij si chuť exotika za méně peněz.

Podrobnosti:

__check

Sezóna: duben–říjen

__check

Teplota vzduchu: 30 °C (průměrná letní teplota)

__check

Teplota vody: 24 °C (průměrná letní teplota)

__check

Potřebné dokumenty: platné vízum, cestovní pas

__check

Potřebné očkování: vždy podle aktuální situace

plaz-kapverdyOstrov Sal, Kapverdy


Chceš najít další atraktivní dovolenkové destinace za zlomek ceny? Vyhledej, na jaký nejbližší ultra last minute odlet zítra můžeš jít a rezervuj si svou dovolenou ještě des.