Moderní podzimní dekorace do domu. Připrav si je s námi a ušetři

dyne-klobouk-vaza

Je čas definitivně odložit letní dekorace a nahradit je těmi s nádechem podzimu. Jaká podzimní výzdoba je letos trendy? Pojď si ji připravit spolu s námi.

Nebyla sis jistá, kdy začít s podzimní výzdobou? Nejvyšší čas je na přelomu září a října. Měnící se počasí může být pro tebe jakýmsi upozorněním, abys začala odkládat letní dekorace.

Jaké podzimní dekorace jsou letos moderní? Charakteristické jsou pro ně, samozřejmě, barvy. Pro vytvoření stylového bydlení je letošní rok doplň o předměty různých tvarů a textur. Tvé bydlení může vypadat například takto.

Chceš dokonalou podzimní výzdobu? K vlastnoručně vyrobeným dekoracím přidej stylové doplňky z e-shopu 4Home.

stolek-dyne-dekorace
Autor: Samira Rahi (Unspash)

 

Přírodní dekorace jsou must have a zdarma

 

Pokud bys na zkrášlení svého bydlení měla zvolit jenom jeden druh dekorací, vyber si ty z přírodních materiálů. Jsou totiž těmi, které nikdy nevyjdou z trendů bytových dekorací. A to kvůli tomu, že jsou snadno dostupné a zadarmo. Stačí vyjít do zahrady či na krátkou procházku do přírody.

K dokonalé výzdobě ti bude stačit podnos, na který uložíš malé dýně v kombinaci s jednou větší. Ještě líp to bude vypadat, když bude každá v jiné barvě. Do misky vlož jablka a hrušky ze zahrady. Vznikne tak pěkná dekorace doslova k zakousnutí.

Na konferenčním stolku v obýváku zase vynikne váza s posbíranými suchými větvičkami různých druhů.

Přírodní dekorace jsou důkazem, že někdy stačí tak málo, a tak jednoduše a výsledek je perfektní.

 

vaza-vetve-listi
Autor: Cup of Couple (Peels)

Trendy barvy letošní podzimní výzdoby

 

Podzim je především o barvách, no tak jako u všeho, i u barev podzimního období se mění trendy. Letos vítězí tzv. medová barva, tlumené zemité barvy a v detailech i černá.

Bary můžeš do výzdoby interiéru přenést v jakékoliv podobě. Je jenom na tobě, jestli to bude ve formě dekorací nebo dokonce závěsů na oknech. Mysli na to, že letošní rok dobře zvolené a skombinované barvy v interiéru vyhrávají nad množstvím prvků.

Jak dosáhnout, aby podzimní výzdoba interiéru vypadala skutečně dobře? Ještě před dekorováním se rozhodni, které barvy zvolíš. Vyber jenom několik, například 3, do kterých budeš ladit celou výzdobu.

 

vaza-kos-listi
Autor: Aljona Ovtšinnikova (Pexels)

__bulb
Jak pěstovat nenáročné pokojové rostliny šetrně k peněžence?

Ani tobě nevydrží květy dlouho, a tak kupuješ pořád nové? Tyto nenáročné pokojové rostliny ti díky minimální péči ušetří více času i peněz.

Texturované a nerovné povrchy

 

Poškrábané povrchy nebo ty s různou a nerovnou texturou jsou v interiéru čím dle víc populární. A bez výjimky by měly být součástí i podzimní výzdoby.

Možností, jak je přinést do domu, je několik. Ratanové a proutěné košíky naplň kukuřičným šustím, suchým listím či kusy dřeva.

Máš skleněnou nádobu navíc? Pomocí tavní pistole na její vnější stranu přilep několik barevných listů a špagát. Dovnitř vlož svíčku a vznikne ti pěkná texturovaná a vlastnoručně vyrobená přírodní dekorace na stůl.

Texturu můžeš zakomponovat do bydlení a celoročně, například formou tapety s texturovaným vzorem. Sáhnout můžeš i po různých jiných doplňcích, například z e-shopu Butlers.

Zaměř se i na zakomponování geometrických vzorů a detailů. Jsou rovněž součástí aktuálních podzimních interiérových trendů. Můžeš tak udělat pomocí hranatých lamp, výběrem polštářů s geometrickým potiskem či obrazů s geometrickou malbou.

 

seda-vaza-minimal-obraz
Autor: PNW Production (Pexels)

Od moderních dekorací až po funkční a kvalitní vybavení domácnosti. Taková široká je nabídka e-shopu Baumax. Nakupuj vše, co potřebuješ na jednom místě a ještě dnes.

Podzimní dekorace před dveře

 

Kromě výzdoby interiéru nezapomeň ani na tu před domem, je stejně důležitá. Máš před vchodem květináče s celoročními rostlinami? Přidej k nim jako dekoraci drobné dýně.

Zároveň ti poslouží i jako samostatná podzimní výzdoba truhlíku. Podzimní dekorace v květináči připrav z dýní a umísti je před dveře. Použij je i na zkrášlení chodů vedoucích ke vchodovým dveřím.

 

dyne-na-schodech
Autor: Erica Marsland Huynh (Upsplash)

Věnec je přímo nevyhnutná podzimní výzdoba na dveře. Vyrobit ho můžeš z listí, šišek, šípek nebo jiných drobných plodů. Jeho výroba bude možná trvat o něco déle, ale výsledek bude stát za to.

Potřebuješ jenom kruhový věnec z polystyrenu, tavící pistolí a zvolený přírodní materiál, v našem případě to budou listy. Pomocí tavící pistole přilep listy těsně vedle sebe. Potom je lep různě jeden přes druhý, aby si vytvořila zajímavější a texturovaný vzhled.

A co podzimní výzdoba oken? Vyrob i věnce z menších velikostí a pověs je z vnitřní strany oken. Nebo udělej listové girlandy, které připevníš na okno. Pohled do oken bude pěkný z ulice i interiéru domu.

 

podzim-dvere-venec-listi
Autor: Monstera Production (Pexels)

 

Představili jsem ti několik trendů letošní podzimní výzdoby. Přeneseš je do svého domu? Bez ohledu na to, jestli si podle nich vyzdobíš dům nebo ne, při každém dekorovaní mysli na své preference a vkus. Jenom tak se ti bude podzimní výzdoba líbit nejvíc a budeš se doma cítit skutečně příjemně.

__bulb
Čistící prostředky vyrobené doma – zdravé, levné a ekologické

Zamysleli jste se někdy, kolik chemie použijeme, abychom měli čistý domov? Účinné čistící prostředky si dokážeme jednoduše vyrobit i doma. Snadno a levně.