Kde koupit stylový obraz? V Möebelix najdeš moderní kousky za skvělé ceny

nej-moderni-obrazy

Obrazy patří do každého interiéru a dokážou toho říct hodně o tobě i o tvém stylu. Vybíráme moderní obrazy na zeď za přívětivé ceny, které zkrášlí tvůj domov.

Mít hezké bydlení nemusí být drahou záležitostí. Právě teď probíhají jarní slevy plné skvělých nabídek. Díky nim si pořídíš nové trendy oblečení, obuv a doplňky. A udělat můžeš i menší či větší změny ve svém bydleni a na zahradě.

Nábytek, bytové doplňky a bytový textil seženeš za mnohem lepší ceny. Zahrada může kvést do všech barev díky zahradním pomůckám a profesionálnímu vybavení. Vše si užiješ v pohodlném křesle, ať už to bude nový ušák nebo ratanové křeslo na balkóně či na terase. Užij si přicházející krásné období i skvělé ceny.  

Tvůj výběr moderního obrazu nebude těžký. Stačí se zaměřit na několik základních parametrů a dát prostor pro tvůj vkus a preference. Levné obrazy na zeď mohou být stylovým doplňkem, i když nestojí jmění.

Ať už hledáš moderní obraz do obýváku, do ložnice, do předsíně nebo do dětského pokojíčku, tvůj výběr určitě nebude složitý. Připravili jsme pro tebe praktické rady a několik designerských tipů, se kterými bude tvé bydlení stylové. 

 

Jak vybrat obraz?  

 

Ve výjimečných situacích se stane, že konkrétní obraz natolik zaujme nového majitele, že ho prostě musí mít a až následně mu hledá místo. Obvyklý postup ale je trochu jiný.  Na začátku je pocit, že zdi a interiéru něco chybí, a tak se hledá vhodný doplněk v podobě obrazu.  

Na prvním místě bude tedy místnost, do které moderní obraz hledáme. Podívej se zblízka na rozměry zdi a podle toho urči, jako velikost přibližně hledáš. Podmínkami, které mohou být na základě interiéru jsou pak například rám obrazu. Univerzálním řešením jsou obrazy bez rámu. Další možnosti jsou je bílý rám nebo rám v konkrétním odstínu dřeva, zlatý, stříbrný či jiný odstín kovu.  

Při velikosti obrazu si všímej konkrétní rozměry. U většiny najdeš tvar vertikálního obdélníku. Obdélník v horizontální orientaci je méně častý. jaký je rozdíl v jejich použití? Horizontální nebo vertikální pozice, tedy vodorovná či svislá působí různě. Obecně platí, že horizontální obraz působí uklidňujíc a vertikální vzbuzuje dojem pohybu a aktivity. Záleží ovšem také na námětu a dalších prvků obrazu.  

Dej si pozor například na barevnou kompozici. Příklad si ukážeme na výběru obrazu do ložnice.  


obraz-loznice-nespravne
Zdroj fotografie: Canva.com

 

Abstrakce v přírodních odstínech a v horizontální kompozici je velmi vhodná do poklidné ložnice. Problematické je kompoziční uspořádání. Tady se nám může zdát, že barevné skvrny na nás doslova padají shora dolů, co neevokuje příjemné pocity. Vizuálně to připomíná spíše bouři. Obraz stačí otočit.  


obraz-loznice-spravne
Zdroj fotografie: Canva.com
 

V této variantě barvy „hezky sedí“ a nedochází k žádnému efektu padání. Takže pohled na ložnici s abstraktním obrazem je velmi příjemný. 

Dalším kritériem je barevnost. Je to obvyklý požadavek a možná i tvá preference. Možností je spousta a je důležité zvážit i psychologický efekt zvolené barvy.  

Velmi oblíbené jsou pestrobarevné obrazy, které ale mohou působit velmi energicky, někdy až příliš a výsledek je pak téměř rušivý. Pokud ale hledáš obraz, který tě „probudí“, může to být správná volba například do pracovny.  

Barvy, které působí velmi klidně a vytváří pocit pohody, jsou jemné odstíny tělových barev a pastelové barvy. Tuto kombinaci jednoznačně doporučujeme pro obrazy do dětských pokojíčků pro nejmenší.  

Zaměření z hlediska barev se může rozdělit na dva protipóly. Jsou nimi studené a teplé barvy. Studené odstíny modré a zelené mohou vytvořit dojem svěžesti a vzdušnosti. Tmavě modrá barva je dobrou volbou při zařizovaní pracovny nebo studovny.    

Naopak teplé odstíny žluté, oranžové či červené už dle názvu dotvoří teplo domova.  Červená je například perfektní volbou pro restaurace pro chuť do jídla, kterou podněcuje.  

Některé témata obrazu zvláště vynikají v monochromatickém provedení. To vždy pracuje s odstíny pouze jedné barvy. Zařazujeme do ní i černobílé malby a fotografie. Oblíbenými motivy v monochromu jsou například architektura či technické prvky a geometrická abstrakce.  

Výběr obrazu může být zohledněn i z hlediska jeho produkce. Konkrétní autor a kvalita jsou velmi specifickými požadavky.   

Harmonie a kontrast jsou prvky zařizování interiéru, které volíme často podvědomě. Nedá se říct, že jeden způsob je vhodnější nebo správnější. Jde o velmi individuální pocit a vnímaní kombinací prvků. Volba obrazu může mít z tohoto hlediska různorodý efekt.

obyvak-harmonie-barvy
Zdroj fotografie: Canva.com

Harmonické použití barev s interiérem znamená zvolit barvy podobné či „tón v tónu“. Obraz pak není hned terčem pozornosti. Takovéto ladění, ovšem, může působit velmi ladně.

obyvak-kontrast-barvy
Zdroj fotografie: Canva.com

Kontrastní princip zvolení obrazu oproti interiéru a zejména barvy zdi je nejčastější volbou například v kombinaci černá - bílá. Obraz tak přiláká více pozornosti.  


vyrazny-vyber-obyvak
Zdroj fotografie: Canva.com


Kontrastní ladění ale není jediným způsobem, jak zviditelnit obraz jako dominantní doplněk. Můžeš zvolit i zajímavé prvky – náměty, barvy, jejich kombinace, struktury či výrazný rám obrazu. Pak bude obraz nejenom nápadnější, ale přispěje do větší míry k designu místnosti.  

Témata a motivy obrazů jsou extra subjektivní doménou. Mezi moderní volby patří tipy na obrazy, které jsme pro tebe vybrali. K těmto faktorům zařazujeme i atmosféru a výraz obrazu. Jsou to velmi individuálně vnímané parametry, které ale mají velký význam při dotvoření celkového dojmu z interiéru.  

K novému obraz pořiď i další kousek, který vhodně doplní tvůj styl bydlení. Bytové doplňky teď koupíš levněji díky aktuálním výhodným nabídkám.  

 

 

Tipy na moderní obrazy, které dotvoří stylové bydlení  

 

V nabídce Möebelix najdeš obrazy ve velmi přívětivých cenách. Navíc perfektně reagují na trendy v interiérovém designu. Vybírej s námi:  

__check

Bílý obraz, který nadchne svou elegancí  

Velmi jemný květinový motiv bude hezkým doplňkem v obýváku, v ložnici i v předsíni. Lineární kresba listů je půvabná a vkusná.  

__check

Minimalistický, ale výrazný  

Designovka v podobě minimalistického plastického obrazu v dřevěném rámu je trefou do černého v každého stylovém bydlení. Je to nadčasový kousek. Decentní, ale přeci výrazný i ve kvalitě provedení.   

__check

V Boho stylu  

Ve velmi oblíbeném boho stylu je tady obraz s menšími rozměry v kombinací geometrických tvarů, černé, bílé a zlaté barvy. V interiéru bude vypadat působivě, i když ho položíš na pracovní stůl nebo na polici s dalšími boho doplňky.  

__check

Okouzlující architektura 

Obraz na plátně v šířce 150 cm bude skvělým doplňkem nad sedačku v obýváku i nad manželskou postel v ložnici. Tlumené světlo fotografie vytváří velmi hezkou atmosféru.  

__check

Lyrická abstrakce  

Obraz na plátně s jednoduchým dřevěným rámem přímo sála teplo díky zvoleným odstínům barev. Moderní malby na zeď jsou velmi oblíbené a hodí se absolutně do všech místností včetně koupelny či toalety.  

__check

Lettristický obraz s motivujícím textem  

Černý obraz v černém rámu má výrazný design a také trefnou myšlenku. Bude se hodit do interiéru ve výrazně mužském stylu, do studentského pokoje i do kanceláře i na místa, kde si obvykle vychutnáváš šálek kávy.  

__check

Obraz do předsíně, ze kterého přímo srší svěžest    

Pohled na moře uklidňuje a v rámečku vyvolává hezké vzpomínky i pocit klidu a relaxu.  

__check

Obrázky do dětského pokojíčku  

Naší radou je, že nejhezčí dekorace v rámečku budou práce dětí, fotky a dětské ilustrace. Objednej několik rámů a vytvoř sérii milých obrázků, které se dětem budou líbit nejvíc.  

ram-detsky-pokoj
Zdroj fotografie: Canva.com

Potřebuješ oddech? Možná na jaře více než jindy chceš relaxovat a nabrat nové síly. Máme pro tebe tipy na ty nejlepší XXXLutz postele, se kterými se ti to podaří. 

Jak správně umístit obraz na zeď?  

 

Moderní obrazy do bytu či domu při pověšení vyžadují malou dávku zručnosti a trochu citu pro výběr vhodného místa. Tady je několik základních rad, jak tvůj nový obraz vynikne:  
 

vyber-format-obraz
Zdroj fotografie: Canva.com

Vyber formát či sérii obrazů tak, aby odpovídaly prostoru. Nad podlouhlý tvar sedačky se například bude hodit horizontální uspořádání obrazu s rozměry obdélníku nebo více obrazu v sérii.

Obraz nemůže na sedačce „ležet“, takže nech trochu mezi prostoru a neměl by být ani příliš vysoko. Prostor mezi sedačkou a obrazem by měl být menší než prostor mezi obrazem a stropem.  


obrazy-nespravna-mezera
Zdroj fotografie: Canva.com
 

Pokud jsi vybral set či sérií dvou nebo více obrazů, pozor na mezery mezi nimi. Mezera by neměla být větší než přibližně třetina šířky obrazu. Při věšení obrazu nad pohovku nebo čelo postele dbej na správné centrování polohy obrazu nebo série obrázků.  

obrazy-spravna-mezera
Zdroj fotografie: Canva.com

 

Rozhodnutí koupit nový obraz je skvělým krokem. Ať už vybereš moderní abstraktní obrazy, fotografie, obrazy s texty, jakýkoliv motiv nebo barvy, na prvním místě je tvá intuice a přirozený cit pro volbu. Věr svému výběru a vytvoříš si hezčí prostor, ve kterém budeš trávit čas ještě radši.  

 

banner-jarni-slevy